QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Definirea analizei economico-financiare

DEFINIREA ANALIZEI ECONOMICO-FINANCIARE


In spatiul socio-economic in care activeaza, intreprinderea trebuie sa-si probeze permanent viabilitatea, capacitatea de concurenta si adaptare, performanta economico-financiara. Toate acestea isi gasesc reflectarea in eficienta activitatilor care are la baza determinari cantitative si calitative ale factorilor de productie, randamente maxime ale utilizarii acestora.


INTREPRINDEREA  reprezinta o entitate socio-economica de sine statatoare cu o structura proprie, delimitata in timp si spatiu, astfel incit, partenerii sai sint considerati ca facind parte din interiorul sau, iar altii din exteriorul sau
Pentru a fi fiabile si pentru a putea desfasura o activitate continua in mediul lor institutional, intreprinderile intra in relatii de interconditionare cu factorii existenti in mediul lor ambiant, fiind sustinute in demersul economic de clienti, furnizori, forta de munca, banci, institutii guvernamentale si bugetare, cu intentia declarata sa demonstreze ca sint capabile sa desfasoare o activitate eficienta.


ANALIZA  reprezinta o metoda de cercetare care consta in descompunerea sau desfacerea unui intreg (obiect, fenomen sau proces) in elementele sale componente, procedind la identificarea factorilor, cauzelor si conditiilor care i-au generat si respectiv, influentat


ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA  reprezinta un ansamblu de concepte, metode, tehnici, procedee si instrumente care asigura tratarea informatiilor interne si externe, in vederea formularii unor aprecieri permanente, referitoare la situatia economico-financiara a unui agent economic, identificarea factorilor, cauzelor si conditiilor care au determinat, precum si a rezultatelor interne de imbunatatire a acesteia din punct de vedere al utilizarii eficiente a resurselor umane, materiale si financiare.


Complexitatea studierii relatiilor cauza-efect este amplificata in conditiile analizei fenomenelor economice, ca urmare a caracterului deosebit de complex al acestor fenomene. Caracterul complex al analizei cauzale deriva din:

a)-acelasi efect poate fi produs de cauze diferite;

b) - efecte diferite se pot combina dind o rezultanta a complexului de activitati sau forte;c) - complexitatea si intensitatea cauzei pot determina nu numai intensitatea fenomenului dat, ci si calitatea lui;

d) - in fenomenul analizat pot aparea insusiri pe care nu le avusese nici un element al fenomenului;

e) - in realitatea obiectiva, insusirile esentiale se amesteca cu cele neesentiale, secundare sau intimplatoare.


Drumul pe care il parcurge analiza reprezinta inversul evolutiei reale a fenomenului. Analiza porneste de la rezultatele procesului incheiat catre elemente si factori. Analiza unei activitati, din punct de vedere economic, inseamna cercetarea cheltuielilor de munca sociala ce sint efectuate pentru acea activitate, in raport cu rezultatele (efectele) ce se obtin.

Esentialul in analiza economica il constituie sesizarea relatiilor cauza-efect, fie prin intermediul relatiilor structurale (inclusiv functionale), fie prin intermediul relatiilor factoriale. Determinativul „economica” fixeaza caracterul analizei, care poate avea ca obiect nu numai o activitate economica, ci si una tehnica, stiintifica, sociala, culturala, administrativa.

Analiza poate fi definita, in functie de caracterul ei, ca : analiza economica, analiza contabila, analiza statistica, analiza dinamica, sau in functie de obiectul ei : analiza activitatii economice a unei intreprinderi, analiza productivitatii muncii, analiza folosirii capacitatilor de productie, analiza rentabilitatii.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }