QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Pielea si cauciuculSpalarea si tratarea chimica inlatura varul nestins si actiunea enzimilor inmoaie pielea. Procesul de transformare a pieilor preparate in piele tabacita este un tratament chimic numit tabacire. Tabacirea se face cu tananti vegetali sau cu tananti minerali. Tabacirea cu tananti vegetari s-au utilizat pina in anii 1850.
Procesul poate dura de la 12 ore pina la 6 saptamini, pieile brute fiind imbibate in solutii tot mai tari din extracte de plante. Acestea se obtii din diferiti arbori si arbusti, in special din lemnul de quebracho si din scoarta de memoza. Toate aceste extracte contin tanin ( acid tanic ) care se combina cu proteinele din piele si le transforma in materialul cunoscut ca piele tabacita.


-1-
Principala metoda de tabacire cu tananti minerali este tabacirea cu crom, introdusa in anii 1850. Pieile brute sunt tratate cu o solutie de dicromat de sodium.
Dupa tabacire, pieile sunt adesea dispicate, rezultind mai multe straturi de piele. Acestea se vopsesc si apoi se trataza cu grasime pentru a inlocui uleiurile naturale pierdute prin prelucrare. Acest lucru este essential pentru a impiedica piele sa se usuce intr-o masa tare si inflexibila. Dupa uscare, pielea este invelita cu o solutie de finisare, de obicei rasina acrilica, si adesea I se da luciu prin aplicarea unui strat de acoperire din introceluloza.


Cauciucul
Cauciucul natural provine dintr-un lichid laptos numit latex, produs de un arbore din America de Sud. Indienii de acolo au fost primii care au descoperit latexul si l-au folosit pentru a obtine o forma bruta de cauciuc. Ei isi ungeau picioarele cu latex si il lasau sa se usuce, pentru a forma pantofi impermiabili.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }