QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

CuriozitatiTableta de ciocolata a fost inventata in 1933, discul LP in 1948. In 1962, Khrushchev a inlaturat focoasele nucleare din Cuba, dar numai dupa ce Kennedy a fost de acord sa retraga rachetele SUA din Turcia. Ce s-a intamplat si cand?

1900 Scara rulanta a fost inventata de Charles Seeberger. Agrafa a fost patentata de norvegianul Johann Vaaler. Portavoacea de Horace Short. Charlotte Cooper devine prima femeie castigatoare a unei medalii olimpice de aur, la tenis.

1901 Luminile pentru pomul de Craciun sunt introduse de Edison General Electric Co. Prima operatie estetica este efectuata de Hollander in Berlin pentru un aristocrat polonez. Pentru prima data este folosita o masina pentru fuga de catre 3 spargatori de banci, in Paris.
1902 Ursuletul de plus este creat de un emigrant rus in SUA, dupa ce a vazut o caricatura cu Presedintele Theodore "Teddy" Roosevelt, intr-un ziar. A fost inventata masina de vandut automata. Willis Carrier inventeaza aparatul de aer conditionat.

1903 Orville Wright lanseaza primul aparat de zbor din istorie, zburand cu Kitty Hawk pentru 12 secunde - 4 zboruri au fost efectuata in 17 Decembrie. Mai devreme, in acelasi an, fizicianul rus Konstantin Tsiolkovsky sustinea, cu teorii matematice complexe ca intr-o zi omul va zbura in spatiu si va ocupa planete. Primul tur al Frantei. William Harley si Arthur Davidson au lansat compania de motociclete Harley-Davidson .

1904 Pliculetele de ceai inventate de Thomas Suillivan. Prima calatorie subacvatica a unui submarin - de la Portsmouth la Insula Wight. Henry Royce si Charles Rolls demareaza Rolls-Royce.

1905 Exploratorul norvegian Roald Amundsen descopera polul nord magnetic. Albert Einstein publica "teoria relativitatii." Sinn Fein este fondata de tipograful Arthur Griffith.

1906 William Kellogg inventeaza fulgii de porumb. Lewis Nixon sonarul. Cafeaua instant este inventata de Mr G Washington, un englez ca traia in Guatemala. Primul Mare Premiu Auto este tinut la Le Mans, France - castigat de un pilot roman Ferenc Szisz intr-un Renault. Picasso inventeaza cubismul.

1907 Francezul Paul Cornu proiecteaza primul elicopter, cu care zboara pentru cateva secunde. Prima transfuzie de sange. Leo Baekeland descopera plasticul. Fotografia color este inventata de Auguste si Louis Lumiere.

1908 Ceasca de hartie este lansata de International Paper Co New York. Model T al companiei Ford iese de pe banda. Einstein propune teoria cuantelor. Chimistul elvetian Jacques Brandenberger inventeaza celofanul. A fost fondata Compania Gideon Bible .

1909 Americanul Robert Peary ajunge la Polul Nord. Aviatorul francez Louis Bleriot zboara peste Canalul Manecii intr-un monoplan de lemn asamblad cu coarde de pian. Briton George Smith lanseaza primul film comercial color.

1910 Fizicianul francez George Claude inventeaza lumina de neon. Thomas Edison face o demonstratie cu filmul vorbitor. Matasea artificiala e folosita in Germania. Duncan Black si Alonzo Decker fondeaza Black & Decker in Baltimore. Mrs John B Dodd sarbatoreste ZIUA TATALUI. Dalai Lama este fortat sa paraseasca Tibetul cand chinezii invadeaza Lhasa.1911 Exploratorul norvegian Roald Amundsen, care a descoperit polul nord magnetic, ajunge la Polul Sud. Prima Posta Par Avion acopera ruta London - Berkshire. Este fondata Republica China. Este fondata Chevrolet Motor Co. Se construiesc primele studiouri la Hollywood. Cuvantul "vitamine" se folosea pentru a descrie medicamente folosite la diete.

1912 Primul joc de cuvinte incrucisate este publicat in New York Journal. Dr Gaston Odin descopera microbul cancerului. Albert Berry face primul sslt cu parasuta dintr-un avion. Prima reclama cu neon este facuta in Paris, pentru Cinzano. FSe deschide primul restaurant cu autoservire in California. Titanicul se scufunda in 15 Aprilie. Turcia se preda Serbiei, Bulgariei si Romanaiei, terminand astfel perioada Imperiului Otoman.

1913 Henry Brearly inventeaza otelul inoxidabil. Thomas Edison inventeaza robotul telefonic. Georgia Broadwick devine prima femeie care sare cu parasuta.

1914 Primul Razboi Mondial izbugneste in 4 August. Prima inmfruntare aeriana, cand Joseph Frantz si Louis Quenault intr-un aparat Voisin doboara un aviator german. Procesul fotografiei color este inventat de Eastman Kodak. Primele lumini pentru trafic sunt instalate in fata casei Britanice din Commons. Gideon Sundback proiecteaza fermoarul. Prima linie aeriana comerciala face primul zbor de la Tampa la St Petersburg, Florida. Prima masa servita pasagerilor intr-un zbor de avion, din Rusia in Ucraina. Presedintele SUA Woodrow Wilson proclama Ziua Mamei, o reinviere a unei practice ce se pierdea in timpurile Imperiului Elen.

1915 James Lewis Kraft incepe procesarea branzei in Canada.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }