QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Asistenta Tehnica pentru elaborarea software-ului necesar implementarii fondurilor de dezvoltare rurala si pescuitTitlu Proiect:

Asistenta Tehnica pentru elaborarea software-ului necesar implementarii fondurilor de dezvoltare rurala si pescuit


Plan de Instruire

Functionalitatile aplicatiei SPCDR

Masuri derulate de AM si DADRdomeniu de aplicabilitate

Acest plan si proces de instruire se aplica cursurilor pe aplicatia SPCDR care se vor desfasura de catre SIVECO Romania SA pentru expertii AM-PNDR si DADR.


Documentul se adreseaza persoanelor din AM - PNDR si DADR implicate in acest proiect si abilitate sa decida asupra formei si functionalitatii sistemului dezvoltat de catre SIVECO Romania SA in concordanta cu cerintele si specificatiile formulate de catre APDRP si AM - PNDR

descrierea procesului de Instruire


Generalitati

Instruirea utilizatorilor reprezinta una din cele mai importante aspecte legate de asigurarea finalizarii cu succes a proiectului.

Sistemul SPCDR dezvoltat de SIVECO este construit pe baza unor tehnologii si tehnici de proiectare de ultima generatie: WorkflowGen, ORACLE, SIVECO Applications, Microsoft.Net, Ajax, SQL Server, Web Services, HummingBird. Aceasta situatie permite implementarea unui sistem coerent, complet automatizat si care sa reflecte modelul de business al APDRP.

Cursurile se vor desfasura pe o perioada de 5 zile pe parcursul lunii februarie 2009. Conform cerintelor, din partea AM-PNDR si DADR va participa un numar aproximativ de 275 persoane.

Pregatirea planului de instruire

In cuprinsul acestui document, SIVECO a inclus o propunere pentru planul de instruire, elaborat pentru un exemplu din masurile dedicate AM si DADR. Propunerea cuprinde numarul de ore si activitatile alocate pentru fiecare componenta a modulului.

Planul de curs va acoperi sub-modulul descris mai jos, in asa fel incat cursantii sa isi insuseasca toate cunostintele teoretice si practice definite initial si sa aiba parte de tot transferul de know how aplicat pe SPCDR

Cursuri privind functionalitatile sistemului SPCDR - masurile de 141 si 142 destinat utilizatorilor din AM pentru PNDR si DADR. Aceste masuri sunt finantate prin FEADR, de catre Autoritatea de Management pentru PNDR din Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin Compartimentele din domeniul dezvoltarii rurale din cadrul Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene


Planul de instruire (QA-151) va fi redactat in doua exemplare (unul pentru client, unul pentru SIVECO). Planul de instruire va fi aprobat de Directorul General al organizatiei client, inaintea inceperii cursurilor. Fiecare curs va trata una sau mai multe componente ale sistemului, grupate de obicei dupa functionalitate.

Clientul va stabili, la nivel intern, lista participantilor la cursurile de instruire si va comunica Responsabilului de Proiect din partea SIVECO lista de cursanti, inaintea inceperii cursului.
2.2.1. Organizarea procesului de instruire


Documentatia pentru instruire

Materialele pentru instruire furnizate de SIVECO constau in manuale de utilizare / referinta si prezentari in format PPT si vor fi transmise prin email si platforma eTraining catre cursanti. Detalierea suportului de curs pentru fiecare modul este prezentata mai jos in capitolul 2.3 - Detalierea planului de instruire.

Documentele livrate vor fi atat tiparite pe hartie cat si in format electronic. Se vor furniza numai doua exemplare pe hartie. Clientului ii revine sarcina de a asigura accesul la tot ce presupune utilizarea sistemului in documentatia furnizata de SIVECO.

2.2.1.2. Mediul de instruire


Mediul de instruire este reprezentat de solutia de instruire eLearning, oferita de SIVECO Romania SA la sediul clientului, solutie de eTraining dedicata instruirii la distanta a 42 de Directii pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene precum si a cursantilor din Autoritatea de Management .


AeL eTraining este un instrument modern de instruire si gestionare a pregatiri si perfectionarii personalului, fiind destinat atat sprijinului instruirii calsice, sincrone, in timpul cursurilor cat si instruirii la distanta. eTrainig este un proces interactiv, utilizatorii asimiland usor noi cunostinte prin desfasurarea simultana a trainingului in mai multe sedii ce incurajeaza impartasirea cunostintelor. SIVECO nu restrictioneaza numarul de cursanti, dar propune un mediu adecvat pentru cursanti, cu maximum 2 cursanti la un calculator.


Avantajele utilzarii acestui tip de tehnologie sunt evidentiate mai jos:


Reducerea timpului de instruire la distanta;

AeL eTraining este construit dupa un model flexibil atat din punc de vedere organizational, cat si din punct de vedere al materialelor de instruire gestionabile;

Sistemul este simplu de utilizat, fiind constituit pe o platforma portabila cu acces securizat;

Solutia eLEarning poate fi folosita in diferite limbi si regiuni, pe diferite niveluri de studiu si tipuri de organizatii.


Intre referintele Platformei de eLearning AeL se numara:

 • Ministerul Educatiei si Cercetarii:
  • ADLIC (Sistem informatizat folosit pentru centralizarea rezultatelor examenului de capacitate la nivel national in anii 2001-2006);
  • AeL (sistem de asistenta a procesului educational platforma de eLearning implementata in cadrul proiectului national Sistem Educational Informatizat - SEI realizat de consortiul format din firmele SIVECO Romania, HP, IBM);
  • EvalMan (sistem de asistenta a procesului de selectare si achizitie publica a manualelor alternative de catre MEdC);
  • Portal Educational SEI - https://www.portal.edu.ro/ - centru unic de comunicare pe Internet dintre MEdC si publicul larg din Romania.
 • Universitatea Politehnica Bucuresti
 • Ministerul Educatiei din Republica Moldova si din Cipru

Mai mult, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va utiliza acest tip de instruire pentru unul din modulele SPCDR.


Instruirea utilizatorilor va avea loc numai in acest mediu si se va utiliza o baza de date test. Politica companiei nu incurajeaza instruirea direct pe baza de date de productie.


Lista de "prerequisites" pentru statiile utilizatorilor

 • La prima logare utilizatorul trebuie sa fie cu drepturi de administrator
 • Adresa serverului pe care este instalata platforma eLearning se adauga la Trusted Sites (de exemplu: https://nume_server sau https://ip_server, unde 'nume_server' sau 'ip_server' este numele sau ip-ul serverului pe care este instalata platforma eLearning)
 • in zona Tools - Internet Options - Security - Internet - Custom Level, ActiveX si Downloads se seteaza pe Enable
 • Pop-up Blocker se seteaza pe Turn Off
 • Daca exista instalate toolbar de la google sau yahoo Pop-up Blocker, acestea se seteaza pe Disable sau aplicatiile se dezinstaleaza.

Convocarea pentru curs

Responsabilul de Proiect din partea organizatiei client are sarcina de a convoca participantii la curs, la data si ora specificata in Planul de Instruire.


2.2.2. Efectuarea procesului de instruire

2.2.2.1. Executia procesului de instruire

Instruirea va incepe conform Planului de Instruire convenit cu clientul.

Datorita faptului ca este imposibila scoaterea completa din productie a cursantilor pe toata durata cursului tinut de SIVECO, fiecare zi de curs va consta din aproximativ 3 ore de instruire.

Sedintele de instruire constau din:

30% prezentarea conceptelor de catre instructor

60% sedinte practice, pentru intelegerea exacta si completa a aplicatiei

10 % intrebari si discutii libere, teste pentru verificarea insusirii cunostintelor teoretice si practice

La sfarsitul fiecarei sesiuni de curs (dar nu se recomanda in ultima ora), instructorul va genera Foaia de prezenta a cursantilor la curs (QA-143).

2.2.2.2. Actiuni post-instruire

La sfarsitul cursului, instructorul va cere cursantilor sa completeze un Chestionar de Evaluare a Cursului (QA-090) ce va fi publicat in aplicatie eTraining. Chestionarele vor fi analizate de Directorul departamentului de Consultanta (DSCM), Directorul General si instructor, urmand a fi propuse actiuni, daca este cazul.

Sinteza rezultatelor Chestionarelor de Evaluare a Cursului va fi inclusa si in Raportul de Instruire (QA-089), pregatit de instructor, care va fi inaintat pentru aprobare si analiza conducerii organizatiei client.

Dupa terminarea cursului, cursantii vor fi testati pentru a se verifica daca au atins obiectivele cursului si daca sunt capabili sa utilizeze eficient sistemul prezentat. Cursantii vor fi testati de catre o Comisie de Certificare compusa din membrii provenind atat de la organizatia client cat si de la SIVECO. Toti cursantii care trec testul vor primi un Certificat de Absolvire (QA-088). SIVECO nu garanteaza exploatarea corecta a sistemului pentru utilizatorii care nu au fost atestati.

Acceptanta

Acceptanta livrarii se incheie cu aprobarea procesului verbal si minutei de acceptanta de catre comitetul de acceptanta al organizatiei client.
Masura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta

Masura 142 - Infiintarea grupurilor de producatori


Functionalitatile aplicatiei SPCDR - masurile de asistenta tehnica si investitii(111, 142,143 si 511) destinate utilizatorilor din AM si DADR


P L A N   D E I N S T R U I R E


Client :  APDRP

Departament : AM si DADR

Produs : 1. Cursuri privind functionalitatile sistemului SPCDR - Masuri derulate pentru AM DADR Instructor :  SIVECO Romania SA Perioada de instruire : 5 zile

Sesiune

Curs

Modul

Descriere


Prezentare generala a sistemului SPCDRFaza de generare a listei de proiecte si Anexei 1 la Programul National

Prezentare WorkflowGen

Prezentarea generala a fluxurilor implementate in SPCDR( ppt prezentare generala) - o prezentare sumara a titlurilor ce vor fi atinse in prezentare pe parcursul intregului curs

Prezenta la curs


60% prezentare teorie conform programei


2.1 Prezentarea fluxului privind generarea Listei de Proiecte

2.2 Prezentarea fluxului privind Intocmirea Planului de Actiune

2.3 Generarea Anexei 1 la Programul National

Simularea functionalitatilor Modulului de Achizitii

(prezentare ppt - exercitii)

15 % exercitii pentru a se observa utilizarea in practica a cunostintelor prezentate anterior

10% intrebari si discutii libere intre participantii la curs si lector pentru a clarifica problemele intalnite, precum si realizarea testarii pe aplicatia WorkflowGenR A P O R T   D E I N S T R U I R EClient :


Data raportului :


Subiectul cursului:


Obiectivele cursului:


Perioada de instruire:


Locul de desfasurare a cursului:


Instructor :


Cursanti

Nr.

Numele

Functia

Departament

Metoda de instruire / Materiale utilizate:


QA-089 1/3..Evaluarea cursantilor


Impresia generala a cursantilor :

Evaluare  curs (in %) :

Am invatat :  Mult Nimic

A fost relevant    Foarte Deloc

pentru activitatea mea :

Am considerat    Usor Dificil

cursul:

Exemplele    Mult Deloc

m-au ajutat :

evaluare instructori (in %):

Instructorii

au cunoscut  problemele : Foarte bine Deloc

Instructorii

au predat : Foarte bine Foarte prost

facilitati  (in %):

Loc Desfasurare curs :   Comfortabil nesatisf.

Administrarea

a fost :    Foarte buna nesatisf.

Calculatoarele Satisfacatoare Inadecvate

au fost:

Cursul v-a acoperit asteptarile  ? 


 


 
Da Satisf. Nu

Propuneri pentru dezvoltari viitoare :


QA-089 2/3


Evaluarea instructorului


Impresia generala asupra instructorului:


Punctele forte :Recomandari pentru cursurile viitoare :


Functia

Numele

Semnatura

Data

REDACTAT

Aprobat SIVECO


Aprobat

CLIENTQA-089 3/3
B-dul Maresal Averescu 8-10

Sector 1, BUCURESTI

Tel: (4021) 318 12 00/ (4021) 318 12 01

Fax: (4021) 318 12 02EVALUAREA CURSULUI DE INSTRUIRE PENTRU APLICATIA

. . . . . . . . . . . . . . . . .

Nume cursant :    

Compania: 

Serviciu:    

Functia:  

Aplicatia curenta   

CURSUL

Mi-a placut    Foarte mult o o o o o o o Deloc

Am invatat    Foarte mult o o o o o o o Nimic

A fost relevant pt. activitatea mea   Foarte o o o o o o o Deloc

L-am considerat    Usor o o o o o o o Dificil

Ritmul a fost Prea alert o o o o o o o Prea lent

Intregul curs a fost    Prea lung o o o o o o o Prea scurt

Exemplele m-au ajutat  Foarte mult o o o o o o o Deloc

Exemplele au fost Prea grele o o o o o o o Prea usoare

INSTRUCTORII :

Au cunoscut problemele Bine o o o o o o o Deloc

Au prezentat  Bine o o o o o o o Prost

Au raspuns la intrebari Mereu o o o o o o o Deloc

Au prezentat atractiv Foarte o o o o o o o Deloc

QA-090  1/2


FACILITATI :

Locul de desfasurare a cursului a fost    Confortab o o o o o o o Neconfortab

Organizarea a fost Buna o o o o o o o Nesatisf.

Calculatoarele au fost   Satisf. o o o o o o o Inadecvate


Ce ati sperat sa invatati la acest curs ?Cursul a acoperit cerintele dvs. ?Ce subiecte credeti ca ar fi necesitat mai mult timp ?Ce subiecte credeti ca ar fi necesitat mai putin timp ?Ce schimbari propuneti ?Alte observatii ?


Functia

Numele

Semnatura

Data

QA-090    2/2


P R E Z E N T A   L A C U R S


Curs :    Perioada cursului : Instructor:

Nr.

Nume /Companie

Sesiunea 1 <dd-mm-yyyy>

Sesiunea 2 <dd-mm-yyyy>

Sesiunea 3    <dd-mm-yyyy>

Sesiunea 4    <dd-mm-yyyy>

Sesiunea 5 <dd-mm-yyyy>

1.2.3.4.5.6.7.8.9.
QA-143 1/1


RAPORT DE CERTIFICARE


Subiectul cursului : FUNCTIONALITATILE APLICATIEI SPCDR

Beneficiar: APDRP

Locatie: APDRP <Judet>   

Data_____________


In urma testarii pentru certificare a participantilor la cursul de scolarizare pentru Functionalitatile aplicatiei SPCDR, s-au acordat urmatoarele rezultate:Nr. Crt.


Nume si prenumeSemnatura


Rezultat

1

Efectuat de SIVECO Romania

Nume

Functie

Semnatura

Data

CERTIFICAT


Atestam ca


a absolvit cursul


Perioada cursului


InstructorDirector General SIVECO Romania

Ing. Irina Socol


QA-088  1/1 
A:  Propunerea de Planificare a grupelor AM si DADR se gaseste atasat in format Microsoft Excel.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }