QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente fizica

Principiul Lui CavalieriScurt istoric: -acest principiu a fost enuntat de catre matematicianul italian Francesco Bonaventura Cavalieri(1598 - 1647), elev a lui Galilei.

Enunt: Corpurile cu aceleasi sectiuni transversale si cu aceeasi inaltime au aceleasi volume.(Doua corpuri au volumele egale atunci cand sectiunile duse la distante egale de un plan fix au ariile egale.)

Principiul enuntat poate fi demonstrat cu ajutorul calculului integral. Insa poate fi justifica in mod sugestiv prin considerarea unui corp format din placi prismatice de inaltime suficient de mica si apoi prin schimbarea pozitiei placilor se obtine un corp de alta forma dar cu acelasi volum. Bazele partilor componente ale acestui corp sunt sectiunile transversale care la aceeasi inaltime au aceelasi arie. Cu cat inaltimea acestor parti componente este mai mica cu atat aria laterala a corpului(cu aspect de trepte)poate fi aproximata printr-o suprafata plana(Ex: un cilindru circular oblic poate fi aproximat prin suprapunerea unui vraf de cercuri de hartie de aceeasi raza).


Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }