QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Metode de cercetare radiestezicaMETODE DE CERCETARE RADIESTEZICA


Terenul este parcurs de operatorul radiestezist in sensul sagetii, dupa una din urmatoarele metode:

a - Metoda drumurilor succesive:


Inversa Directa


Inversa Directa


b - Metoda patratelor succesive

Inversa Directa


Inversa Directa

c - Metoda spiralelor succesive

Inversa Directa


d - Metoda centrala. Operatorul radiestezist se afla in interiorul suprafetei de investigat, isi alege un punct si incepe sa baleeze circular terenul respectiv, intr-un sens sau in celalalt, pentru biodetectia sursei de semnal cautate.
Inversa Directa


O"Inversa Directa


Metoda poate fi aplicata de un singur OR, prin masurari succesive, sau, concomitent, de doi OR, caz in care fiecare operator vizeaza si masoara unghiul dintre ss si directia la celalalt operator- a si corespunzator- b, pentru ca ulterior cunoscand si distanta-d dintre ei (baza), sa poata determina prin metoda triangulatiei din trigonometrie, distanta la o tinta indepartata- B, inaccesibila momentan. Operatorii aleg marimea bazei - a - in functie de distanta la tinta: la distante mai mari (b,c), aleg baza mai mare si invers, pentru ca unghiurile B si C sa difere mai mult de 30 de grade. In punctul O1, dupa ce si-a fixat directia "0", OR se codifica astfel incat ansa sa-i indice limita exterioara stanga a SST (ex.: zacamant de petrol) si obtine relevmentul R1. Mutandu-se in punctul O2, obtine limita exterioara din dreapta, a SST, adica revelmentul R3. Analog se gasesc R2 si R4.

In interiorul perimetrului obtinut se afla SST, ale carui puncte se pot obtine prin triangulatie, cu ajutorul unui program simplu pe calculator, aplicand teoria sinus-urilor.

b d
R5 R6

c

ae - Metoda triangulatiei Utilizand aceasta metoda se poate localiza SST atunci cand intre OR si SST se interpune un anumit obstacol ce nu poate fi trecut (ex.: lant muntos, rau).- Se aleg in teren punctele O1 si O2.

- Se face biodetectia la SST din punctele O1 si O2 succesiv sau simultan (de doi OR).

- Se cunosc R1; R2; A =1800 - ( R1 + R2); O1O2.

In D AO1O2, aplicand teorema sinusurilor se obtine:

- O1O2/sinA=AO2/sinR1=AO1/sinR2

- AO1= O1O2* sinR2/sinA - distanta dela O1 la tinta A

- AO2= O1O2* sinR1/sinA - distanta dela O2 la tinta ANu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }