QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Recidiva postexecutorie
Recidiva postexecutorie

Exista atunci cand, dupa executarea unei pedepse cu inchisoarea mai mare de 6 luni, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii unei asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infractiune intentionata pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de un an fie singura, fie alternativ cu amenda. Conditiile de existenta ale recidivei mari postexecutorii 1. Conditiile referitoare la primul termen al recidivei: a) Infractiunea savarsita sa prevada o pedeapsa mai mare de 6 luni. b) Infractiunea savarsita sa fie intentionata sau praeterintentionata. c) Pedeapsa pentru prima infractiune sa fi fost executata. Pedeapsa este considerata ca fiind executata atunci cand a expirat termenul pe care a fost dispusa, pedeapsa a fost gratiata sau executarea pedepsei s-a prescris. d) Condamnarea sa nu fie dintre acelea de care nu se tine seama la stabilirea starii de recidiva, potrivit art. 38, cod penal.2. Conditiile referitoare la cel de-al doilea termen al recidivei: a) Sa fie vorba de o infractiune savarsita cu intentie sau praeterintentie. b) Pedeapsa prevazuta de lege pentru a doua infractiune sa fie mai mare de un an, singura sau impreuna cu amenda. c) Cea de-a doua infractiune sa fie comisa dupa executarea pedepsei de la primul termen. d) Condamnarea sa nu fie dintre acelea de care nu se tine seama la stabilirea starii de recidiva, potrivit art. 38, cod penal. Momentul comiterii infractiunii prezinta o particularitate in raport de infractiunile cu durata de executare, in cazul carora, pentru determinarea formei recidivei, se va lua in considerare momentul epuizarii acestora. Asa fiind, daca o astfel de infractiune este inceputa in timpul executarii si se termina dupa executare avem recidiva postexecutorie, nu postcondamnatorie.Recidiva mica postexecutorie-Exista atunci cand dupa executarea sau considerarea ca executate a celor trei pedepse de pana la 6 luni, infractorul savarseste o noua infractiune intentionata pedepsita cu o pedeapsa mai mare de 1 an. Cele trei pedepse trebuie sa fie pentru condamnari succesive, astfel ca aceste pedepse sunt concurente. Sanctionarea recidivei postexecutorii-Potrivit art. 39, cod penal recidiva postexecutorie se sanctioneaza prin aplicarea unei pedepse spre maximum special al infractiunii comise, iar daca instanta socoteste acel maxim insuficient, poate sa adauge un spor de pana la 10 ani, in cazul pedepsei cu inchisoarea, si de pana la 2/3 din maximul respectiv in cazul pedepsei cu amenda. Recidiva postexecutorie nu presupune contopirea pedepselor. Acest sistem de pedepsire nu se face in mai multe etape, instanta stabilind direct pedeapsa rezultanta pentru infractiunea comisa si pentru recidiva. Astfel, in caz ca se dovedeste ulterior ca totusi nu sunt implinite conditiile existentei recidivei, pedeapsa trebuie recalculata, neputandu-se inlatura sporul acordat pentru recidiva, deoarece acesta nu este cunoscut.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }