QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Functiile asigurarilor

Functiile asigurarilor


Asigurarile presupun existenta urmatoarelor functii:

functia de acoperire a pagubelor,

functia de prevenire a pagubelor,

functia financiara.

a)     Functia de acoperire a pagubelor produse asiguratilor de evenimentele cuprinse in asigurare este considerata a fi functia de baza care prezinta interes atat pentru asigurati cat si pentru economia tarii respective. Pentru asigurati aceasta functie da o marja de siguranta cu privire la protectia bunurilor si a vietii care nu se pot ignora nici de persoanele fizice nici de persoanele juridice.
b ) Functia de prevenire a pagubelor se realizeaza prin- finantarea unor actiuni de prevenire a evenimentelor ce fac obiectul asigurarilor initiate de societatile de asigurare cu tenta de popularizare pentru prevenirea pagubelor.- prin formularea unor conditii de asigurare care sa-i constranga pe asigurati sa promoveze actiuni de prevenire a evenimentelor asigurate si sa-i cointereseze in mentinerea in buna stare a bunurilor asigurate si a integritatii persoanelor asigurate.

c)     Functia financiara a asigurarii - incasarea primelor de asigurare se face pe parcursul intregului an financiar cu scadente in anul de referinta. Platile de despagubiri si sume asigurate se fac treptat pe masura aparitiei si argumentarii lor la fel pe intregul an financiar.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }