QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

CONTINUT CEAS ELECTRONIC
Ultimile componente ale schemei bloc sunt cele 6 butoane de reglare ale ceasului pentru diferitele sale functiuni. Oscilatorul are rolul de a da secunda de functionare a ceasului.
Este un oscilator cu quartz,deoarece acesta are avantajul de a fi mai stabil, pe cand cel obisnuit realizat cu tranzistori poate avea fluctuatii de frecventain functie de mediul in care functioneaza alimentatla o tensiune de maxim 5 V.
Iesirile circuitului integrat de la pinul 8 la pinul 30 sunt conectate astfel incat sa nu dea un semnal pentru elementele de afisare, pentru a se aprinde dioda impulsionata.Plusul(+) venit de la alimentare este este permanent pe elementele de afisare, iar masa(-) o primesc din circuitul integrat specializat MMC 353A.


De la pinul 36 la pinul 40 plus pinul 2, iesirile sunt folosite pentru reglarea modului de lucru al ceasului.
Tranzistorul T, primind un semnal in baza din circuitul integrat prin iesirea de la pinul 6, porneste alarma ceasului, care merge continuu timp de 70 de minute, dar se poate opri din sapte in sapte minute.
Tranzistorul T2 este programat sa porneasca sau sa opreasca aparatul de radio,primind un semnal prin colector din pinul 7 al circuitului integrat, apoi este conectat la bobina unui releu ce se monteaza in locul rezistorului R6.
Bobina L1, este un soc ce se monteaza doar cand se fioloseste un buzzer piezoelectric si este pe miez de ferita.
Dioda D, este o dioda de alimentare folosita pentru a proteja ceasul si in special circuitul integrat impotriva arderii in cazul conectarii inverse a tensiunii de alimentare.Conditia unui ceas electronic de masa cu quartz si afisaj digital, format din leduri, necesita o alimentare mixta din retea si acumulatori sau baterii. S-a optat pentru acest mod de alimentare in scopul rezolvarii compromisului intre consumul relativ ridicat al L.E.D-urilor si necesitatea ca montajul sa nu iasa de sub tensiune atunci cand apar intreruperi in retea. In cazul de fata, afisajul sta aprins atat timp cat exista tensiune de retea, iar in cazul unei intreruperi, afisajul se stinge, dar ceasul continua sa functioneze alimentat de la baterie, consumul fiind de 0,1 mA. Afisarea orei in aceste momente se face la cerere , prin apasarea unui push-button.
Circuitul integrat MMC 351A este conceput special pentru functionarea unui ceas electronic digital, ce poate da in functie de cerinta, pe langa afisarea orei si minutelor si afisarea datei(lunii si zilei)
Schema bloc cuprinde circuitul integrat MMC 351A si cele 4 elemente afisoare.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }