QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente desen

GUSTAVE COURBETCriticii de arta si publicul erau obisnuiti cu picturile frumoase care puneau viata intr-o lumina mai frumoasa decat era. Courbet, impotriva opozitiei, a portretrificat cu adevarat oameni obisnuiti si locuri la fel de banale.
Gustave Courbet s-a nascut pe data de 10 iunie 1819, intr-o familie prospera de fermieri din Ornans, Franta. A venit la Paris in 1841 dorind sa studieze dreptul, dar s-a decis in curand sa studieze pictura copia operele marilor artisti. In 1844 autoportretul sau, 'Courbet cu un Caine Negru ', a fost acceptat de salon, o expozitie anuala de arta sponsorizata de influenta Academie Regala.

In 1848 revolutia din Franta a descoperit o revolutie in arta datorita deschiderii oamenilor catre idei noi. Opera de pana atunci a lui Courbet a fost expusa cu succes in 1849. In acelasi an el si-a vizitat familia la tara si a facut una din cele mai mari opere ale sale, 'Spargatorul de Pietre ', urmata de 'Inmormantari la Ornans' in 1850. Amandoua tablourile erau diferite de picturile romantice ale zilei deoarece aratau tarani in imprejurari realiste si nu ca oameni bogati in situatii somptuase. In 1855 a terminat o panza uriasa, 'Studioul Artistului ', si, cand a fost refuzat de o importanta expozitie Courbet si-a prezentat singur opera, cu mandrie, langa sala expozitiei.Courbet a vizitat Germania in 1856 unde a fost bine primit de comunitatea artistilor. Pana in anul 1850 a devenit liderul de neclintit al unei noi generatii Franceze realiste. A pictat tot felul de subiecte, incluzand admirabile portrete si nuduri senzuale dar, majoritatea dintre ele, scene de natura. Seria sa de peisaje marine cu nori de furtuna in forme schimbatoare a inceput in anul 1856 si a avut o mare influenta pentru pictorii impresionisti.
Fiind ca politician un socialist, Courbet a luat parte in cateva activitati revolutionare pentru care a fost incarcerat timp de 6 luni in 1871. A fost de asemenea amendat mai mult decat ar fi putut plati astfel ca a plecat in Suedia, unde a murit pe data de 13 decembrie 1877, in orasul La Tour-de-Peilz.

Hamangia GUSTAVE COURBET (1819-1877)

Pictorul Gustave Courbet a inceput si a dominat miscarea Franceza catre realism. Criticii de arta si publicul erau obisnuiti cu picturile frumoase care puneau viata intr-o lumina mai frumoasa decat era. Courbet, impotriva opozitiei, a portretrificat cu adevarat oameni obisnuiti si locuri la fel de banale.
Gustave Courbet s-a nascut pe data de 10 iunie 1819, intr-o familie prospera de fermieri din Ornans, Franta. A venit la Paris in 1841 dorind sa studieze dreptul, dar s-a decis in curand sa studieze pictura copia operele marilor artisti.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }