QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Obiectul analizei economico-financiare

OBIECTUL ANALIZEI ECONOMICO-FINANCIARE


Delimitarea obiectului de studiu constituie o problema sociala a oricarei stiinte sau discipline stiintifice, si consta in determinarea continutului fenomenelor pe care le studiaza si a sferelor de actiune, precum si fixarea raporturilor lor de conditionare cu celelalte stiinte care studiaza fenomene si procese din domenii de activitate conexe.

Ca disciplina stiintifica, analiza s-a afirmat in viata sociala si economica unde a contribuit si contribuie la progresul societatii.
Analiza economica presupune cercetarea unui fenomen sau proces din punct de vedere economic, ceea ce implica evidentierea atit a eforturilor dimensionate prin consumul de resurse materiale, umane si financiare, cit si a efectelor circumscrise rezultatelor ca valori sociale utile.

Analiza economica vizeaza eficienta consumului de resurse in toate domeniile. Prin metodele, procedeele si tehnicile care le utilizeaza, serveste la descompunerea unui fenomen sau proces economic in partile sale componente, studiind comportamentul acestora, independent, sau in corelatie cu alte componente.

Analiza economica cerceteaza miscarea si transformarea fenomenelor economico-financiare care au loc in interiorul firmei, din punct de vedere calitativ si cantitativ, static si dinamic, evidentiind factorii endogeni si exogeni, corelatia dintre acestia, cauzele si consecintele modificarii lor, iar pe aceasta baza, permite diagnosticarea starilor in scopul fundamentarii actiunilor de reglare si functionare stabila si eficienta a firmei in modul competitional in care isi desfasoara activitatea.Analiza activitatii societatii comerciale este o disciplina stiintifica al carei obiect de studiu il constituie procesele si fenomenele economico-financiare.

Scopul analizei este de a descoperi caracteristicile esentiale ale partilor componente ale fenomenului cercetat, interactiunile dintre ele, si de a oferi concluziile necesare sintezei la nivelul fenomenului sau procesului analizat.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }