QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Functiile pietei muncii

Functiile pietei muncii


Privita ca un sistem deschis de legaturi si comunicatii intre agentii economici , piata

muncii indeplineste importante functii dintre care amintim :

functia productiva intrucat numai pe aceasta cale se asigura unirea fortei de munca cu mijloacele de productie existente in proprietatea agentilor economici .
Alocarea fortei de munca prin mecanismele pietei ramane dependenta de cadrul organizatoric necesar acestui proces de amploare care nu va da rezultate daca nu este insotit . de o organizare rationala , susceptibila de a ajuta patronii sa-si procure lucratorii care sa convina cel mai bine nevoilor lor , de a ajuta lucratorii sa gaseasca locuri de munca convenabile cel mai bine capacitatilor lor si , in general , de a asigura ca lucratorii sa aiba capacitatile necesare si disponibile si sa fie repartizati in fiecare moment de o maniera satisfacatoare intre diferite remuri , profesii si diverse regiuni

functia distributiva a piatei muncii . Participarea la productia sociala prin intermediul mecanismelor de piata formeaza si repartizeaza veniturile fiecarui agent economic , avand implicatii nu numai in remunerarea fortei de munca , ci si a celorlalti factori de productie .functia sociala , prin asigurarea locurilor de munca , prin imbunatatirea calitatii si securitatii mediului muncii , prin protectia sociala a somerilor si a categoriilor de forta de munca defavorizate .

Echilibrul de pe piata muncii , satisfactia si motivatia muncii conditioneaza in buna masura stabilitatea si pacea sociala .

functia educativa , care realizeaza reconversia si recalificarea fortei de munca , generand mobilitatea , flexibilitatea si eficientizarea acesteia , cu puternice rezonante in plan economic si social .


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }