QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Asigurarea de pierdere a profitului

Asigurarea de pierdere a profitului


Asigurarea de pierdere a profitului( loss of profit) sau asigurarea de intrerupere a activitatii( business interruption) se incheie numai impreuna cu o asigurare de bunuri, respectiv de cadiri, inclusiv de instalatii si accesorii, utilaje, stocuri de materiale, marfuri. Ea nu poate fi solicitata de asigurat inafara existentei unei asigurari de bunuri, deoarece are sens numai in situatia in care producerea unei daune la asigurarea de bunuri asigurate determina o intrerupere a activitatii cauzatoare de pierdere de profit pentru aceasta.
Asadar, in cazul in care activitatea desfasurata de asigurat in legatura cu cladirea se intrerupe sau intervine ca o consecinta a unui eveniment asigurat, asiguratorul va plati asiguratului suma pierderii rezultate din aceasta intrerupere sau intervenite in concordanta cu prevederile conditiilor de asigurare.

Prabusirea, incendierea, explozia sau orice alt eveniment care cauzeaza o pierdere nu reprezinta numai o paguba materiala ci antreneaza odata cu ea si o reducere a posibilitatii de castig in viitor sau chiar falimentul.

Ca regula generala, asigurarea este limitata la pierderea profitului brut datorita pe de o parte, a reducerii cifrei de afaceri si pe de alta parte, datorita cresterii costului activitatii. In aceste conditii, suma platita ca despagubire va fi calculata conform acestor date, pe baza unei metodologii stabilite in conditiile de asigurare.

In practica celor mai multe tari, prin asigurare ”loss of profit” se pot obtin sume care acopera:

orice pierdere de profit net

toate cheltuielile care trebuie efectuate in perioada de nefunctionare( salarii, chirii, sporuri, etc.)

orice cheltuieli suplimentare efectuate in scopul minimizarii pierderilor( ajutor suplimentar pentru rescrierea documentelor, inchirierea temporara a unor spatii, etc.)

toate cheltuielile rezonabile platite de asigurat colaboratorilor sai profesionisti pentru elaborarea oricaror situatii amanuntite sau detalii continute in registrele contabile sau orice alte informatii sau evidente ce pot fi cerute de asigurator.

De retinut este faptul ca sumele ce se vor plati in baza acestor prevederi nu vor putea depasi, in nici un caz, suma asigurata sau alta limita a raspunderii.Contractul de asigurare, in conditiile si specificatiile lui, explica modul de calcul al profitului brut asigurat in concordanta cu metodele contabile legale ale asiguratului.

In cazul in care asiguratorul plateste o suma corespunzatoare pierderii profitului la un anumit moment in intervalul perioadei de asigurare, suma asigurata se poate stabili automat. Acest lucru presupune ca asiguratul trebuie sa notifice asiguratorului, care ii va calcula o prima de asigurare suplimentara pentru aceasta repunere automata in vigoare a acoperirii.

De retinut este faptul ca daca in perioada de despagubire se vor utiliza alte cladiri pentru fabricarea sau vanzarea produselor sau pentru prestarea serviciilor asiguratului in beneficiul activitatii fie de asigurat, fie de catre altii in numele sau, banii platiti in legatura cu aceste vanzari sau servicii vor fi luati in considerare in calculul cifrei de afaceri in perioada de despagubire, intrand astfel in calculul despagubirii.   

Pe intreaga perioada de derulare a contractului de asigurare, asiguratul are obligatia de a pune la dispozitia asiguratorului toate documentele contabile si orice alte acte necesare in scopul investigarii sau verificarii oricaror pretentii.

Asigurarea de intrerupere a activitatii poate fi extinsa si asupra proprietatii din vecinatatea cladirilor, daca dauna respectiva va impiedica folosirea cladirilor sau a accesului spre acestea indiferent daca cladirile sau proprietatea asiguratului vor fi pierdute, distruse sau avariate.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }