QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Octavian AugustusInitiat de Cesar in arta militara,apoi adoptat si desemnat prin testament ca unicul mostenitor al dictatorului,Octavian Augustus isi elimina cu abilitate toti atversarii politici.

Octavian Augustus este si8ngura personalitate politica ce reuseste la sfarsitul razboaielor civile,sa concentreze in mainile sale intreaga putere politica si militara.

Dupa victoria de la Actium (31.a.CHR.),incheie un sir de aliante politice efemere si poarta inversunate lupte pentru putere si elaboreaza o serie de legi prin care reorganizeaza statul si restaureaza vechile traditii.
In batalianavala de la Actium(in dreptul coastei vestice a Greciei),Octavian Augustus a repurtat victoria impotriva lui Marcus Antonius(31.a.CHR.) acesta din urma se refugiaza in Egipt la regina Cleopatra.


Dupa saizeci de ani de razboaie civile ,Augustus,mare om de stat ,a instaurat "PAX ROMANA",pace care a favorizat o puternica dezvoltare economica ,sociala si culturala a Imperiului.
Principatul impus de Octavian a fost o forma de guvernare a Romei care a durat in timp de aproape 300 de ani Atribuirea de catre Senat a titlului de "Augustus"purtat apoi de toti imparatii care i-au urmat lui Octavian(alaturi de numele de "Cesar"),conferea puterii o natura divina.

Senatul a fost adaptat nevoilor Imperiului,capatand atribute preponderent administrative si largindu-si randurile cu membrii din provincii.

Pana la inceputul secolului al-///-lea ,in fruntea statului roman s-au succedat imparati legalisti sau traditionalisti respectand precedentele stabilite de Augustus si inclinati spre colaborarea cu Senatul.
Dupa aceasta data imparatii au devenit autoritari si tiranici ,urmarind instalarea unei monarhii absolutiste de drept divin,principatul fiind inlocuit in final cu DOMINATUL.
Dupa moartea lui Octavian s-au succedat patru dinastii,primele dinastii IULIA-CLAUDIA si FLAVIA.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }