QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Rujul si luciul de buze

Rujul si luciul de buze


Din 1828, Guerlain produce pomezi (pomada este un preparat cosmetic parfumat, ob inut din substan e grase, cu care se unge parul, barba, musta ile, pielea.) pentru buze dar pentru primul ruj de succes, fabricat din pulpa de grepfrut, unt si ceara, va trebui sa asteptam pana in 1880. Un manual al bunelor maniere, datat in 1908, tolereaza retusul discret al buzelor in timpul mesei de pranz; dar nu si dupa cina. In ciuda vetoului, in primul deceniu al secolului XX, vanzarea de produse cosmetice in Statele Unite se dubleaza. In timp ce primul razboi se dezlantuie prin lume, nimic nu mai poate opri invazia pasnica a acestui obiect luxos, la care pur si simplu femeile nu pot renunta.
Specialistii din domeniul publicitatii vad adesea in starurile de la Hollywood cele mai cool potentiale reprezentante pentru produsele lor. Astfel, in anii 30, Jean Harlow si Clara Bow fac reclama rujului Max Factor, intr-o iscusita simultaneitate cu lansarea pe piata a propriilor filme. In 1938, anul in care rujul ia definitiv clasica forma de proiectil, se face un sondaj in 53.000 de familii din S.U.A., iar 58% dintre ele confirma existenta a cel putin un ruj in casa. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, ambalajele din metal sunt temporar inlocuite cu cele din plastic sau hartie. In Europa, rujul devine o marfa valoroasa pe piata neagra. In Statele Unite, dimpotriva, nici macar dificultatile initiale in a gasi ingredientele de baza ulei de ricin si vaselina nu reusesc sa opreasca productia.

In anii 50, o explozie de guri tind sa triseze contururile naturale pentru a parea mai pline, mai sanatoase si mai seducatoare. Marilyn Monroe, Jane Mansfield si Bette Davis isi disputa marele ecran. Iar Max Factor lanseaza un ruj in trei nuante diferite, pentru a multumi blondele, brunetele si roscatele. Treptat, rujul incepe sa cocheteze mai ales cu moda. Iar nuantele se asorteaza mai mult cu hainele decat cu culoarea parului sau cu tenul. 

Revolutia feminista nu se limiteaza doar la cererea de drepturi egale pentru femei si barbati. Ea descopera si gloss-ul, dat fiind ca rujul nu prea mai e bine vazut, fiind considerat simbolul intolerabil al subordonarii feminine. Faimosul luciu de buze al acelor ani e un lichid vascos, cu aroma artificiala de fragi, menta sau portocala, inchis intr-un cilindru de sticla cu dispenser cu bila.Anii 80, cunoscuti ca ai excesului si ostentatiei, nu fac exceptie in ceea ce priveste machiajul. Acum, in spatele fiecarui ruj (dar si in spatele pudrei, creionului, fardului de ochi), nu e doar o industrie fara chip, ci si o persoana cunoscuta. Paleta de nuante posibile se largeste la 360 de grade. La inceput existau doar rosurile si rozurile. Deodata, paleta se umple de marouri, griuri inchise, burgundia; dar si de nuante de albastru ori galben.


Rujurile sau gloss-urile sunt disponibile intr-o multime de variante:

rujul mat acoperire completa, sofisticata si intense dar fara stralucire.

rujul crema hidrateaza foarte bine buzele, cu o culoare umeda dar nu stralucitoare.

rujul iridescent aspect deschis, lucios si metalic. Nerecomandat buzelor mature, asigura o acoperire opaca.

luciul transparent translucid, foarte deschis la culoare.

rujul lichid/ luciul colorat confera stralucire extrema si multa hidratareNu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }