QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente drept

Relele tratamente aplicate minoruluiRelele tratamente aplicate minorului

Art.306-Cod penal-punerea in primejdie grava prin masuri sau tratamente a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului de catre parinti sau oricare persoana careia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare. Obiectul juridic se refera la convietuirea in familie. Obiectul material consta in corpul minorului. Subiectul activ este calificat prin calitatea de parinte sau persoana careia i-a fost incredintata spre crestere un minor. Participatia penala este posibila sub forma instigarii si a complicitatii. Elementul material al laturii obiective se poate realiza prin masuri sau tratamente de orice fel. Latura subiectiva presupune intentia care poate fi directa sau indirecta. Tentativa nu se pedepseste. Sanctiunea consta in inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }