QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Drept penal partea speciala test








DREPT PENAL PARTEA SPECIALA TEST


1. Infractiunile de tradare (art. 155, 156 si 157 C. pen.) au ca subiect activ:

a.




numai cetateanul roman;

b.

cetateanul roman sau persoana fara cetatenie care domiciliaza pe teritoriul statului roman;

c.

cetatean strain sau persoana fara cetatenie care nu domiciliaza pe teritoriul statului roman           



ANS:  B


2. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de tradare este:

a.

intentia directa sau indirecta

b.

intentia indirecta

c.

intentia directa



ANS:  C


3. Tradarea prin ajutarea inamicului poate fi savarsita numai:

a.

in timp de razboi

b.

in timp de pace

c.

in timp de razboi si de pace



ANS:  A


4. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de tradare prin ajutarea inamicului este:

a.

intentia directa sau indirecta

b.

intentia indirecta

c.

intentia directa



ANS:  A


5. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de tradare prin transmitere de secrete este:

a.

intentia directa sau indirecta

b.

intentia indirecta

c.

intentia directa



ANS:  A


6. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de complot este:

a.

intentia directa sau indirecta

b.

intentia indirecta

c.

intentia directa, calificata prin scop



ANS:  C


7. Obiectul material al infractiunii de omor este reprezentat de:

a.

corpul persoanei

b.

actiunea ucigatoare

c.

corpul persoanei in viata



ANS:  C


8. Omorul savarsit cu premeditare – art. 175 lit. a) C. pen.:

a.

implica o simpla chibzuire anterioara asupra faptei

b.

implica exteriorizarea rezolutiei infractionale prin acte de pregatire a infractiunii

c.

implica existenta unui interval de timp intre luarea hotararii de a comite infractiunea si savarsirea acesteia, chiar daca faptuitorul nu a chibzuit asupra faptei si nu a pregatit-



ANS:  B


9. Omorul savarsit din interes material – art. 175 lit. b) C. pen.:

a.

se poate retine indiferent daca faptuitorul a obtinut sau nu satisfacerea interesului urmarit

b.

se poate retine si cand mobilul omorului a fost gelozia, daca in urma infractiunii faptuitorul realizeaza un avantaj material

c.

nu se poate retine daca interesul material urmarit este legitim



ANS:  A


10. Uciderea fratelui mamei reprezinta infractiunea de :

a.

omor

b.

omor calificat

c.

omor deosebit de grav



ANS:  B


11. Elementul material al infractiunii de omor se poate realiza:

a.

numai prin acte comisive

b.

prin acte comisive sau omisive

c.

numai prin acte omisive



ANS:  B


12. Suprimarea vietii unei persoane grav bolnave la rugamintea acesteia (eutanasia):

a.

nu reprezinta infractiune

b.

reprezinta infractiunea de omor

c.

reprezinta infractiunea de omor calificat



ANS:  B


13. Eroarea cu privire la persoana impotriva careia este indreptata actiunea ucigatoare:

a.

inlatura raspunderea penala a autorului

b.

diminueaza raspunderea penala a autorului

c.

nu prezinta relevanta in ce raspunderea penala a autorului



ANS:  C


14. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis in una din urmatoarele imprejurari:

a.

in timpul noptii

b.

cu premeditare

c.

de catre o persoana avand asupra sa o arma, o substanta narcotica sau paralizanta



ANS:  B


15. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis in una din urmatoarele imprejurari:

a.

de doua sau mai multe persoane impreuna;

b.

asupra sotului sau unei rude apropiate;

c.

asupra unei femei gravide:



ANS:  B


16. Omorul savarsit asupra sotului sau unei rude apropiate:

a.

nu se poate retine in cazul in care victima este fiul fratelui tatalui faptuitorului

b.

nu se poate retine in cazul in care victima este sotia fratelui tatalui faptuitorului

c.

nu se poate retine in cazul in care faptuitorul era despartit in fapt de sotia sa (victima) care locuia in alta localitate



ANS:  B


17. Exista agravanta prevazuta la art. 175 lit. h) C. pen – omorul savarsit pentru a inlesni sau a ascunde savarsirea altei infractiuni:

a.

indiferent daca scopul urmarit a fost sau nu realizat

b.

chiar daca infractiunea scop este o talharie

c.

daca infractiunea scop a fost savarsita sau urmeaza a fi savarsita doar de catre faptuitor



ANS:  A


18. Omorul comis pentru savarsirea unei talharii reprezinta:

a.

omor calificat

b.

omor deosebit de grav

c.

concurs de infractiuni intre omor calificat si talharie



ANS:  B


19. Omorul comis pentru savarsirea unei piraterii reprezinta:

a.

omor calificat

b.

omor deosebit de grav

c.

concurs de infractiuni intre omor calificat si talharie



ANS:  B


20. Reprezinta omor calificat omorul savarsit:

a.

in public;

b.

de doua sau mai multe persoane;

c.

asupra unei femei gravide;



ANS:  A


21. Omorul savarsit asupra fratelui sotiei reprezinta:

a.

omor calificat, savarsit asupra unei rude apropiate

b.

omor simplu

c.

omor deosebit de grav



ANS:  B


22. Daca faptuitorul a ucis in aceeasi imprejurare, cu intentie, doua persoane, se retine:

a.

savarsirea a doua infractiuni de omor simplu aflate in concurs

b.

savarsirea unei infractiuni de omor

c.

savarsirea unei infractiuni de omor deosebit de grav



ANS:  C


23. Infractiunea de pruncucidere:

a.

reprezinta suprimarea vietii unui nou-nascut comisa de un parinte

b.

se savarseste imediat dupa nastere

c.

are un subiect activ necircumstantiat, putand fi orice femeie



ANS:  B


24. Prin infractiunea de pruncucidere se intelege uciderea copilului nou-nascut, savarsita imediat dupa nastere de catre mama aflata:

a.

intr-o stare de tulburare pricinuita de nastere

b.

in stare de betie involuntara si completa

c.

intr-o stare de tulburare grava pricinuita de nastere



ANS:  A


25. Constituie infractiunea de pruncucidere omorul comis de:

a.

mama cu premeditare

b.

orice persoana asupra unui copil nou-nascut

c.

mama aflata intr-o stare de tulburare pricinuita de nastere



ANS:  C


26. Participantii la savarsirea infractiunii de pruncucidere raspund, in calitate de instigatori sau complici pentru savarsirea infractiunii de:

a.

omor calificat

b.

omor deosebit de grav

c.

pruncucidere



ANS:  A


27. Realizarea infractiunii de pruncucidere este conditionata de starea de viabilitate a copilului nou-nascut ?

a.

da

b.

nu

c.

da, dar in anumite circumstante



ANS:  B


28. Este necesar a se demonstra legatura de cauzalitate dintre actiunea sau inactiunea mamei si decesul copilului nou-nascut?

a.

nu

b.

da

c.

numai in anumite circumstante



ANS:  B


29. Forma de vinovatie la infractiunea de pruncucidere este:

a.

culpa cu prevedere

b.

intentia

c.

praeterintentia



ANS:  B


30. Forma de vinovatie la infractiunea de omor este:

a.

culpa

b.

intentia

c.

praeterintentia



ANS:  B


31. Tentativa la urmatoarele infractiuni se pedepseste:

a.

uciderea din culpa;

b.

pruncuciderea;

c.

omorul simplu;



ANS:  C


32. La infractiunea de pruncucidere:

a.

consumarea are loc in momentul survenirii decesului nou-nascutului;

b.

tentativa nu este posibila;

c.

tentativa este posibila si se pedepseste;



ANS:  A


33. Subiectul pasiv al infractiunii de pruncucidere este:

a.

copilul nou-nascut, cu conditia de a fi viabil;

b.

copilul nou-nascut, cu conditia sa fie viu;

c.

copilul nascut mort;



ANS:  B


34. Tentativa la urmatoarele infractiuni nu se pedepseste:

a.

omorul deosebit de grav

b.

omorul simplu;

c.

pruncuciderea;



ANS:  C


35. Limita legala de imbibatie alcoolica a carei depasire antreneaza raspunderea persoanelor ce conduc autovehicule pe drumurile publice este de:

a.

1,00 g/l alcool pur in sange;

b.

0,80 g/l alcool pur in sange;

c.

0,40 g/l alcool pur in sange;



ANS:  B


36. Constituie infractiunea de lovire sau alte violente fapta prin care se produce victimei o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de:

a.

peste 20 de zile;

b.

cel mult 20 de zile;

c.

peste 60 de zile;



ANS:  B


37. Infractiunea de lovire sau alte violente se consuma:

a.

in momentul aparitiei efectelor dureroase sau vatamatoare;

b.

dupa ultimul act material de lovire;

c.

se consuma in momentul atingerii violente a corpului victimei;



ANS:  C


38. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate in cazul urmatoarelor infractiuni:

a.

vatamarea corporala ;

b.

lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte;

c.

vatamarea corporala grava



ANS:  A


39. Atunci cand vatamarea corporala are loc asupra membrilor familiei:

a.

actiunea penala se pune in miscare numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate;

b.

actiunea penala se pune in miscare si din oficiu;

c.

actiunea penala se pune in miscare numai din oficiu;



ANS:  B


40. Consecintele prevazute de lege pentru ca fapta sa constituie infractiunea de vatamare corporala grava sunt :

a.

vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale cel mult de 60 de zile;

b.

o infirmitate temporara fizica sau psihica;

c.

vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii, care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile



ANS:  C


41. Lovirea intentionata de catre faptuitor, cu aceeasi ocazie, a doua persoane constituie:

a.

o infractiune de lovire sau alte violente

b.

doua infractiuni de lovire sau alte violente aflate in concurs

c.

o infractiune de lovire sau alte violente in forma continuata



ANS:  B


42. Daca in urma unui accident de circulatie au fost ucise doua persoane, fapta constituie:

a.

o infractiune de ucidere din culpa, modalitatea simpla

b.

doua infractiuni de ucidere din culpa aflate in concurs

c.

infractiunea de ucidere din culpa in varianta agravata



ANS:  C


43. Determinarea sau inlesnirea sinuciderii se retine in varianta agravata:

a.

cand fapta s-a savarsit fata de o persoana care nu era in stare sa-si dea seama de fapta sa cand fapta s-a savarsit fata de o persoana care nu era in stare sa-si dea seama de fapta sa

b.

cand sinuciderea sau incercarea de sinucidere a avut loc;

c.

cand faptuitorul a profitat de starea de neputinta a victimei de a se apara



ANS:  A


44. Forma de vinovatie in cazul infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte este:

a.

culpa

b.

intentia

c.

praeterintentia



ANS:  C


45. Tentativa la urmatoarele infractiuni nu se pedepseste:

a.

vatamarea corporala grava, prevazuta in art. 182 alin. (3) C. pen.;

b.

loviri sau vatamari cauzatoare de moarte;

c.

omor calificat



ANS:  B


46. In care din urmatoarele imprejurari intreruperea cursului sarcinii constituie infractiune:

a.

in afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate in acest scop;

b.

daca varsta sarcinii nu a depasit patrusprezece saptamani;

c.

de catre o persoana care are calitatea de medic de specialitate;



ANS:  A


47. Intreruperea cursului sarcinii este legala daca, intre alte conditii, se realizeaza:

a.

de catre o persoana care are calitatea de medic de specialitate.

b.

in afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate in acest scop;

c.

de catre o persoana care nu are calitatea de medic de specialitate;



ANS:  A


48. Care este forma de vinovatie in cazul in care prin infractiunea de provocare ilegala a avortului s-a cauzat femeii insarcinate o vatamare corporala grava sau moartea acesteia?

a.

culpa

b.

intentia

c.

praeterintentia



ANS:  C


49. Uciderea din culpa, din punctul de vedere al elementului material, este o infractiune:

a.

omisiva

b.

comisiva, care se poate savarsi doar prin actiune

c.

comisiva, care se poate savarsi atat prin actiune, cat si prin inactiune



ANS:  C


50. Uciderea din culpa se retine in varianta agravata:

a.

cand fapta a fost comisa de doua sau mai multe persoane impreuna

b.

cand prin fapta comisa s-a cauzat moartea a doua sau mai multe persoane

c.

cand fapta a fost comisa de catre o persoana care a mai savarsit un omor



ANS:  B


51. In cazul infractiunii prevazute in art. 180 C. pen., tentativa:

a.

nu este posibila;

b.

este posibila si este incriminata;

c.

pentru existenta acesteia nu este necesar ca autorul sa fi comis fapta dintr-un anume mobil sau intr-un anumit scop



ANS:  C


52. Patrunderea, fara drept, intr-o locuinta, constituie infractiunea de violare de domiciliu in varianta agravata, daca se savarseste:

a.

prin simulare de calitati oficiale;

b.

in timpul noptii;

c.

prin folosire de chei mincinoase



ANS:  B


53. Folosul pe care autorul intentioneaza sa-l dobandeasca prin savarsirea infractiunii de santaj este de ordin:

a.

numai material;

b.

numai moral;

c.

material sau moral;



ANS:  C


54. Daca in urma unui accident rutier victima necesita pentru vindecare 8 zile de ingrijiri medicale, fapta va fi incadrata ca:

a.

vatamare corporala din culpa - art. 184 alin. (3) C. pen. -

b.

lovire sau alte violente - art. 180 alin. (2) C. pen. -

c.

fapta nu este infractiune.



ANS:  C


55. Daca s-a provocat vatamarea corporala din culpa a mai multor persoane, incadrarea juridica va fi:

a.

o singura infractiune de vatamare corporala din culpa in varianta tip

b.

o singura infractiune de vatamare corporala din culpa in varianta agravata

c.

un concurs de infractiuni de vatamare corporala din culpa (atatea infractiuni cate persoane au fost vatamate)



ANS:  C


56. La care dintre urmatoarele infractiuni este posibil coautoratul?

a.

pruncuciderea;

b.

santajul;

c.

seductie



ANS:  B


57. Nu este posibil coautoratul la urmatoarele infractiuni:

a.

santajul;

b.

amenintarea;

c.

pruncuciderea;



ANS:  C


58. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala in cazul infractiunilor de:

a.

amenintare;

b.

violare de domiciliu - art. 192 alin. (2) C. pen.

c.

santaj;



ANS:  A


59. Constrangerea explicita la infractiunea de viol trebuie sa fie:

a.

concomitenta;

b.

posterioara actului sexual;

c.

inexistenta.



ANS:  A


60. Participatia la savarsirea infractiunii de viol este posibila in urmatoarele forme:


a.

instigare si complicitate; coautoratul nu este posibil

b.

nu este posibila;

c.

coautorat, instigare,complicitate



ANS:  C


61. Forma de vinovatie cu care se savarseste infractiunea de viol in cazul in care fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei este:

a.

intentia

b.

culpa

c.

praeterintentia



ANS:  C


62. Violul este mai grav daca:

a.

se savarseste de doua sau mai multe persoane;

b.

victima este membru al familiei;

c.

se comite in timpul noptii;



ANS:  B


63. Subiectul activ al infractiunii de furt poate fi:

a.

detentorul bunului;

b.

exclusiv proprietarul bunului;

c.

numai o persoana juridica in conditiile art. 191 C. pen



ANS:  A


64. Infractiunea de furt se consuma in momentul:

a.

deposedarii victimei de bun

b.

imposedarii autorului cu acel bun

c.

atingerii bunului de autor



ANS:  B


65. In cazul infractiunii de omor, vor imprima actiunii caracter ucigator:

a.

calitatea subiectului activ

b.

mobilul si scopul;

c.

gravitatea consecintelor provocate.



ANS:  C


66. La infractiunea de omor, legatura de cauzalitate:


a.

trebuie dovedita;

b.

nu se stabileste in raport cu urmarea imediata;

c.

rezulta ex re



ANS:  A


67. La infractiunea de omor, in ceea ce priveste formele infractiunii:

a.

actele pregatitoare sunt posibile si se pedepsesc

b.

actele pregatitoare nu sunt posibile

c.

tentativa este posibila si se pedepseste



ANS:  C


68. In cazul infractiunii de tainuire intelegerea intre faptuitori este:

a.

posterioara infractiunii principale

b.

concomitenta infractiunii principale

c.

anterioara infractiunii principale



ANS:  A


69. Actele de violenta intentionate care au pricinuit victimei o vatamare ce necesita pentru vindecare 20 de zile de ingrijiri medicale constituie:

a.

infractiunea de vatamare corporala;

b.

reprezinta contraventie;

c.

infractiunea de lovire sau alte violente – art.180 alin. (2) C. pen



ANS:  C


70. Poate reprezenta infractiunea de vatamare corporala grava fapta prin care s-a pricinuit :

a.

pierderea cunostintei;

b.

pierderea unei proteze;

c.

punerea in primejdie a vietii persoanei



ANS:  C


71. Poate exista tentativa la infractiunea de :

a.

ucidere din culpa

b.

lovituri cauzatoare de moarte

c.

pruncucidere



ANS:  C


72. Nu poate fi autor al infractiunii de provocare ilegala a avortului:]

a.

femeia insarcinata

b.

medicul de specialitate

c.

o persoana care nu este cadru medical



ANS:  A


73. Lipsirea de libertate in mod ilegal este mai grava in cazul in care fapta este savarsita:

a.

prin simulare de calitati mincinoase;

b.

prin simulare de calitati oficiale;

c.

in timpul noptii;



ANS:  B


74. Lipsirea de libertate in mod ilegal se va retine in varianta agravata atunci cand fapta este savarsita:

a.

de catre o persoana mascata, deghizata sau travestita;

b.

in timpul unei calamitati;

c.

in scopul de a obliga victima la practicarea prostitutiei



ANS:  C


75. Violarea de domiciliu va fi retinuta in varianta agravata atunci cand este savarsita:

a.

in timpul unei calamitati;

b.

prin folosire de calitati mincinoase;

c.

prin simulare de calitati mincinoase;



ANS:  B


76. La infractiunea de santaj, tentativa:

a.

este posibila, dar nu este sanctionata;

b.

nu este posibila;

c.

se pedepseste



ANS:  A


77. La infractiunea de santaj forma de vinovatie ceruta de lege este:

a.

intentia directa sau indirecta

b.

intentia directa calificata prin scop

c.

praeterintentia



ANS:  B


78. Deschiderea unei scrisori adresate altuia poate reprezenta infractiunea de :

a.

lipsire de libertate in mod ilegal

b.

violarea secretului corespondentei

c.

divulgarea secretului profesional



ANS:  B


79. La infractiunea de viol, subiectul activ nemijlocit:

a.

nu poate fi decat barbatul;

b.

nu poate fi femeia;

c.

poate fi orice persoana, indiferent de sex.



ANS:  C


80. Fapta tatalui de a-si obliga fiica in varsta de 12 ani sa intretina raporturi sexuale cu el reprezinta infractiunea de :

a.

viol

b.

act sexual cu un minor

c.

viol in concurs cu infractiunea de incest



ANS:  C


81. Violul este in varianta agravata:

a.

cand faptuitorul profita de imposibilitatea victimei de a se apara

b.

cand s-a cauzat victimei o vatamare corporala

c.

cand victima se afla in ingrijirea faptuitorului



ANS:  C


82. Actul sexual cu un minor se va retine in varianta agravata daca:

a.

victima nu a implinit varsta de 15 ani;

b.

victima are varsta intre 15 – 18 ani, iar fapta a fost savarsita de tutore sau curator;

c.

victima nu a implinit varsta de 18 ani, iar actul sexual a fost determinat de oferirea de bani de catre faptuitor



ANS:  C


83. Infractiunea de incest are urmatoarea particularitate:

a.

are ca element material actul sexual de orice natura

b.

se poate realiza si intre frati si surori

c.

poate fi comisa numai de tata asupra fiului avand in vedere ca acestia sunt rude in linie directa



ANS:  B


84. Infractiunea de furt poate avea ca obiect material:

a.

imobilele prin destinatie;

b.

lucrurile ce nu apartin cuiva (res nullius);

c.

lucrurile abandonate de posesorul lor (res derelictae).



ANS:  A


85. Sunt aplicabile dispozitiile art. 210 C. pen – pedepsirea unor furturi la plangerea prealabila – in cazul in care subiectul activ este:

a.

fie gazduitorul, fie gazduitul, care fura unul in paguba celuilalt;

b.

gazduitorul care savarseste furtul in paguba celui pe care il gazduieste

c.

gazduitul care sustrage bunuri de la persoana care il gazduieste



ANS:  C


86. Inscrisurile pot fi obiect material al infractiunii de furt:

a.

doar daca au valoare economica;

b.

doar daca sunt acte ce dovedesc starea civila;

c.

indiferent daca au sau nu valoare economica;



ANS:  C


87. Nu reprezinta infractiunea de furt calificat:

a.

luarea unui bun mobil din posesia altuia prin amenintarea cu o arma

b.

sustragerea unor bunuri in timpul unei calamitati

c.

sustragerea unui bun de la o persoana aflata in imposibilitate de a se apara



ANS:  A


88. Talharia are ca forma de vinovatie praeterintentia in cazul in care:

a.

a avut vreuna dintre urmarile aratate in art. 182;

b.

a fost savarsita in timpul noptii

c.

a avut ca urmare vatamarea corporala a victimei



ANS:  A


89. Reprezinta infractiune de talharie:

a.

furtul savarsit prin intrebuintare de insulte

b.

furtul urmat de intrebuintarea de amenintari pentru pastrarea bunului furat

c.

furtul savarsit asupra victimei aflate in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara



ANS:  B


90. Talharia se va retine in varianta agravata atunci cand:

a.

a avut vreuna din urmarile aratate in art. 181 C. pen;

b.

a fost savarsita prin efractie

c.

a fost savarsita intr-un mijloc de transport



ANS:  C


91. Talharia, dupa obiectul juridic special ocrotit este o infractiune:

a.

complexa

b.

de obicei

c.

simpla



ANS:  A


92. Elementul material al infractiunii de talharie este:

a.

un bun mobil

b.

acelasi ca la infractiunea de furt, la care se adauga folosirea violentei fizice sau psihice

c.

degradarea unui bun mobil prin folosirea violentei fizice sau psihice



ANS:  B


93. Insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, reprezinta:

a.

furt

b.

insusirea bunului gasit

c.

abuz de incredere



ANS:  C


94. Latura subiectiva la infractiunea de abuz de incredere este formata din:

a.

intentie directa sau indirecta

b.

praeterintentie

c.

intentie sau culpa



ANS:  A


95. Nu poate fi obiect material al infractiunii de abuz de incredere :

a.

un bun mobil corporal;

b.

un bun imobil prin destinatie

c.

o suma de bani data cu titlu de imprumut.



ANS:  C


96. Exista gestiune frauduloasa in varianta agravata atunci cand:

a.

pagubele sunt pricinuite cu rea-credinta;

b.

fapta este savarsita cu ocazia administrarii bunurilor;

c.

fapta este savarsita in scopul de a dobandi un folos material;



ANS:  C


97. Obiectul material al infractiunii de gestiune frauduloasa este:

a.

doar un bun mobil;

b.

doar o suma de bani;

c.

o universalitate de bunuri mobile si/sau imobile.



ANS:  C


98. Autor al infractiunii de gestiune frauduloasa poate fi:

a.

numai un gestionar sau un administrator la o persoana juridica

b.

orice persoana al carei patrimoniu este prejudiciat

c.

persoana careia i s-au incredintat bunuri spre conservare sau administrare



ANS:  C


99. La infractiunea de gestiune frauduloasa, tentativa:

a.

este posibila si se pedepseste;

b.

desi posibila, nu este incriminata;

c.

nu este posibila;



ANS:  B


100. La infractiunea de inselaciune, obiectul material:

a.

poate fi un bun mobil sau imobil;

b.

este doar un bun mobil;

c.

nu exista.



ANS:  A


101. La infractiunea de inselaciune urmarea imediata consta:

a.

intr-o stare de pericol cu privire la patrimoniul victimei;

b.

intr-o paguba ce se produce in patrimoniul victimei;

c.

in obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos material injust.



ANS:  B


102. Tentativa in cazul infractiunii de inselaciune:

a.

nu este posibila;

b.

este posibila, insa nu este incriminata;

c.

este posibila si este incriminata.



ANS:  C


103. La infractiunea de inselaciune forma de vinovatie este:


a.

intentia directa;

b.

intentia directa sau indirecta;

c.

praeterintetia



ANS:  A


104. Exista inselaciune in varianta agravata atunci cand fapta:

a.

se comite in scopul de a obtine un folos material injust;

b.

a pricinuit o paguba;

c.

este savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase;



ANS:  C


105. Subiect activ nemijlocit la infractiunea de delapidare poate fi:

a.

un functionar public sau functionar, care este insarcinat cu gestiunea sau administrarea bunurilor unei persoane juridice de drept public sau privat

b.

doar un functionar public

c.

doar un functionar



ANS:  A


106. Elementul material al infractiunii de delapidare consta in:

a.

insusirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate

b.

insusirea, distrugerea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate

c.

primirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate



ANS:  A


107. Dintre infractiunile contra patrimoniului, tentativa se pedepseste la:

a.

abuzul de incredere;

b.

gestiunea frauduloasa;

c.

delapidarea



ANS:  C


108. Infractiunea de distrugere a bunului propriu se poate savarsi si prin:

a.

incendiere, explozie sau prin orice alt asemenea mijloc si daca rezulta pericol public;

b.

poluare fonica;

c.

distrugerea unui bun care nu are o deosebita valoare stiintifica si care apartine faptuitorului



ANS:  A


109. Infractiunea de distrugere:

a.

este o infractiune de pericol;

b.

se poate savarsi prin actiune sau inactiune;

c.

nu se pedepseste daca ramane in stadiul de tentativa.



ANS:  B


110. Urmarea imediata a infractiunii de distrugere poate consta in:

a.

crearea unei stari de pericol

b.

distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun aflat in patrimoniul public ori privat

c.

o vatamare a intereselor legale ale persoanei vatamate;



ANS:  B


111. Tentativa la infractiunea de distrugere din culpa:

a.

este posibila, dar nu se pedepseste;

b.

este incriminata;

c.

nu este posibila.



ANS:  C


112. La infractiunea de tulburare de posesie:

a.

elementul material este reprezentat de actiunea de patrundere fara drept intr-un imobil

b.

tentativa este posibila, dar nu este incriminata

c.

consumarea are loc instantaneu, la momentul intrarii faptuitorului in imobil



ANS:  B


113. Obiectul material al infractiunii de tulburare de posesie este:

a.

un bun imobil;

b.

un bun mobil sau imobil;

c.

ocuparea fara drept a unui imobil aflat in posesia altuia.



ANS:  A


114. Infractiunea de tulburare de posesie, din punct de vedere al unitatii de infractiune, este:

a.

o infractiune continuata;

b.

o infractiune continua;

c.

o infractiune de obicei;



ANS:  B


115. Exista infractiunea de tulburare de posesie in varianta agravata – art. 220 alin. (3) C. pen. – atunci cand:

a.

imobilul apartine domeniului public al statului;

b.

fapta a fost savarsita de doua sau mai multe persoane impreuna;

c.

fapta a fost savarsita in timpul noptii;



ANS:  B


116. Tainuirea este o infractiune:

a.

contra patrimoniului;

b.

contra libertatii persoanei.

c.

contra persoanei



ANS:  A


117. Elementul material al infractiunii de tainuire poate consta in:

a.

sustragerea unui bun cunoscand ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazuta de legea penala;

b.

inlesnirea valorificarii unui bun cunoscand ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazuta de legea penala;

c.

pretinderea unui bun cunoscand ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazuta de legea penala;



ANS:  B


118. In cazul tainuirii, pedeapsa aplicata tainuitorului:

a.

nu poate depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea din care provine bunul tainuit

b.

nu poate fi mai mare decat aceea care s-a aplicat autorului faptei din care provine bunul

c.

se reduce daca pentru autorul faptei din care provine bunul s-au retinut circumstante atenuante



ANS:  A


119. Tainuirea savarsita de sot sau de o ruda apropiata:

a.

se pedepseste in aceleasi conditii ca orice tainuire;

b.

se sanctioneaza cu o pedeapsa redusa;

c.

nu se pedepseste;



ANS:  C


120. Forma de vinovatie cu care se poate comite tainuirea este:

a.

intentia directa sau indirecta;

b.

intentia directa calificata prin scop;

c.

intentia indirecta.



ANS:  B


121. In cazul infractiunii de tradare:

a.

obiectul material lipseste;

b.

legatura de cauzalitate trebuie dovedita;

c.

nu este susceptibil coautoratul



ANS:  A


122. Tradarea prin ajutarea inamicului:

a.

este lipsita de obiect material;

b.

poate avea ca subiect pasiv statele aliate Romaniei;

c.

subiectul activ nu este calificat



ANS:  B


123. Tradarea prin transmitere de secrete:

a.

nu are obiect material;

b.

nu poate fi comisa in autorat (coautorat), instigare sau complicitate;

c.

are ca obiect material un document sau obiect care contine secrete de stat



ANS:  C


124. Complotul:

a.

are un obiect material;

b.

nu poate fi savarsit in participatie penala;

c.

se poate savarsi si prin constituirea unei asociatii sau grupari in scopul savarsirii unor infractiuni contra sigurantei statului



ANS:  C


125. Scopul prevazut in art. 167 C. pen. (complotul) consta in savarsirea uneia dintre urmatoarele infractiuni:

a.

compromiterea unor interese de stat

b.

tradarea

c.

comunicarea de informatii false



ANS:  B





126. In cazul in care faptuitorul s-a aflat in eroare asupra aspectului ilegal al privarii de libertate, atunci fapta:

a.

este lipsire de libertate in mod ilegal, savarsita cu intentie indirecta;

b.

este lipsire de libertate in mod ilegal, savarsita din culpa;

c.

nu este infractiune.



ANS:  C


127. Daca doua persoane, impreuna, iau un bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia in scopul de a si-l insusi pe nedrept, constituie infractiunea de:

a.

furt calificat;

b.

furt;

c.

talharie



ANS:  A


128. In cazul infractiunilor contra libertatii persoanei, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate in cazul:

a.

santajului;

b.

violarii de domiciliu prev. de art. 192 alin. (1) C. pen.

c.

violarii de domiciliu prev. de art. 192 alin. (2) C.pen.



ANS:  B


129. Infractiunea de omor se consuma:

a.

in momentul realizarii actiunii incriminate;

b.

in momentul luarii rezolutiei infractionale;

c.

in momentul producerii urmarii imediate, adica al instalarii mortii persoanei.



ANS:  C


130. Omorul asupra sotului sau unei rude apropiate se retine in caz de:

a.

ucidere a persoanelor devenite astfel de rude prin afinitate

b.

ucidere a persoanelor devenite astfel de rude prin adoptie.

c.

ucidere a copilului concubinului



ANS:  B


131. Omorul deosebit de grav – art. 176 alin. (1) lit. b) C. pen. – se retine daca omorul asupra a doua sau mai multe persoane se realizeaza:

a.

doar printr-o actiune unica

b.

doar prin actiuni succesive

c.

atat printr-o actiune unica, cat si prin actiuni succesive



ANS:  C


132. In cazul infractiunii de ucidere din culpa:

a.

tentativa este posibila, dar nu se pedepseste;

b.

participatia penala este posibila doar in modalitatea improprie

c.

este lipsita de obiect material



ANS:  B


133. La infractiunea de determinare sau inlesnire a sinuciderii, referitor la latura obiectiva:

a.

urmarea imediata consta exclusiv in decesul persoanei;

b.

legatura de cauzalitate rezulta ex re;

c.

legatura de cauzalitate trebuie dovedita.



ANS:  C


134. La infractiunea de determinarea sau inlesnirea sinuciderii, tentativa:

a.

este posibila si se pedepseste;

b.

nu este posibila;

c.

este posibila si nu se pedepseste;



ANS:  C


135. Infractiunea de vatamare corporala grava, prevazuta in art. 182 alin. (1) si (2) C. pen., se savarseste numai cu:

a.

intentie indirecta;

b.

intentie directa;

c.

intentie indirecta sau cu praeterintentie;



ANS:  C


136. Infractiunea de vatamare corporala grava prevazuta in art. 182 alin. (3) se savarseste numai cu:

a.

intentie indirecta;

b.

intentie directa;

c.

intentie;



ANS:  B


137. La infractiunea de vatamare corporala grava tentativa se sanctioneaza in cazul variantei prevazute in:

a.

alin. (1)

b.

alin. (1) si (2)

c.

alin. (3)



ANS:  C


138. La infractiunea de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte:

a.

obiectul material lipseste;

b.

urmarea imediata consta in decesul victimei;

c.

legatura de cauzalitate rezulta ex re;



ANS:  B


139. In cazul infractiunii prevazute in art. 185 C. pen., nu se pedepseste intreruperea cursului sarcinii efectuata de medic, daca:

a.

intreruperea cursului sarcinii era necesara pentru a salva viata, sanatatea sau integritatea corporala a femeii insarcinate, de la un pericol grav si iminent si care nu putea fi inlaturat altfel;

b.

intreruperea cursului sarcinii era necesara pentru a salva viata, sanatatea sau integritatea corporala a femeii insarcinate, de la un pericol grav si care nu putea fi inlaturat altfel;

c.

intreruperea cursului sarcinii era necesara pentru a salva viata, sanatatea sau integritatea corporala a femeii insarcinate, de la un pericol iminent si care nu putea fi inlaturat altfel;



ANS:  A


140. Tentativa la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal se pedepseste daca:

a.

fapta este savarsita prin rapire;

b.

fapta a avut ca urmare moartea victimei;

c.

fapta a avut ca urmare sinuciderea victimei



ANS:  A


141. La infractiunea de lipsire de libertate, unele acte preparatorii se pedepsesc in cazul variantelor prevazute in art. 189 C. pen.:

a.

alin

b.

alin

c.

alin



ANS:  C


142. La infractiunea de sclavie:

a.

obiectul material lipseste;

b.

subiectii sunt calificati;

c.

elementul material poate sa constea si in traficul de sclavi;



ANS:  C


143. Supunerea la munca fortata sau obligatorie:

a.

este lipsita de obiect material;

b.

legatura de cauzalitate rezulta ex re;

c.

se savarseste numai cu intentie directa



ANS:  A


144. Actele preparatorii si tentativa la infractiunea de supunere la munca fortata sau obligatorie:

a.

sunt posibile si se pedepsesc;

b.

nu sunt posibile;

c.

sunt posibile si nu se pedepsesc



ANS:  C


145. La infractiunea de violare de domiciliu:

a.

obiectul material lipseste;

b.

autorul este necircumstantiat de text;

c.

coautoratul nu este posibil



ANS:  B


146. La violarea de domiciliu:

a.

expresia „calitati mincinoase” absoarbe (include) si pe aceea de „calitati oficiale”;

b.

expresia „calitati mincinoase” nu absoarbe (include) si pe aceea de „calitati oficiale”;

c.

forma de vinovatie este intentia directa;



ANS:  A


147. Amenintarea:

a.

nu se poate savarsi decat de catre un subiect activ calificat;

b.

este lipsita de obiect material;

c.

nu se poate savarsi in coautorat;



ANS:  B


148. Santajul, ca infractiune complexa, absoarbe in continutul sau infractiunile de:

a.

amenintare si loviri sau alte violente;

b.

amenintare si violare de domiciliu

c.

amenintare si omor simplu



ANS:  A


149. Participatia penala la infractiunea de divulgarea secretului profesional este posibila sub forma:

a.

coautoratului, instigarii, complicitatii;

b.

instigarii, complicitatii;

c.

coautoratului;



ANS:  B


150. La infractiunea de divulgarea secretului profesional:

a.

subiectul pasiv este circumstantiat de text;

b.

legatura de cauzalitate trebuie dovedita;

c.

actele preparatorii si tentativa sunt posibile, dar nu se sanctioneaza



ANS:  C


151. Determinarea sau inlesnirea sinuciderii este mai grava cand fapta s-a savarsit fata de :

a.

doua sau mai multe persoane;

b.

sot sau ruda apropiata;

c.

un minor;



ANS:  C


152. Exista infractiunea de determinarea sau inlesnirea sinuciderii prevazuta de art. 179 C.pen:

a.

numai daca sinuciderea sau incercarea de sinucidere a avut loc;

b.

chiar daca persoana determinata sa se sinucida nu incearca sa se sinucida;

c.

cand faptuitorul determina o persoana la sinucidere ori la incercarea acesteia prin mijloace de constrangere fizice ori psihice



ANS:  A


153. Uciderea din culpa este susceptibila de :

a.

de participatie proprie;

b.

de participatie proprie sau improprie dupa caz;

c.

numai de participatie improprie;



ANS:  C


154. Daca in urma unui accident de circulatie au fost ucise patru persoane, fapta constituie:

a.

patru infractiuni de ucidere din culpa, aflate in concurs;

b.

ucidere din culpa in modalitate agravata;

c.

ucidere din culpa, in forma simpla;



ANS:  B


155. Constituie obiect material al infractiunii de pruncucidere:

a.

numai corpul copilului nou-nascut viabil;

b.

numai corpul copilului nou-nascut conceput in afara casatoriei;

c.

numai corpul copilului nou-nascut viu;



ANS:  C


156. Constituie infractiunea de loviri sau alte violente :

a.

violentele comise in cadrul jocurilor sportive legale;

b.

violentele produse cu ocazia unor operatii medicale;

c.

violentele comise in gluma sau cu intentia de a aplica o corectie;



ANS:  C


157. Constituie infractiunea de vatamare corporala, numai daca s-a pricinuit o vatamare care necesita ingrijiri medicale pentru vindecare :

a.

cel mult 60 de zile;

b.

cel mult 20 de zile;

c.

mai mult de 60 de zile



ANS:  A


158. La infractiunea de provocare ilegala a avortului sunt incriminate si se pedepsesc:

a.

actele pregatitoare, tentativa si forma consumata;

b.

actele pregatitoare si forma consumata;

c.

tentativa si forma consumata



ANS:  C


159. Lipsirea de libertate in mod ilegal poate fi comisa:

a.

atat prin actiuni, cat si prin inactiuni;

b.

numai prin inactiuni;

c.

numai prin actiuni



ANS:  A


160. Subiect pasiv al infractiunii de provocare ilegala a avortului poate fi:

a.

statul si femeia careia i s-a provocat avortul;

b.

fatul;

c.

femeia careia i s-a provocat avortul, cand acesta se impunea din motive terapeutice



ANS:  A


161. La infractiunea de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, legatura de cauzalitate:

a.

rezulta din materialitatea faptei (ex re);

b.

trebuie stabilita intre elementul material si urmarea imediata;

c.

se stabileste doar in functie de rezultat



ANS:  B


162. Daca infractiunea de violare de domiciliu se savarseste prin folosirea de calitati mincinoase;

a.

nu are relevanta asupra incadrarii juridice a faptei;

b.

constituie modalitate normativa agravata a infractiunii;

c.

va exista concurs de infractiuni



ANS:  B


163. Obiect material al infractiunii de violare de domiciliu poate fi:

a.

statul;

b.

nu are obiect material;

c.

insasi locuinta asupra careia este indreptata actiunea faptuitorului



ANS:  C


164. Infractiunea de violare de domiciliu:

a.

este susceptibila de consumare in timp;

b.

este instantanee, intervenind in momentul patrunderii in locuinta ori in momentul exprimarii refuzului de a parasi imobilul;

c.

este susceptibil si un moment al epuizarii infractiunii



ANS:  B


165. Elementul material al infractiunii de amenintare este constituit:

a.

numai din actiuni;

b.

numai din inactiuni;

c.

atat din actiuni, cat si din inactiuni



ANS:  A


166. Prin savarsirea infractiunii de santaj se incalca:

a.

relatiile sociale privitoare la libertatea morala a persoanei;

b.

relatiile sociale referitoare la libertatea fizica a unei persoane;

c.

relatiile sociale referitoare exclusiv la patrimoniul unei persoane



ANS:  A


167. Infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, dupa unitatea de infractiune, este:

a.

continua;

b.

continuata;

c.

de obicei



ANS:  A


168. Folosul urmarit de faptuitor, in cazul infractiunii de santaj:

a.

trebuie sa fie just;

b.

poate fi pentru sine sau pentru o alta persoana;

c.

trebuie sa fie materializat exclusiv in bani



ANS:  B


169. Producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masuri in scopul lipsirii de libertate in mod ilegal a unui minor:

a.

constituie tentativa la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal;

b.

constuie infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal;

c.

nu constituie infractiune



ANS:  C


170. Divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari intercepate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din intamplare, constituie infractiunea de:

a.

divulgarea secretului profesional;

b.

santaj;

c.

violarea secretului corespondentei



ANS:  C


171. Pentru a se realiza continutul constitutiv al infractiunii de hartuire sexuala, amenintarea sau constrangerea trebuie sa se faca in scopul:

a.

de a indeplini un act contrar indatoririlor de serviciu;

b.

de a obtine satisfactii de natura sexuala;

c.

de a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle de serviciu ale victimei



ANS:  B


172. Actele cu caracter obscen savarsite asupra unei minore constituie infractiunea de:

a.

act sexual cu un minor;

b.

coruptie sexuala;

c.

perversiuni sexuale



ANS:  C


173. Infractiunea de coruptie sexuala este mai grava:

a.

cand actele cu caracter obscen se savarsesc in cadrul familiei;

b.

cand actele cu caracter obscen se savarsesc asupra unui minor sau in prezenta unui minor;

c.

cand actele cu caracter obscen se savarsesc asupra unei rude apropiate



ANS:  A


174. In cazul infractiunii de seductie, victima de sex feminin:

a.

trebuie sa fie in varsta de pana la 16 ani;

b.

trebuie sa fie in varsta de pana la 18 ani;

c.

poate avea si peste 18 ani



ANS:  B


175. Infractiunea de perversiune sexuala este mai grava daca:

a.

se savarseste in public;

b.

se produce vatamarea corporala a victimei;

c.

este savarsita impotriva a doua sau mai multe persoane



ANS:  B


176. Tentativa este sanctionata la urmatoarele infractiuni:

a.

incestul;

b.

hartuirea sexuala;

c.

seductia



ANS:  A


177. Infractiunea de divulgare a secretului profesional se va retine daca:

a.

s-a adus un prejudiciu de orice natura unei persoane;

b.

fapta este de natura sa aduca un prejudiciu;

c.

nu are relevanta daca fapta este sau nu apta sa produca un prejudiciu vreunei persoane



ANS:  B


178. Calitatea de subiect pasiv al infractiunii de amenintare o poate avea:

a.

o colectivitate;

b.

bolnavul aflat in stare de coma;

c.

nu este circumstantiat de text



ANS:  C


179. Nu constituie infractiunea de violare de domiciliu:

a.

patrunderea cu forta in locuinta a celui care o foloseste efectiv;

b.

patrunderea proprietarului in locuinta chiriasului fara voia acestuia;

c.

patrunderea in fostul domiciliu a sotului despartit in fapt de sotia sa, avand domiciliul flotant in alta localitate, fara consimtamantul sotiei



ANS:  A


180. Subiectul pasiv al infractiunii de act sexual cu un minor este:

a.

numai minorul care nu a implinit varsta de 15 ani;

b.

atat minorul care nu a implinit varsta de 15 ani, cat si cel intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore, curator, supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa;

c.

numai minorul intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore curator, supraveghetor,ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa



ANS:  B


181. Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex femeiesc in varsta de 14 ani si 6 luni de a avea cu el raport sexual, constituie:

a.

infractiunea de seductie;

b.

act sexual cu un minor;

c.

concurs intre infractiunea de seductie si cea de act sexual cu un minor



ANS:  B


182. Actul sexual cu un minor este comis cu:

a.

praeterintentie;

b.

atat intentie directa, cat si indirecta;

c.

cu intentie directa calificata prin scop



ANS:  C


183. Incestul este comis, din punct de vedere al laturii subiective :

a.

numai cu intentie directa;

b.

numai cu intentie indirecta;

c.

atat cu intentie, cat si din culpa



ANS:  A


184. Subiect pasiv al infractiunii de hartuire sexuala poate fi:

a.

orice persoana, indiferent de sex, aflata in imposibilitate de a se apara;

b.

orice persoana, indiferent de sex, angajata in munca in aceeasi structura profesionala cu subiectul activ;

c.

orice persoana de sex feminin



ANS:  B


185. Consumarea infractiunii de viol survine:

a.

in momentul finalizarii actului sexual;

b.

in momentul constrangerii, de orice natura;

c.

in momentul inceperii actului sexual



ANS:  C


186. Renuntarea voluntara la inceperea actului sexual (desistarea) la infractiunea de viol:

a.

nu atrage raspunderea penala;

b.

atrage raspunderea penala in forma tentativei;

c.

atrage raspunderea penala, daca survine ca urmare a rugamintilor victimei



ANS:  A


187. Obiectul juridic special al infractiunii de talharie este:

a.

simplu, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la patrimoniu;

b.

simplu, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a persoanelor;

c.

complex, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la patrimoniu, precum si cele referitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a persoanelor



ANS:  C


188. Nu constituie infractiunea de furt calificat:

a.

furtul savarsit de catre o persoana mascata, deghizata sau travestita;

b.

furtul savarsit asupra membrilor familiei;

c.

furtul privind componente ale sistemelor de irigatii



ANS:  B


189. Luarea unui vehicul din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a-l folosi pe nedrept, constituie infractiunea de:

a.

furt calificat, art.209 C.Pen.;

b.

furt prev. de art.208 C.Pen.;

c.

abuz de incredere.



ANS:  B


190. Se aplica agravanta prevazuta de art. 209 alin.1 lit. g C.Pen. – in timpul noptii – in urmatorul caz:

a.

fapta a fost savarsita intr-o camera intunecata, situata la subsolul cladirii;

b.

fapta a fost savarsita in timpul unei eclipse totale de soare;

c.

fapta a fost savarsita la instalarea intunericului



ANS:  C


191. Obiectul material al infractiunii de furt este constituit din:

a.

obiectele folosite la comiterea infractiunii;

b.

bunurile insusite din patrimoniul public sau privat;

c.

contravaloarea bunurilor insusite din patrimoniul public sau privat



ANS:  B


192. Latura subiectiva a infractiunii de inselaciune include scopul :

a.

de a obtine, pentru altul, un folos material injust;

b.

de a pagubi o persoana;

c.

de a obtine, pentru altul, un folos nepatrimonial injust



ANS:  A


193. Infractiunea de gestiune frauduloasa se realizeaza prin pricinuirea de pagube unei persoane:

a.

cu rea-credinta;

b.

cu buna credinta;

c.

din neglijenta



ANS:  A


194. Pot constitui obiect material al infractiunii de delapidare:

a.

bunurile mobile corporale;

b.

infractiunea este lipsita de obiect material;

c.

bunuri fara valoare patrimoniala



ANS:  A


195. Urmarea imediata in cazul infractiunii de distrugere consta in:

a.

distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun, producandu-se o paguba;

b.

crearea unei stari de pericol in ceea ce priveste existenta si starea de fapt a bunurilor;

c.

crearea unei stari de pericol pentru viata, sanatatea si integritatea corporala a persoanelor



ANS:  A


196. Subiect pasiv al infractiunii de delapidare poate fi:

a.

o persoana fizica;

b.

o persoana juridica de drept public sau privat;

c.

nu este circumstantiat de text



ANS:  B


197. Infractiunea de abuz de incredere realizata prin modalitatea refuzului de restituire a unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, este o infractiune:

a.

continua;

b.

continuata;

c.

instantanee



ANS:  C


198. Infractiunea de distrugere se sanctioneaza chiar cand bunul apartine faptuitorului:

a.

cand bunul are o deosebita valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare;

b.

cand fapta se savarseste prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc, chiar daca nu rezulta pericol public;

c.

cand fapta este savarsita prin demolare a unui imobil aflat intr-un stadiu avansat de degradare



ANS:  A


199. Dezastrul consta in:

a.

producerea unei pagube mai mari de 200.000 lei;

b.

distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau de persoane, care a avut ca urmare moartea sau vatamerea grava a integritatii corporale ori a sanatatii mai multor persoane;

c.

distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau de persoane



ANS:  B


200. In cazul infractiunii de furt calificat, cand autorul are asupra sa o arma, este necesar:

a.

ca autorul sa foloseasca arma;

b.

sa poarte la vedere arma;

c.

nu are relevanta daca victima vede sau nu arma



ANS:  C


201. Daca o persoana isi insuseste un bun mobil care a ajuns din eroare in posesia sa:

a.

nu raspunde penal;

b.

savarseste infractiunea de insusirea bunului gasit;

c.

savarseste infractiunea de furt



ANS:  B


202. Dintre infractiunile contra patrimoniului,tentativa se pedepseste la infractiunea de :

a.

distrugere calificata;

b.

tulburare de posesie;

c.

gestiune frauduloasa



ANS:  A


203. . Pentru existenta infractiunii de tainuire se cere:

a.

faptuitorul sa cunoasca faptul ca dobandeste un bun care provine din savarsirea unei fapte penale;

b.

este suficient ca faptuitorul sa cunoasca faptul ca un bun provine din infractiune si nu anunta autoritatile;

c.

faptuitorul primeste bunul, stie ca provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala si urmareste obtinerea unui folos material



ANS:  C


204. Exista infractiunea de distrugere din culpa si atunci cand bunul apartine faptuitorului, in urmatoarele conditii:

a.

cand prin distrugere s-au produs consecinte deosebit de grave;

b.

daca fapta se savarseste prin explozie;

c.

daca bunul are o deosebita valoare artistica, stiintifica sau arhivistica



ANS:  A


205. Furtul calificat savarsit prin efractie:

a.

implica intotdeauna o violare de domiciliu;

b.

presupune inlaturarea unui obstacol interpus intre faptuitor si bunul pe care intentioneaza sa-l sustraga;

c.

presupune folosirea frauduloasa a unei chei adevarate



ANS:  B


206. In cazul infractiunii de tainuire, tentativa:

a.

nu este posibila;

b.

este posibila, dar nu se pedepseste;

c.

se pedepseste



ANS:  B


207. Obiectul material al infractiunii de abuz de incredere consta in :

a.

un bun mobil, care in momentul comiterii faptei se afla in posesia faptuitorului;

b.

un bun mobil al altuia, care in momentul comiterii faptei se afla in posesia faptuitorului;

c.

un bun mobil al altuia, care in momentul comiterii faptei se afla in detentia, cu orice titlu, a faptuitorului



ANS:  C


208. Refuzul unei persoane de a restitui o suma de bani imprumutata constituie:

a.

abuz de incredere;

b.

o fapta de natura civila;

c.

inselaciune



ANS:  A


209. Obiect ul material al infractiunii de tulburare de posesie poate fi:

a.

orice bun mobil sau imobil;

b.

numai un bun mobil;

c.

numai un bun imobil sau o parte a acestuia, precum si din bunurile distruse ori desfiintate



ANS:  C


210. Tainuirea se pedepseste :

a.

si daca este savarsita fara nici un interes material;

b.

daca este savarsita de o ruda apropiata;

c.

daca este savarsita pentru obtinerea unui interes material , chiar pentru altul



ANS:  C


211. Violarea de domiciliu, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune :

a.

contra patrimoniului;

b.

contra libertatii persoanei;

c.

privitoare la viata sexuala



ANS:  B


212. Talharia este mai grava, daca:

a.

a avut ca urmare pierderea unui simt sau organ ;

b.

a avut ca urmare o infirmitate temporara fizica ori psihica;

c.

vatamarile au necesitat pentru vindecare mai mult de 20 de zile de ingrijiri medicale



ANS:  A


213. Violul poate fi definit ca fiind :

a.

actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa;

b.

actul sexual , de orice natura, cu o persoana de acelasi sex , prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa;

c.

actul sexual , de orice natura , cu o persoana de sex diferit sau de aclasi sex, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa



ANS:  C


214. Conditiile punerii in miscare a actiunii penale la forma tip a infractiunii de viol :

a.

impacarea partilor inlatura raspunderea penala;

b.

actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate;

c.

actiunea penala se pune in miscare atat la plangerea prealabila a persoanei vatamate , cat si din oficiu



ANS:  B


215. Tulburarea de posesie, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune :

a.

contra patrimoniului;

b.

contra libertatii persoanei;

c.

contra infaptuirii justitiei



ANS:  A


216. Forma de vinovatie, cu care este comisa infractiunea act sexual cu un minor , este :

a.

atat intentia directa , cat si intentia indirecta;

b.

intentia directa calificata prin scop;

c.

praeterintentia



ANS:  B


217. In cazul infractiunii de divulgare secretului profesional, prevazuta de art. 196 C.pen., actiunea penala se pune in miscare :

a.

exclusiv, la plangerea prealabila a persoanei vatamate;

b.

din oficiu;

c.

atat la plangerea prealabila a persoanei vatamate, cat si din oficiu



ANS:  A


218. Divulgarea sectretului profesional, raportata la valorile sociale ocrotite, este o infractiune:

a.

contra sigurantei statului ;

b.

contra  libertatii persoanei;

c.

de serviciu sau in legatura cu serviciul



ANS:  B


219. In cazul infractiunii de amenintare , pedeapsa care se aplica faptuitorului :

a.

trebuie sa fie aceesi cu cea prevazuta de lege pentru infractiunea care face obiectul amenintarii;

b.

poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta pentru infractiunea cu care se ameninta;

c.

pedeapsa nu poate depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care face obiectul amenintarii



ANS:  B


220. Nu exista tentativa la infractiunea de omor in urmatoarea circumstanta:

a.

otrava administrata victimei a fost in cantitate prea mica neprovocand moartea;

b.

s-a folosit o arma despre care se stia ca nu este incarcata;

c.

glontul menit pentru victima a fost deviat de un obstacol



ANS:  B


221. In cazul coautoratului la infractiunea de omor:

a.

trebuie sa se efectueze o activitate materiala in intregime de catre fiecare coautor, actiunea de ucidere;

b.

este suficienta simpla prezenta la locul comiterii faptei;

c.

trebuie ca activitatea fiecarui coautor sa contribuie imn mod direct la producerea mortii



ANS:  C


222. Nu exista infractiunea de omor atunci cand:

a.

persoana isi suprima singura viata;

b.

victima a dat consimtamantul autorului in acest sens;

c.

victima avea o boala incurabila



ANS:  A


223. In cazul infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, tentativa:

a.

este posibila , dar nu se pedepseste;

b.

nu este posibila;

c.

se pedepseste



ANS:  B


224. Daca faptuitorul ucide victima la scurt timp dupa ce i-a sustras banii, fapta va constitui:

a.

omor calificat ( art.175 lit. b C.pen. );

b.

omor deosebit de grav ( art. 176 lit. d ) ;

c.

talharie in forma agravanta ( art. 211 alin. 3 )



ANS:  C


225. Fapta de lovire savarsita din culpa care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare 6-8 zile de ingrijiri medicale, constituie:

a.

infractiunea de lovire sau alte violente;

b.

infractiunea de vatamare corporala din culpa;

c.

nu este infractiune



ANS:  C


226. Vatamarea corporala din culpa este mai grava daca:

a.

vatamarile au necesitat pentru vindecare cel mult 60 de zile de ingrijiri medicale;

b.

vatamarile au necesitat pentru vindecare mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale;

c.

daca este indreptata aspra mebrilor familiei



ANS:  B


227. Vatamarea corporala este fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare :

a.

cel mult 60 de zile de ingrijiri medicale;

b.

cel mult 60 de spitalizare;

c.

mai mult de 60 de zile de ingriojiri medicale



ANS:  A


228. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele, in ceea ce priveste infractiunile de lovire sau alte violente si vatamare corporala:

a.

numai daca actiunea penala a fost pusa in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate;

b.

atat in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, cat si in cazul in care aceasta a fost pusa in miscare din oficiu;

c.

nu este inlaturata raspunderea penala, daca actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu



ANS:  B



229. Nu constuie infractiune de violare de domiciliu :

a.

patrunderea cu forta in locuinta a celui care o foloseste efectiv;

b.

patrunderea proprietarului in locuinta chiriasului fara voia acestuia;

c.

patrunderea in fostul domiciliu a sotului despartit legal, fara consimtamantul sotiei



ANS:  A


230. Tentativa la infractiunea de violare de domiciliu :

a.

nu este posibila;

b.

se pedepseste;

c.

este posibila, dar nu se pedepseste



ANS:  C


231. Elementul material al infractiunii de amenintare este constituit:

a.

din actiuni si inactiuni;

b.

exclusiv din actiuni;

c.

exclusiv din inactiuni



ANS:  B


232. Incestul este comis, din punct de vedere al laturii subiective:

a.

cu intentie directa;

b.

din culpa;

c.

cu intentie indirecta



ANS:  A


233. Obiectul juridic special al infractiunii de hartuire sexuala este constituit din:

a.

relatiile sociale privitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a persoanei;

b.

relatiile sociale privitoare la libertatea persoanei;

c.

pe de-o parte, din relatiile sociale privitoare la libertatea si inviolabilitatea sexuala a persoanei, iar pe de alta parte, din relatiile sociale care asigura buna desfasurare a raporturilor interpersonale la locul de munca



ANS:  C


234. Constituie furt la plangere prealabila:

a.

furtul comis de un minor in paguba tutorelui sau;

b.

furtul din camera unui hotel unde autorul a fost cazat;

c.

furtul comis la locul de munca de catre un angajat in paguba colegului sau



ANS:  A


235. Infractiunea de piraterie este mai grava daca:

a.

a produs consecinte grave ;

b.

a avut ca urmaresinuciderea victimei;

c.

a fost comisa in timpul noptii



ANS:  A


236. Pirateria, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune:

a.

contra libertatii persoanei;

b.

contra patrimoniului;

c.

contra sanatatii sau integritatii corporale a persoanei



ANS:  B


237. Termenul de predare a bunului gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut este de:

a.

60 de zile;

b.

20 de zile;

c.

10 zile



ANS:  C


238. Consumarea infractiunii de insusire a bunului gasit survine:

a.

in momentul expirarii termenului de 10 zile in care faptuitorul poate preda bunul gasit;

b.

in momentul luarii rezolutiei de a nu preda bunul gasit;

c.

in momentul gasirii bunului



ANS:  A


239. Forma de vinovatie a infractiunii de seductie este:

a.

praeterintentia;

b.

intentia directa, calificata prin scop;

c.

ata intentia directa, cat si cea indirecta



ANS:  C


240. Lipsirea de libertate poate consta, din punct de vedere al elementului material:

a.

atat din actiuni, cat si din inactiuni;

b.

exclusiv din actiuni;

c.

exclusiv din inactiuni



ANS:  A


241. Divulgarea secretului profesional este o infractiune contra:

a.

libertatii persoanei;

b.

patrimoniului;

c.

infaptuirii justitiei



ANS:  A


242. La infractiunea act sexual cu un minor:

a.

legatura de cauzalitate este prezumata;

b.

tentativa este posibila, dar nu se pedepseste;

c.

consumarea infractiunii survine in momentul finalizarii actului sexual cu un minor in varsta de sub 15 ani



ANS:  A


243. Dintre infractiunile contra libertatii persoanei, prin constrangere, este comisa infractiunea de:

a.

coruptie sexuala;

b.

viol;

c.

seductie



ANS:  B


244. Subiect activ al infractiunii de delapidare poate fi:

a.

orice persoana, nefiind circumstantiat de text;

b.

gestionarul sau administratorul;

c.

un functionar cu atributii de control



ANS:  B


245. Sunt infractiuni contra libertatii persoanei:

a.

violarea secretului corespondentei;

b.

talharia;

c.

pirateria



ANS:  A


246. Tulburarea de posesie este mai grava daca:

a.

se savarseste de catre doua sau mai multe persoane impreuna;

b.

se savarseste de catre o persoana inarmata;

c.

se savarseste prin folosire de calitati mincinoase



ANS:  A


247. Tulburarea de posesie nu poate fi comisa, din punct de vedere al formei de vinovatie:

a.

cu intentie indirecta;

b.

cu intentie directa;

c.

din culpa



ANS:  C


248. Obiectul material al infractiunii de inselaciune, in varianta agravata, poate fi:

a.

numai un bun imobil;

b.

cec-ul

c.

numai un bun mobil



ANS:  B


249. Actele de perversiune sexuala constituie infractiune daca:

a.

se savarsesc, in orice modalitate si imprejurare;

b.

au produs scandal public;

c.

subiectul pasiv a fost constrans



ANS:  B


250. Elementul material al infractiunii de coruptie sexuala se realizeaza prin:

a.

ademenirea unei persoane in vederea savarsirii de acte sexuale cu un minor;

b.

acte de perversiune sexuala cu un minor;

c.

acte de constrangere a unui minor



ANS:  A



loading...


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }