QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Analiza riscului de exploatare si financiar al firmei

ANALIZA RISCULUI DE EXPLOATARE SI FINANCIAR AL FIRMEI


Analiza pragului de rentabilitate este si o metoda de evaluare a riscului de exploatare. La indicatorii mentionati anterior (productia critica, cifra de afaceri critica, gradul de utilizare a capacitatii de productie in punctul critic, perioada critica) se mai adauga si indicatorul "coeficientul de elasticitate" care reprezinta sensibilitatea rezultatelor obtinute de intreprindere la dinamica volumului de activitate.Acest coeficient de elasticitate care se calculeaza dupa relatia de mai jos, este dependent de nivelul de productie vindut peste pragul de rentabilitate:Raportandu-se la pragul de rentabilitate, respectiv la volumul de activitate pentru care rezultatul este zero, coeficientul de elasticitate este:


Coeficientul de elasticitate este dependent de nivelul de productie vandut peste pragul de rentabilitate. Cu cat volumul productiei este mai mare peste productia critica, cu atat valoarea coeficientului de elasticitate este mai redusa, iar riscul de exploatare mai mic. Se observa ca riscul de exploatare, respectiv coeficientul de elasticitate este cu atat mai redus, cu cat cifra de afaceri realizata este mai mare fata de pragul de rentabilitate.In cazul in care coeficientul de elasticitate este negativ, o valoare cat mai apropiata de zero reflecta un risc de exploatare mai ridicat.

In situatia in care coeficientul de elasticitate este negativ, o valoare cat mai apropiata de zero reflecta un risc de exploatare mai ridicat. Daca intreprinderea utilizeaza credite pentru finantarea activitatii de exploatare, riscul global pe care il determina nivelul de activitate trebuie sa tina seama si de costul indatorarii. Utilizarea surselor atrase include o variatie a rezultatelor firmei, determinand un risc financiar, care se adauga riscului de exploatare.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }