QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente desen

Paul CezannePaul Cezanne
Viata: 19 ianuarie 1839-23 octombrie 1906
Curent: Impresionism

Lucrari reprezentative: "Golful Marsiliei vazut de la Estaque " - 1878-1879, "La scaldat " - 1890, "Jucatorii de carti " - 1893-1896, "Natura moarta cu mere si portocale " - cca 1899
Muzee: Muzeul Orsay - Paris; Courtauld Institute Galleries - Londra; Kunsthaus Stiftung Buehrle - Zurich; Muzeul Puskin - MoscovaUn pictor care, orgolios, a dorit sa "uluiasca Parisul cu un mar ".

Fiu de bancher, Paul Cezanne a ales penelul si culoarea in detrimentul unei cariere care sa continue ceea ce incepuse tatal sau. Cezanne nu a fost inteles de contemporani, chiar daca, si el, a inceput prin a fi impresionist si a expus alaturi de acestia la Salon. Treptat, insa, pictorul din Provence se indeparteaza din ce in ce mai mult de stilul unui Monet sau Pissarro; Cezanne isi gaseste propriul drum, care va fi urmat de fauvistii secolului al XX-lea.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }