QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Aparat conradson cu gaze - astm d 189 ip 13 din 51551 - manual de utilizare
MANUAL DE UTILIZARE

APARAT CONRADSON CU GAZE

ASTM D 189 IP 13 DIN 51551

Art. 750/E

Nota

Sunt autorizati sa utilizeze aparatul numai operatorii care cunosc metoda sau sunt capabili sa stabileasca procedurile interne de folosire a unui astfel de aparat.

Operatorii calificati nu sunt abilitati, oricum, sa lucreze in nici un caz la aparat pentru:

Efectuare de reparatii

Modificarea componentelor

Folosirea aparatului pentru altceva decat cele impuse de norma ASTM


Pentru operatii de intretinere deosebite (inlocuire de componente, modificari de sistem, inlocuire de cabluri, etc.) este esential sa se apeleze la producator.

Oricine intervine in aparat va actiona pe propria sa responsabilitate; interventia altei persoane decat cea autorizata de producator va conduce la incetarea imediata a garantiei.

Inainte de efectuarea operatiilor de intretinere deconectati aparatul de la reteaua de alimentare cu electricitate.

S.D.M. isi declina orice fel de responsabilitate pentru toate operatiile care nu sunt conforme cu dispozitiile de mai sus sau sunt realizate de personal fara calificare.

Operatiile de dezafectare trebuie sa fie efectuate de catre echipe specializate.

Structura si piesele diferite, daca sunt deosebite, trebuie sa fie dezafectate si divizate in concordanta cu cerintele pietei si trimise catre centrul colectare pentru depozitare si reciclare.


GARANTIE

Garantia acopera defectele de fabricatie ale aparatului.

Pe durata de garantie, producatorul va inlocui si / sau repara gratuit toate componentele care au avut defecte de fabricatie. La depasirea temenelor de mai sus, garantia este declinata, iar asistenta tehnica va fi realizata prin plata costurilor componentelor, operatiei, transportului de materiale si cheltuielilor suplimentare.

Producatorul nu este responsabil pentru posibilele deteriorari cauzate instrumentului care deriva din conectarea gresita la reteaua de alimentare cu electrictate.

Posibilele operatii deosebite de intretinere realizate de catre client in perioada de garantie nu se vor rambursa si vor conduce imediat la pierderea garantiei.

Producatorul isi rezerva dreptul de a face in orice moment si fara avertizare modificari si inovatii, respectand normele ASTM, fara ca clientii sa poata reclama.

Garantia se pierde in caz de deteriorari cauzate de folosirea necorespunzatoare a aparatului, de anomalii la sistemul de alimentare cu electricitate, din neglijenta operatorului, de agentii atmosferici si geofizici, de vandalism, de evenimente in timp de razboi si in caz de deteriorari cauzate de transport si de folosirea unor modificari neoriginale.

INFORMATII SI SUGESTII DE SIGURANTA

APARATUL NU CONSTITUIE UN POTENTIAL PERICOL PENTRU OPERATORII CARE IL UTILIZEAZA SAU PENTRU CEI CARE LUCREAZA IN IMEDIATA LUI APROPIERE. PERSOANELE CARE NU INTELEG ACEST LUCRU LE INVITAM SA URMAREASCA INDICATORII DE MAI JOS.

Evitati sa sprijiniti materiale de orice fel de aparat.


Supravegheati zona de lucru pentru ca sa nu se apropie operatori fara calificare.


Intotdeauna purtati imbracaminte corespunzatoare.Folositi intotdeauna masca, ochelari de protectie si manusi conforme cu normele in vigoare.


Evitati sa stropiti aparatul cu apa.


Intotdeauna dati atentie modului de folosire a aparatului


Este absolut interzis sa fumati langa aparatMetoda de lucru pentru determinarea cifrei de cocs

conform ASTM D 189


Procedura

Amestecati proba ce trebuie testata, si daca este nevoie incalziti-o pentru a-i reduce vascozitatea. Cantariti cu precizie de 5 mg 10 g de proba de ulei ce trebuie testata, fara umezeala sau alte materiale in suspensie, intr-un vas de portelan tarat sau intr-un creuzet de cuart continand doua margele de sticla de 2.5 mm diametru. Asezati creuzetul in centrul creuzetului Skidmore. Nivelati nisipul din creuzetul de metal si asezati creuzetul Skidmore exact in mijlocul acestuia. Puneti capacele la creuzetul Skidmore si la cel de metal, ultimul fiind asezat in asa fel incat sa permita eliberarea vaporilor formati.

Pe un suport asezati triunghiul Nichrome si pe el izolatorul. Apoi asezati in centru creuzetul de metal pe izolator cu partea inferioara pe partea de sus a triunghiului, si acoperiti totul cu capacul metalic pentru a distribui caldura uniform in timpul procesului.

Porniti arzatorul Meker cu o flacara mare si puternica, pentru ca perioada de pre-combustie sa fie de 10 1,5 min (o perioada mai scurta poate porni distilarea atat de rapid incat sa se formeze spuma). Cand apare fum pe cos, mutati sau inclinati arzatorul astfel incat flacara sa fie pe marginile creuzetului pentru a arde vaporii. Apoi indepartati arzatorul temporar, iar inainte de repozitionare mai strangeti robinetul de stingere de la teava de gaz astfel incat vaporii sa arda uniform cu flacara deasupra cosului dar nu si deasupra marginii de sarma. Temperatura poate fi crescuta, daca este necesar, cand flacara nu se vede pe cos. Perioada de ardere a vaporilor va fi de 13 1 min. Daca este imposibil de indeplinit aceste conditii atat pentru flacara cat si pentru timpul de ardere, cerintele pentru timpul de ardere sunt prioritare.

Cand vaporii nu mai ard si nu se mai observa un fum albastru, reajustati arzatorul si mentineti temperatura ca la inceput pentru a inrosi partea inferioara si de mijloc a creuzetului de metal, si mentineti exact 7 min. Perioada totala de incalzire trebuie sa fie de 30 2 min, ceea ce constituie o limitare aditionala a tolerantei pentru perioadele de pre-incalzire si ardere. Nu ar trebui sa intampinati dificultati in efectuarea testului conform indicatiilor cu arzatorul mai sus mentionat, folosind gaz de retea (20 40MJ/m3), cu varful arzatorului la 50 mm distanta de partea inferioara a creuzetului. Perioadele de timp vor fi dimensioonate in functie de arzator sau de gazul folosit.

Indepartati arzatorul si permiteti aparatului sa se raceasca pana cand nu mai este fum, si apoi indepartati capacul de pe creuzetul Skidmore (cam 15 min). Indepartati vasul de portelan sau creuzetul silica cu clestii, asezati in exsicator, raciti si cantariti. Calculati procentul de reziduu de carbon pe proba originala.

Procedura pentru reziduuri ce depasesc 5%


Aceasta procedura este aplicabila la produse ca: titei neprelucrat, reziduuri, combustibili grei, fractii grele.

Cand reziduul de carbon obtinut ca in procedura descrisa mai sus (folosind o proba de 10 g) este in exces de 5%, aceste dificultati pot apare datorita distilarii probei. De asemenea mai pot apare probleme cu probele de produse grele care se usuca greu.

Pentru probele care au reziduri de carbon cuprinse intre 5 si 15% prin procedura descrisa in ASTM D 4057 D 4177, se va repeta testul folosing o cantitate de 5 0,5 g cantarita cu o precizie de 5 mg. Daca apare un rezultat mai mare de 15%, repetati testul reducand cantitatea de proba pana la 3 0,1 g cu o precizie de 5 mg.

Daca proba distila, reduceti marimea acesteia prima data la 5 g apoi la 3 g.

Cand este folosita proba de 3 g, poate sa nu fie posibil sa controlati timpii de pre-incalzire si ardere a vaporilor in limitele specificate la pct.1.3 dar, cu toate acestea, rezultatele sunt valide.Procedura pentru reziduri de carbon la 10% residuri distilare


Aceasta procedura se aplica pentru uleiurile usoare distilate, ca de ex. uleiurile minerale ASTM No. 1 si No. 2.

Asamblati aparatul de distilare descris in Specificatia E 133 folosind balonul D (250 ml), suportul pentru balon cu deschidere de 51 mm diametru si cilindrul gradat C (200 ml capacitate). Nu este necesar un termometru, dar se recomanda utilizarea termometrului ASTM 8F sau 8C.

Puneti un volum de proba de 200 ml la 13 18C in balon. Mentineti baia de condensare la 0 4C (pentru unele uleiuri poate sa fie necesar sa mentineti temperatura intre 38 60C pentru a evita solidificarea materialelor ceroase in tubul de condensare). Folositi, fara curatare cilindrul in care a fost masurata proba ca recipient colector si asezati-l astfel incat varful refrigerentului sa nu atinga peretii cilindrului.

Incalziti balonul in mod uniform astfel incat prima picatura de condens sa iasa din refrigerent dupa 10-15 minute de la incalzire. Dupa ce cade prima picatura, mutati cilindrul colector astfel incat varful refrigerentului sa atinga peretele cilindrului. Dupa aceea potriviti caldura astfel incat distilarea sa se desfasoare la un debit de 8 10 ml/min. Continuati distilarea pana cand se colecteaza 178 ml de distilat, apoi nu mai incalziti si lasati sa se scurga pana se colecteaza 180 ml (90% din capacitatea balonului).

Imediat inlocuiti cilindrul cu un balon Erlenmayer mic si colectati restul in balon. Adaugati in acest balon, care este inca cald, reziduurile de distilare din balonul de distilare si amestecati-le bine. Continutul balonului reprezinta 10% reziduri de distilare din produsul original

In timp ce reziduul de distilare este destul de cald pentru a curge, turnati aproximativ 10 0,5 g din el in creuzetul cantarit in prealabil pentru a fi folosit la testul cifrei de cocs. Dupa racire, determinati masa probei cu precizie de 5 mg si indepliniti testul pentru cifra de cocs in conformitate cu procedura descrisa in Sectiunea 1.

Calcul


Calculati cantitatea de carbon rezidual din proba sau din reziduurile de distilare dupa cum urmeaza:

Carbon rezidual = (A 100) / W

unde:

A masa de reziduu carbon, g

W masa probei, g


Raport


Valoarea obtinuta este procentul Conradson de carbon rezidual, sau procentul Conradson de carbon rezidual aflat in reziduul de distilare, ASTM D 189.

Precizia


Precizia - precizia acestei metode de testare determinata statistic prin rezultate ale testelor inter laboratoare, este, dupa cum urmeaza:

Repetabilitatea diferenta dintre doua rezultate succesive, obtinute de acelasi operator cu acelasi aparat in aceleasi conditii constante de operare pe probe identice, pe termen lung, lucrand corect si normal metoda de testare, va depasi numai intr-un caz din 20, valorile din figura de mai jos.

Reproductibilitate diferenta dintre doua rezultate singure si independente, obtinute de operatori diferiti, lucrand in laboratoare diferite, pe probe identice, pe termen lung, lucrand corect si normal metoda de testare, va depasi numai intr-un caz din 20, valorile din figura de mai jos.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }