QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

ANTRACNOZA TRIFOIULUI Gloeosporium caulivorum Kirchn

ANTRACNOZA TRIFOIULUI Gloeosporium caulivorum Kirchn


Boala apare pe diferite specii de Trifolium in toate colțurile lumii, fiind foarte pagubitoare deoarece in cazul unui atac puternic, producția poate fi redusa cu 50-70%.

Simptome. Sunt atacate toate organele aeriene ale plantelor. In primul an boala apare in momentul formarii tulpinii și inmuguririi, avand o intensitate mai slaba (10% plante atacate), urmand ca aceasta sa creasca in anii urmatori, ajungand in anul trei de producție la un procent de 80% plante atacate (Mizukoshi, 1992).
Se observa pete negricioase ușor adancite, difuze pe organele atacate, care se transforma odata cu evoluția bolii in fisuri ce duc la ofilirea și moartea plantelor.

In cazul unui atac puternic de Gloeosporium caulivorum, lanul apare ca fiind ars.

Agentul patogen. Ciuperca face parte din subincrengatura Deuteromycotina, clasa Coelomycetes, ordinul Melanconiales, familia Melanconiaceae, genul Gleosporium.

Conidiile grupate in acervulii, reprezinta fructificațiile ciupercii și sunt incolore, rotunjite la capete, unicelulare, curbate.Dispersia bolii se face prin intermediul semințelor infectate și a plantelor ramase pe miriște ce poarta conidiile in perimetrul plantelor sanatoase.

Infecția plantelor este favorizata de temperaturi cuprinse intre 14-16, umiditatea moderata, densitatea ridicata a culturii, veri cu roua abundenta și intotdeauna dupa prima coasa, boala iși intensifica atacul (Mikoshiba I., 1991).

In cazul reliefului ridicat cu exces de potasiu și perioade de seceta, dar cu roua abundenta, boala se intensifica depreciind atat calitatea cat și cantitatea furajului.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }