QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Compartimentul desfacere export
Toata activitatea in cadrul societatii se desfasoara pe baza unui contract de perfectare activa, emis de Regionala Vamala Brasov, la solicitarea societatii noastre si aplicabila in cadrul importului temporar si a reexportului.
Tot in cadrul Biroului Export se intocmesc fisele de produse finite comandate de client si pentru care a trimis materia prima, fisa care se lichideaza la exportul produselor finite.
In cazul in care la un transport de materie prima apar diferente cantitative, acestea se comunica la firma si se completeaza la transportul urmator.
In baza modelelor si a tiparelor trimise, se executa productia, care dupa executie se depoziteaza in magazia de produse finite pregatita pentru expediere la beneficiari.Activitatea de export

In baza notelor de predare emise de magazia de produse finite se inainteaza compartimentului Export care intocmeste factura externa.
Factura externa se intocmeste pe baza preturilor convenite cu beneficiarul produselor de export la inceputul sezonului si se completeaza cu eventualele complexitati aparute la produse pe parcurs si acceptate de beneficiar.
Dupa intocmirea facturii de export, aceasta, impreuna cu alte documente (CMR, DIV) se depun la Romtrans si apoi la vama si se obtine ca document final DVE (Declaratia vamala de export).
Factura externa este apoi valorificata la cursul valutar din ziua respectiva si se intocmeste factura interna si dispozitia de livrare a produselor.
Tot in cadrul Biroului de Desfacere-Export se mai executa si o alta serie de lucrari strict legate de activitatea de export, cum ar fi:
Evidenta declaratiilor vamale de import;
Decontarea taxelor vamale de export pentru fiecare livrare si fiecare pozitie tarifara in parte;
Deschiderea fiselor pentru declaratiile de import pentru fiecare firma in parte ;
Calculul taxelor vamale si a drepturilor vamale de import pe pozitii tarifare;
Evidenta cuantumului taxelor vamale pe fiecare firma in parte;
La fiecare import se inregistreaza orderele si cantitatile solicitate de beneficiar, care apoi se scad la plecarea produselor finite si se stabileste in orice moment restul de livrat;
Evidenta importurilor temporare de mostre si tipare, care, la sarsitul sezonului sau dupa executarea modelelor se restituie la firmele externe;
Evidenta importurilor temporare de utilaje care ulterior se restituie la firmele care le-au trimis sau se efectueaza importul definitiv si se achita utilajul si taxele vamale aferente;
Evidenta scrisorilor de garantie pentru utilaje si mostre;
Evidenta facturilor externe si a facturilor interne;
In cazul in care, la terminarea orderului sau a sezonului importurile temporare care nu au fost reexportate se finalizeaza prin transformarea importului temporar in import definitiv pentru produsele neexecutate din diferite motive.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }