QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Specificatiile contractului futures

SPECIFICATIILE CONTRACTULUI FUTURESContractele futures au specificatii diferite de la produs la produs si nu de la bursa la bursa, dar setul generic de specificatii contine in toate aceste contracte urmatoarele:


Simbolul contractului

Unitatea de tranzactie

Gradul de calitate livrabila
Cotatia de pret

Fluctuatia minima de pret

Limita maxima de variatie zilnica a pretului

Lunile de livrare

Ultima zi de tranzactii

Prima zi de notificare a livrarii fizice

Marja initiala


In anexele nr. 1-7 se poate vedea modul concret in care o serie de burse din SUA, Anglia si Romania au stabilit aceste specificatii pentru unele dintre marfurile intens tranzactionate pe pieta futures. Facem in continuare doar cateva comentarii:

Limita maxima de variatie a pretului futures pe parcursul unei zile de tranzactionare a fost introdusa pentru a preveni variatiile excesive care pot fi induse in piata de factori in special subiectivi si care au dus in trecut la declansarea unor crize sau chiar crahuri bursiere. La atingerea limitei tranzactiile sunt intrerupte pentru un interval de timp la inceput mai scurt si apoi mai lung, daca nu se revine in interiorul limitelor stabilite pentru ziua respectiva. Unele burse au introdus limite variabile pentru a debloca tranzactiile situate la capatul intervalului.

Lunile de livrare. Contractele futures pe marfuri si produse energetice prezinta luni de livrare lunar sau trimestrial. Exceptie fac de obicei contractele pe produse agricole, unde lunile de livrare tin cont de ciclicitatea culturilor si de interesul tranzactional dintre recolte. Extensia in timp a lunilor de tranzactionare pe care le ofera bursele de marfuri variaza de la o piata la alta insa, ca regula contractele futures agricole au maturitati mai scurte (12 18 luni), in timp ce contractele industriale pot fi mai lungi (chiar 2 3 ani). Totusi, desi exista aceasta posibilitate de a contracta la termene foarte indepartate, lichiditatea progresiv mai scazuta aferenta acestor termene poate face de multe ori imposibila gasirea contraofertei.Perioada de livrare, la contractele futures pe marfa tine cont de specificul comertului cu respectivele produse si numarul de contracte ce sunt finalizate prin livrare fizica. La majoritatea marfurilor, perioada de livrare incepe inainte de ultima zi de tranzactii si este determinata de prima zi de notificare (care se poate situa chiar in luna precedenta celei de livrare) si ultima zi de tranzactii a lunii de livrare. In alte contracte futures pe marfa prima zi de notificare a livrarii se situeaza imediat dupa ultima zi de tranzactii si livrarea se poate derula pana la sfarsitul lunii


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }