QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Tlaloc zeul ploii
Spicele de grau erau venerate in case,oamenii li se inchinau ca unor zei,iar razboinicii isi faceau din aceste plante si din pene ornamente rituale care,in credintile lor,ii protejau in razboaie.Primele reprezentari ale zeului Tlaloc dateaza din perioada culturii Teotihuacan,dar in epoca azteca se constata o intensificare deosebita a cultului acestui zeu,care s-a raspandit in intregul Mexic.Zeul semana si moartea si prosperitatea si era capabil sa le trimita pamantenilor doua feluri de ploaie:cea binefactoare,care facea sa rodeasca pamantul,si cea distructiva.Tlaloc era asociat cu muntii deasupra carora se adunau norii de ploaie,unde intarsia ceata si de unde izvorau apele.
Este infatisat purtand patru vase corespunzatoare celor patru directii sacre ale universului:din vasul dinspre EST raspandea ploaia fertilizatoare,din celelalte boala,inghetul si seceta.
Tlaloc era zeul agriculturii,al ploii,al focului;originea lui este foarte indepartata,fiind cunoscut din vremea toltecilor.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }