QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Asigurarea masinilor, instalatiilor, utilajelor pentru cazurile de avarii accidentale

Asigurarea masinilor, instalatiilor, utilajelor pentru cazurile de avarii accidentale


Pe langa riscurile asigurate (clasice) de incendiu si alte calamitati naturale, instalatiile si utilajele care se gasesc in cladirile asigurate sunt supuse unor riscuri specifice care poarta denumirea de avarii accidentale.

Avariile accidentale la masini si utilaje sunt generate de o serie de riscuri, intre care:

a)     ruperi sau deformari in timpul functionarii, ciocniri, loviri sau izbiri cu alte corpuri, explozie, efecte chimice, calorice si electrice asupra instalatiilor, traznet, cutremur de pamant, furtuna, uragane, ploaie torentiala, inghet, alunecare de teren, caderea pe utilaje a unor corpuri, etc.b)     defecte de constructie, de material, de turnare sau montare, cu unele exceptii.Ca de pilda riscurile de producere a unor pagube la unelte si piese fixate numai temporar la masini, utilaje si instalatii( ca burghie, cutite, prize, site ,curele de transmisie, cabluri, lanturi, garnituri, etc.) se iau in asigurare prin asimilare cu conditia ca acestea sa fi fost montate in ansamblu tehnic in momentul producerii avariei.

Asigurarea se incheie pe baza declaratiei de asigurare, urmata de acceptarea si incheierea contractului de asigurare.

Perioada de asigurare este de regula un an, iar raspunderea societatii de asigurare este bine precizata prin contract.

Suma asigurata se stabileste la cererea asiguratului, dupa caz prin negociere, separat pentru fiecare masina, utilaj sau instalatie in parte tinand seama de valoarea declarata, valoarea din nou sau valoarea reala a fiecarui bun asigurat.
Un alt element important in stabilirea sumei asigurate este marimea daunei maxime posibile.

Primele de asigurare se stabilesc potrivit tarifului de prime de asigurare, in functie de categoria in care se incadreaza fiecare masina, utilaj in parte in raport cu frecventa riscurilor

Constatarea pagubelor are loc conform normelor generale de asigurare a bunurilor. Evaluarea pagubelor tine seama de caracterul acestora, totale sau partiale, precum si de existenta eventualelor cheltuieli suplimentare de salvare a bunurilor ori de limitare a pagubelor ca si de a eventualelor recuperari.

Despagubirea se estimeaza in functie de marimea pagubei, fara a depasi suma asigurata.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }