QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate filozofie

Gyges

In aceste situatii au aparut nesupunerile civice.
Dreptatea poate fi raportata si la notiunea de bine si rau ;drept ar fi ca fiecare sa fie rasplatit de societate cu aceeasi masura cu care trateaza el societatea, adica bine sau rau.

Este greu de apreciat daca dreptatea tine de natura umana sau ea este catalogata in fiecare din noi,in functie de dorinte si aspiratii.
In conceptia filozofului Platon despre mitul lui Gyges,omul (pastorul)in momentul in care gaseste inelul, nu se mai gandeste la semenii lui si,face in asa fel incat sa-i fie lui bine.
La gasirea inelului si aflarea puterilor lui,el cere sa se afle printre solii trimisi la curtea regelui si,ajungand acolo,il inseala cu regina.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }