QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Inductia electrostaticaInductia electrostatica


Daca un baston de sticla incarcat (prin frecare de o panza de matase) cu sarcina electrica (pozitiva) este apropiat cu un capat de un baston de metal izolat (de alte corpuri metalice, sau de pamant), se constata o deplasare a electronilor catre un capat al bastonului metalic, miscarea acestora incetand apoi datorita fortei electrice rezultante care se stabileste intre cele doua corpuri.

Este exemplul unui fenomen tipic de inductie prin camp electric (fig. 3.2.5).Fig. 3.2.5 Inductie prin camp electrostatic


Un astfel de fenomen se produce numai in cazul corpurilor conductoare supuse campurilor electrice, pe suprafata acestor corpuri apasand sarcini opuse celor care produc camp electric inductor.

La incetarea deplasarii purtatorilor de sarcina electrica (electroni), se restabileste in conductor echilibrul electrostatic ().

Daca bastonul se indeparteaza, conductorul revine la starea initiala (neutra, din punct de vedere electric).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }