QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Potentialul si campul electric al unui mic corp polarizatPotentialul si campul electric al unui mic corp polarizat


Pe baza masuratorilor experimentale si a calculelor s-a putut demonstra ca in cazul corpurilor polarizate campul electric scade cu distanta la puterea a treia, iar potentialul - la puterea a doua, pe masura indepartarii de aceste corpuri:


Mai mult, campul produs de un corp polarizat depinde nu numai de distanta, ci si de directia razei vectoare, , fiind un camp electric neomogen (fig. 3.3.2).


Fig. 3.3.2 Potentialul si campul electric al unui mic corp polarizat
Sub actiunea campului electric, corpurile izolatoare se polarizeaza, fiecare atom devenind un dipol electric ().

Pentru dielectrici (izolatori) depinde de campul exterior, , dar si de valorile lui anterioare. Aceasta dependenta de valorile anterioare se manifesta printr-o intarziere a procesului de polarizare fata de evolutia campului electric si poarta numele de histerezis dielectric:

Rezulta, de fapt, o intarziere a vectorului fata de campul polarizant . Se poate introduce notiunea de polarizabilitate atomica, , care caracterizeaza atomul din punct de vedere al deformarii sale elastice in camp electric:


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }