QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Combaterea saraciei
Pentru a dezvolta o strategie anti -saracie trebuie asigurata o dezvoltare substantiala a conditiilor de baza . O problema esentiala este aceea de-a ne concentra asupra productiei si resurselor ,ce ar trebui sa acopere problemele demografice ,sporirea sanatati si a educatiei ,drepturile femeilor, rolul tinrerilor a populatiei indigene si a comunitatiilor locale ,in asociere cu autoritatile existente.
Aceste actiuni impreuna cu suportul international , crestera economiei in tarile slab dezvoltate si locuri de munca mult mai numeroase plus noile programe de dezvoltare sunt principalele cai de eradicare a saraciei .

Obiective
Obiectivele pe termen lung pentru a determina o crestere substantiala a nivelului de trai , ar trebui sa aiba in vedere factorul politic ,resursele , menegmentul si lupta contra saraciei .

Obiectivele acestui program sunt :

mai multe oportunitati pentru castigarea hranei.
b) implementare politicilor si strtegiilor , fonduri adecvate pentru generatiile vitoare , cresterea controlului local ,crearea unui mediu propice pentru infiintarea organizatiilor non-guvernamentale , organizatii si consilii locale .

c) implementarea unor strategii de dezvoltare in zonele sarace .

d) crearea unui nucleu international ce poate realiza planuri de dezvoltare , in mod special in zonele rurale cat si in cartierele marginase din marile orase .


Activitati :
Activitati ce integreaza scopuri ce ajuta la combaterea saraciei , si implica tot felul de personalitati la nivel local cat si international .

indreptarea atentiei asupra grupurilor locale pentru a determina daca programul ales este bun din punct de vedere geografic si ecologic.
Masuri imediate pentru inlaturarea saraciei
Strategii pe termen lung cu scopul de a stabilii cea mai buna cale de a eradica si de a stavili sracia. Grupuri ce se vor ocupa de aceasta problema , formate din mici propietar , preoti , artisti , comunitati de pescari , comunitati indigene . Scopul este de a lua masuri in special in domeniul invatamintului , educatiei sanitare .

A) Imputernicirea comunitatilor .
O dezvoltare importanta trebuie sa aiba loc la toate nivelurile societatii . Oraganizatiile populare ,gruparile de femei si organizatiile non-guvernamentale sunt surse importante de inovare si de actiune la nivel local. Ele au ocapacitate verificata de a promova moduri de trai viabile.

a) Imputernicirea femeilor in luarea factori de decizie .
b) respectarea culturii populatiilor indigene si a modului lor de viata .
c) promovarea unor legaturi stranse pentru realizarea unui schimb de experienta mai bun .
d) o larga participare a comunitatii in menegmentul si protectiei resurselor si a mediului local pentru as spori capacitatea de productie .
e) stabilirea unei retele de informare si a infrastructurii acesteia .

Managementul activitatilor inrudite .
Guvernele impreuna cu organizatiile non guvenamentale si organizatiile comunitatilor locale trebuie sa stabileasca o serie de masuri :

ce vor genera oportunitati de lucru in toate domeniile .
cu suport international trebuie sa se realizeze un sistem de credite , marketing , informational . O prioritae maxima ar trebui sa o aiba educatia si instruirea oamenilor .
ei trebuie sa fie de asemenea partasi la benificiile resurselor naturale din regiunile lor .
imputernicirea oamenilor si a organizatiilor locale in asa fel incat sa atinga un nivel de trai mult mai ridicat
realizarea unui sistem medical eficient
developarea unui cadru propice pentru managementul terenurilor, accesul la resurse , protectia propietarilor de teren .
reabilitarea resurselor si protectia lor si introducerea de masuri pentru folosirea resurselor in concordanta cu cerintele omului .
stabilirea unor noi reguli prin care sa se de posibilitate saracilor sa depaseasca pragul de saracie .
implementarea unor mecanisme eficiente prin care populatia sa participe mai ales cea saraca , pentru ai ajuta sa treaca la un nivel de viata mai ridicat .
in anumite zone ale lumii exista nevoia urgenta a planificarii familiale.
Femeile si barbatii trebuie sa aiba aceleasi drepturi de a decide in mod liber si responsabil cu privire la numarul si intervalul dintre nasteri .
Ei au nevoie de acces la informatie la educatie si la mijloace adecvate care sa le permita exercitarea acestor drepturi .
Guvernele trebuie sa asigure programe in domeniu sanitar care sa asigure asistenta medicala sigura si eficienta cu privire la natalitate , -bazata pe femei si administrata de femei , -precum si servicii accesibile pentru o planificare familiala mai buna.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }