QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Infractiuni la care nu este posibila tentativa
Infractiuni la care nu este posibila tentativa

Infractiuni la care nu este posibila tentativa a) Infractiunile din culpa Deoarece tentativa ate la baza o hotarare de a comite actiunea. b) Infractiunile praeterintentionate Rezultatul mai grav este produs din culpa, deci nu putea fi prevazut. c) Infractiunile de executare prompta Insulta, calomnia sunt fapte care se consuma chiar in momentul savarsirii actiunii sau inactiunii. d) Infractiunile omisive In cazul acestor actiuni fie a avut loc conduita pozitiva la care legea obliga, fie aceasta conduita nu a avut loc si suntem in prezenta unei infractiuni consumate. Art. 216, cod penal -; Infractiunea de insusire a bunului gasit La infractiunile comisive prin omisiune este posibila tentativa. Ex: Situatia mamei care ia hotararea de a-si omori copilul prin nealaptare. e) Infractiunile de obicei In literatura de specialitate se afirma ca nu este posibila tentativa la infractiunea continua. Afirmatia este eronata, deoarece, in realitate, ea poate avea tentativa. Ex: Ipoteza furtului de energie electrica S-a mai spus ca nu este posibila tentativa la infractiunea continuata. Trebuie facuta precizarea ca infractiunea continuata poate cunoaste o tentativa, in masura in care toate actele care o compun au ramas in faza tentativei. Ex: Tentativa de furt savarsita in forma continuata.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }