QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Metoda suprapunerii efectelor (superpozitiei)Metoda suprapunerii efectelor (superpozitiei)


Enuntul metodei (teoremei) este urmatorul: intensitatea curentului electric din orice latura a unei retele electrice liniare, in care actioneaza mai multe surse, este suma algebrica a intensitatilor curentilor pe care i-ar stabili prin latura respectiva fiecare sursa, daca ar functiona singura in retea.

Metoda se aplica numai circuitelor (retelelor) liniare si poate fi exprimata prin relatia:


Pentru determinarea curentilor Ij din laturi se determina mai intai curentii din laturile circuitelor modificate, rezultate prin descompunerea circuitului initial, care vor trebui sa contina numai cate o sursa, utilizand una din metodele de rezolvare cunoscute; dupa care, fiecare curent de latura se calculeaza sumand algebric curentii din latura corespunzatoare apartinand circuitelor in care a fost descompusa reteaua data.


Aplicatie

Se da circuitul din figura 4.4.13 in care se cunosc valorile surselor E1, E2 si ale rezistoarelor R1, R2 si R3. Se cere sa se determine valorile curentilor in cele trei cazuri, utilizand teorema superpozitiei.
Fig. 4.4.13 Circuit liniar autonom cu doua surseRezolvare

Circuitul initial a se poate considera, datorita proprietatii de liniaritate, ca fiind format printr-o suprapunere a doua circuite, b si c, in care se pastreaza, pe rand, cate o sursa.

In aceste conditii, expresiile curentilor, tinand cont de sensuri, devin:


; ; , unde:

; ;


; ;


Curentii Iij de mai sus s-au calculat utilizand, de pilda, teorema divizorului de curent. Evident ca se pot folosi si alte metode pentru determinarea lor.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }