QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Biodom cazan pentru incalzire centrala cu peleti - manual de utilizare
B I O D O M


CAZAN PENTRU INCALZIRE CENTRALA CU PELETIMANUAL DE UTILIZARE

Stimate beneficiar,

Va felicitam pentru alegerea Dvs. Ati devenit proprietarul unui cazan pentru incalzire centrala cu functionare pe peleti din lemn. Va rugam sa studiati si sa respectati instructiunile din prezenta carte tehnica. Astfel cu un efort minim veti avea asigurat un confort maxim, iar cazanul Dumneavoastra va avea o viata lunga si sigura de functionare.


PREZENTARE GENERALA


Aceste cazane asigura in exploatare un grad de comfort similar cu cel al cazanelor pe combustibil gazos sau lichid, deoarece si functionarea lor este automatizata in intregime.

Datorita functionarii lor cu ardere modulata au un domeniu larg de utilizare. Se pot folosi atat la locuintele cu necesitati energetice scazute cat si la cladirile cu mai multe apartamente, care au necesitati energetice ridicate.

Panoul de comanda digital este inteligent si usor de utilizat. Automatizarea asigura necesarul de caldura la un consum minim de combustibil, pe langa un randament de peste 90%. Tot aceasta automatizare asigura securitatea functionarii cazanului.

Alimentarea cu combustibil este automatizata, facandu-se dintr-un rezervor, al carui capacitate asigura autonomia cazanului pe un timp relativ lung.

Aprinderea combustibilului si reglarea intensitatii focului este de asemenea automatizata fiind necesara doar setarea temperaturii dorite (programare zilnica sau saptamanala al regimului de incalzire).

Pentru functionarea normala, trebuie asigurata o sursa de aer proaspat (minim DN 80). Aceasta poate fi asigurata printr-o conducta din PVC neobturabila, a carui lungime nu depaseste 5 m. Deasemenea trebuie asigurata evacuarea gazelor arse. Acest lucru nu este obligatoriu de a se face prin cos, este deajuns daca se asigura evacuarea gazelor arse printr-o conducta metalica (minim DN 80) in exterior (analog ca la cazanele cu tiraj fortat, „turbo”).

Pentru mentinerea functionarii normale sunt necesare lucrari de intretinere periodice minime, usor de executat, care nu necesita cunostinte de specialitate.

Cazanul se poate utiliza in orice sistem de incalzire, chiar si combinat cu alte cazane, dupa cum se arata in exemplele de la sfarsitul prezentului manual.

Cazanul functioneaza silentios, cu nivel de zgomot redus (35 dB).

Puterea electrica absorbita este de asemenea minima: consumul maxim este de 53 W in timpul functionarii si 353 W in timpul aprinderii combustibilului.CARACTERISTICI TEHNICE


MODEL

u.m.

BIODOM 27

Lungime

mm


Latime

mm


Inaltime

mm


Masa

kg


Teava de evacuare a gazelor

mm

f

Putere termica (min-max)

kW


Consum peleti

kg/h


Alimentare electrica

V, Hz

220 V, 50 Hz

Consum electric maxim in regim de functionare

W


Rezervor peleti

kg


Volum de apa al cazanului

lSCHEME DIMENSIONALE

Vedere fata Vedere lateral

Vedere spate

Combustibil – peleti din lemn

In acest cazan se poate utiliza ca si combustibil in procent de 100 % peleti din lemn, sau un amestec de peleti din lemn si porumb in procent de 50 - 50% din masa totala (1 m3 pelet ≈ 650 kg iar 1 m3 porumb ≈ 800 kg).


Peletii sunt produsi in general din rumegus, aschii si alte deseuri de lemn. Pentru producerea lor se mai pot folosi ca materii prime diferite deseuri agricole de calitate slaba ca paiul, respectiv plante energetice ca iarba energetica, salcia energetica, stuful energetic etc. Aceste materii prime sunt tocate pentru a avea o granulatie fina, apoi sunt presate la presiuni inalte fara lianti adaugati (rol de liant il are lignina din compozitia lor), obtinandu-se peleti avand forma (de obicei) cilindrica cu diametrul de 6 mm iar lungimea variind intre 5 si 30 mm. In urma acestui procedeu se obtine un combustibil curat, usor de ambalat, manevrabil si transportabil economic. Peletii iesiti din presa sunt lasati sa se raceasca, apoi sunt ambalati in saci de 15-30 kg sau in lazi de pana la 1 m3. Cantitatile de proportii industriale se livreaza in cisterne, neambalati. Prin urmare peletii sunt produsi din materiale naturale 100%.

Folositi ca combustibili, peletii in timpul arderii degaja cantitatea de CO2  care a fost inmagazinata de plantele din care s-au produs, pe parcursul vegetatiei lor (sunt neutri din punct de vedere al CO2). Prin urmare peletii nu contribuie nici la cresterea cantitatii gazelor daunatoare din atmosfera, nici la efectul de sera.

Fata de sursele de energie fosile mai prezinta avantajul ca fiind o sursa de energie regenerabila nu exista pericolul de a se epuiza.

Peletii combustibili sunt in conformitate cu normativul DIN 51731 si standardul ecologic M 7135.Peletii de calitate buna au suprafata neteda si uniforma, sunt de aceasi dimensiune si nu se farama.

Pentru a controla calitatea peletilor, puneti-i in apa:

peletii de calitate buna raman la suprafata apei

peletii de calitate slaba se scufunda in apa


Pentru peletii livrati in saci sau lazi trebuie asigurat un spatiu uscat, aerisit, preferabil de dimensiuni care sa permita depozitarea cantitatii necesare pentru un sezon de incalzire si amplasat in apropierea centralei termice.

In cazul in care dorim sa utilizam peleti livrati vrac, neambalati, este recomandat sa asiguram o incapere sau un rezervor in care sa fie posibila golirea peletilor din cisterna. Golirea se face pneumatic, folosind furtun de 100 mm avand lungimea de maxim 15 m, si poate goli peleti pana la inaltimea de 2,8 m. Din aceste motive, spatiul (rezervorul) in care se descarca peletii trebuie sa fie accesibil pentru cisterna.In spatiul folosit pentru depozitarea peletilor se va evita montarea conductelor, pe care se poate produce condens sau se pot sparge cauzand udarea peletilor. Peletii care se umezesc se umfla si pot cauza astuparea conductei de alimentare al cazanului, sau pot provoca functionarea defectuoasa al cazanului.


1,8 kg peleti au valoarea calorica egala cu cea al 1 m3 de gaz metan!


In cazul folosirii peletilor de calitate slaba, sau uzi se produce mai multa cenusa, scade autonomia cazanului, necesitand curatiri si umpleri mai frecvente.


Folosirea peletilor de calitate slaba, sau ai altor combustibili nepermisi, poate cauza ivirea unor probleme in functionarea cazanului. In acest caz se pierde garantia.PARTILE CAZANULUI

– rezervor peleti de 200 kg

– panou de comanda

– maner pentru curatirea

schimbatorului de caldura (se actioneaza odata pe saptamana)

– cenusiera (se curata odata dupa fiecare tona de peleti)

– camera de ardere (se curata odata pe saptamana/dupa golirea rezervorului de 200 kg)

 

PRESCRIPTII DE SECURITATE


Punerea in functiune, legarea la reteaua electrica trebuie efectuata de personal calificat si autorizat.


Reglarea respectiv legarea incorecta la retea al cazanului, poate duce la functionarea defectuoasa a lui.


Cazanul poate fi deservit doar de adulti. Pentru a evita pericolul incendiilor, nu e permisa uscarea rufelor, depozitarea materialelor inflamabile in apropiere.


In cazul reparatiilor efectuate de personal neautorizat, sau utilizarea unor piese neoriginale, pot aparea probleme in functionarea cazanului. In aceste cazuri producatorul ( Vaksing d.o.o. ) nu isi asuma responsabilitatea.


In timpul functionarii, unele parti al cazanului sunt fierbinti (usi, vizor, manere, tevi,); ele necesita protectie corespunzatoare.


Persoanele in varsta si copiii trebuie atentionati in acest sens.


Nu e permisa functionarea cazanului cu vizor defect, sau cu usa frontala deschisa.


Nu atingeti, si nu trageti cablul electric cu mana umeda.


Conexiunea electrica trebuie dimensionata corespunzator, fixata si legata la pamant conform normativelor europene 73/23 CEE si 93/98 CEE si normativelor aflate in vigoare.


VAKSING d.o.o. nu isi asuma responsabilitatea daca apar probleme din cauza nerespectarii normelor de securitate la instalare si exploatare, chiar daca ele nu sunt specificate in prezentul indrumator.INSTRUCTIUNI DE EXPLOATARE


Este importanta utilizarea peletilor de calitate buna.


Peletii trebuie asezati in rezervor, de unde ajung in camera de ardere in mod automat. Nu e admisa administrarea manuala ai peletilor pe usa frontala.


Daca din vre-un motiv peletii nu ard in camera de ardere, ea trebuie golita.


Nu este permisa curatirea cazanului prin spalare cu apa nici in interior, nici in exterior, deoarece se poate defecta automatizarea. Se curata cu carpa umeda, cand nu functioneaza.


Inaintea curatirii cazanului/camerei de ardere opriti cazanul si asteptati 15-30 de minute pana la racirea centralei.


Cazanul nu se foloseste pentru gatit.


Sa nu puneti alte materiale in rezervor.


In timpul functionarii cazanului, capacul rezervorului trebuie sa fie inchis.


Cazanul se poate instala numai in spatii, unde normele de protectie contra incendiilor sunt respectate.


Nu ardeti peleti impreuna cu alte materiale inflamabile.


Dupa instalare, cazanul nu se muta din loc.


VA RECOMANDAM PASTRAREA INSTRUCTIUNILOR, RESPECTIV RESTUDIEREA LOR LA INCEPUTUL FIECARUI SEZON DE INCALZIRE!PUNEREA IN FUNCTIUNE AL CAZANULUI


1. Umpleti rezervorul cu peleti.

2. Verificati daca cazanul e conectat corect la reteaua electrica de 220 V / 50 Hz, respectiv daca este asezat stabil pe podea. Verificati daca sistemul de incalzire este umplut corespunzator si aerisit.

3. Panoul de comanda trebuie sa fie in stare conectata.

4. Setati parametrii doriti: temperatura dorita, temperatura apei si puterea de incalzire.

5. Apasati butonul de pornire timp de 3 secunde. Dupa 2 minute, peletii incep sa cada (LOAD WOOD) in camera de ardere, apoi dupa 4-5 minute vor arde in mod automat.


ATENTIUNE ! Pentru un scurt timp se va produce un miros neobisnuit, pana ce lacul vopselei arde de pe cazan. Incaperea trebuie aerisita. Fumul produs in urma arderii lacului nu este nociv.


TREBUIE AERISITA INCAPEREA, SI TIMP DE APROXIMATIV O ORA NU LASATI COPIII IN APROPIEREA CAZANULUI. NU DESCHIDETI USA FRONTALA AL CAZANULUI.


CAZANUL INTRA IN REGIM NORMAL DE FUNCTIONARE DUPA 2-3 ZILE.


IMPORTANT ! ATAT INSTALAREA, CAT SI PRIMA PUNERE IN FUNCTIUNE AL CAZANULUI TREBUIE EFECTUATA DE PERSOANA CALIFICATA SI AUTORIZATA.


CAZANUL FOLOSESTE PENTRU ARDERE AERUL DIN INCAPEREA IN CARE ESTE MONTAT, NECESITAND SURSA DE AER PROASPAT NEOBTURABIL.


PANOUL DE COMANDA

Cazanul a ajuns la temperatura setata

 

Cazanul nu a ajuns la temperatura setata

 

BUTOANE:


P1 - ridicarea temperaturii si reglarea parametrilor de functionare de catre

specialistul care executa lucrari de intretinere sau service

P2 -     micsorarea temperaturii si reglarea parametrilor de functionare de catre specialistul care executa lucrari de intretinere sau service

P3 -     Setari/Meniu: activarea setarilor pentru temperatura respectiv Meniu pentru specialistul care executa lucrari de intretinere sau service

P4 - pornirea si oprirea cazanului, iesirea din Meniu

P5 -     micsorarea puterii termice

P6 -     marirea puterii termice


A – display setari (putere cazan, parametrii de service)

B – display temperatura actuala

C – indicator de functionare al sistemului de alimentare combustibil

D – semnalizeaza prezenta telecomenziiFUNCTIONAREA CAZANULUI


In regim de functionare normala, displayul D1 afiseaza puterea termica setata Po5, iar D2 temperatura apei din cazan.

Prin apasarea butonului P6 (in sus) sau P5 (in jos), se poate regla puterea termica al cazanului.


Treapta de putere

Putere termica in kW

Po 5


Po 4


Po 3


Po 2


Po 1
La puterea maxima Po5 cazanul functioneaza la puterea de 29 kW pana cand temperatura apei din cazan atinge valoarea apei cu 4oC sub temperatura setata, iar la fiecare oC in plus scade o treapta din putere pana la atingerea temperaturii setate, cand isi regleaza Po1 puterea minima de incalzire. Dupa ce temperatura apei din cazan depaseste temperatura setata cu 4oC se opreste alimentarea cu combustibil a camerei de ardere. Cand scade temperatura apei din cazan cu 6oC fata de temperatura setata se reaprinde focul si se repeta ciclul de incalzire.

In caz de intreruperea curentului, si de reconectare la reteaua electrica, se va afisa mesajul de avarie (STOP/FIRE), iar ventilatorul va functiona la o turatie ridicata pentru a evacua mai rapid gazele arse. Cand cazanul s-a racit in suficienta masura, va porni din nou in mod automat.


OPRIREA CAZANULUI


Daca dorim oprirea cazanului, tinem apasat butonul P4 timp de 3 secunde. Displayul D1 indica OFF, si alimentarea camerei de ardere cu peleti este oprita. Ventilatorul functioneaza la turatie ridicata cca. 3 minute, pana cand temperatura gazelor arse scade la o temperatura corespunzatoare.


SETAREA TEMPERATURII


Temperatura se poate schimba si in timpul functionarii cazanului, prin apasarea butonului P3. Apasand butoanele P1 sau P2 putem mari/micsora temperatura afisata. Temperatura optima de functionare a centralei este 70oC.FUNCTII AFISATE


OFF/00:00=FURNACE IS OFF

Cazanul este in stare oprita.
FUN/ASP=CONTROL OF SUPPLY OF PELLETS

Controlul alimentarii cu peleti.


LOAD/WOOD=LIGHT (FIRE)

Alimentare combustibil, aprindere.FIRE/ON=STABILITY OF FLAME

Flacara stabila.


Po. 3/18=AMBIENT TEMPERATURE

Temperatura ambienta.


FIRE/STOP=BURNER CLEANING

Curatirea camerei de ardere.


MOD./20=MODULATION AT REACHED AMBIENT TEMPERATURE

Modulare putere pentru mentinerea temperaturii setate.


MOD./FUMI= MODULATION AT REACHED WASTE  GAS TEMPERATURE

Modulare putere pentru mentinerea temperaturii gazelor de ardere.


MOD./H20= MODULATION AT REACHED WATER TEMPERATURE

Modulare putere pentru mentinerea temperaturii apei din cazan.


OFF/12:25=FURNACE IS OFF AT REGULATED TERMOSTAT

Termostatul a decuplat cazanul.


ALAR/FUMI=ALARM.WASTE GAS TEMPERATURE IS TOO HIGH

Atentiune ! Temperatura gazelor de ardere este prea ridicata.


ALAR/NOFIRE=NO FIRE

Atentiune ! Nu arde focul.


ALAR/H20=ALARM. WATER TEMPERATURE IS TOO HIGH

Atentie! Temperatura apei este prea ridicata.PROGRAMARE SAPTAMANALA


Programarea saptamanala va comanda automat pornirea si oprirea cazanului in intervalul de timp setat.

Apasand cca. 3 secunde butonul P3 - Setari/Meniu, se poate programa exact ora si ziua pornirii respectiv opririi cazanului.

Apasand butonul P4 - ON/OFF iesim din Meniu.Parametru

Descriere

Valoari setate

UTO 1

Setarea zilei si saptamanii in care ne aflam

OFF; GIO; DAY1DAY7

UTO 2

Setare ora

Intre 00-23

UTO 3

Setare minut

Intre 00-60

UTO 4

Setare parametri tehnici (service)

Intre 00-P5

UTO 5

Setare ora si minut pornire Program 1

Intre 00:00-23:50 cu pas de 10 minute

UTO 6

Setare ora si minut oprire Program 1

Intre 00:00-23:50 cu pas de 10 minute

UTO 7

Setare zile pentru pornirea programului

ON/OFF referitor la 1-7 zile

UTO 8

Setare ora si minut pornire Program 2

Intre 00:00-23:50 cu pas de 10 minute

UTO 9

Setare ora si minut oprire Program 2

Intre 00:00-23:50 cu pas de 10 minute

UTO 10

Setare zile pentru pornire program de dupa masa

ON/OFF referitor la 1-7 zile


UTO 1: setare zile

DAY 1 = luni, DAY 7 = duminica

GIO = programare zilnica; OFF = termostat deconectat


Pot fi programate doua regimuri de functionare:

daca parametrul UTO1 este pe pozitia GIO, cazanul va porni in fiecare zi la aceasi ora setata

daca parametrul UTO1 este setat pe o anumita zi, acestei zile i-se poate asocia Programul 1 sau 2, prin apasarea butonului P1 sau P2.


UTO5-UTO6: pornirea si oprirea Programului 1

UTO7: numai cand UTO1 este setat pe program saptamanal

In regimul automat de functionare al cazanului intre orele de pornire si oprire ale programelor 1 si 2 cazanul functioneaza la temperatura setata de pe automatizare iar intre programe cazanul nu functioneaza (nu incalzeste).SISTEME DE PROTECTIE AL CAZANULUI


PROTECTIE IMPOTRIVA FORMARII CONDENSULUI


Automatizarea cazanului urmareste temperatura apei din cazan, si in cazul in care temperatura apei (pe conducta de intoarcere) din cazan scade sub 57°C, opreste pompa de circulatie si incalzeste agentul temic la temperatura de 60oC cand porneste pompa de circulatie din nou. Astfel este exclusa formarea condensului, care din cauza aciditatii sale poate sa corodeze cazanul.


PROTECTIE IMPOTRIVA DEPUNERILOR IN CAMERA DE ARDERE


In urma procesului de ardere pe peretii camerei de ardere se depune cenusa si zgura, care formeaza un strat izolant termic. Grosimea acestui strat influenteaza negativ randamentul cazanului, cazanul este fortat sa functioneze la puterea maxima, astfel consuma mai mult combustibil.

Sistemul electronic al cazanul BIODOM 27 urmareste grosimea depunerilor. La semnalizare schimbatorul de caldura al centralei termice se curata cu ajutorul manerului 3.


PROTECTIE IMPORTIVA PIERDERILOR PRIN COS


In cazul in care temperatura apei din cazan ajunge la temperatura setata, automatizarea opreste alimentarea cu combustibil si opreste ventilatorul, astfel pierderile de caldura prin cos sunt eliminate.


INTRETINERE


Inainte de orice interventie asigurati-va de scoaterea de sub tensiune al cazanului si asteptati cca. 15-30 minute pana la racirea centralei.

Periodic, respectiv ocazional trebuie sa executati urmatoarele activitati de intretinere la unele componente, dupa cum urmeaza:

- Ocazional sau in timpul umplerii rezervorului controlati calitatea peletilor.

- Odata pe saptamana se scot resturile de peleti nearsi si eventual scrumul din zona arzatorului.

- Odata pe saptamana se curata camera de ardere de depuneri cu aspiratorul.

- Odata pe saptamana se actioneaza manerul schimbatorului de caldura pentru a-l curata de depuneri.- Odata pe luna ventilatorul se curata cu perie.

- Odata pe luna, se curata usile frontale si se verifica etanseitatea lor, iar in caz de defectiune se cheama un specialist autorizat.

- La sfarsitul sezonului de incalzire curatati rezervorul de peleti, zona de scurgere ai peletilor, verificati si curatati ventilatorul.

- Odata pe an chemati un specialist autorizat pentru verificari.


Daca se utilizeaza in mod adecvat, cazanul va avea o durata de viata lunga, un consum de combustibil scazut, o functionare sigura si corespunzatoare.


Pentru a se usura curatirea cenusarului, cazanul este dotat cu un accesoriu special: ciclonul de cenusa racordabil la aspirator.


RECOMANDARI PENTRU INLATURAREA EVENTUALELOR PROBLEME IVITE IN TIMPUL FUNCTIONARII CAZANULUI


Pentru rezolvarea problemelor simple aveti la dispozitie tabelul de mai jos, dar pentru rezolvarea altora apelati la un specialist autorizat.


PROBLEMA

MOTIVE POSIBILE

REZOLVARE

I. Peletii nu ajung in camera de ardere

 1. rezervor gol
 2. motorul de alimentare nu functioneaza
 3. s-a defectat placa electronica
 4. calea peletilor s-a blocat
 1. umpleti rezervorul
 2. schimbati motorul
 3. schimbati placa electronica
 4. eliberati calea de acces ai peletilor

II. Cazanul nu porneste

 1. rezervor gol
 2. termostat de siguranta cuplata la apa calda
 3. usa frontala deschisa
 4. vizor spart
 5. calitate slaba ai peletilor
 6. camera de ardere murdara
 7. calea de evacuare ale gazelor arse este blocata
 8. ventilatorul nu functioneaza
 9. nu este curent electric
 1. umpleti rezervorul
 2. opritii cazanul, si asteptati pana se raceste si apasati butonul termostatului de siguranta ireversibil din partea dreapta laterala al cazanului protejat cu un capac negru
 3. inchideti usa
 4. schimbati vizorul
 5. schimbati peletii
 6. curatati camera de ardere
 7. eliberati calea de evacuare ale gazelor arse
 8. curatati sau schimbati ventilatorul
 9. schimbati cablul electric

III. Cazanul se opreste dupa cateva minute de functionare

 1. perioada de pornire nu s-a terminat
 2. nu este curent electric
 3. calea de evacuare ale gazelor arse este blocata
 4. termostatul de temperatura este defecta
 5. bujia de aprindere defecta
 1. porniti cazanul din nou
 2. vezi indicatiile de la capitolul corespunzator
 3. eliberati calea de evacuare ale gazelor arse
 4. verificati si schimbati termostatul
 5. verificati si schimbati bujia

IV. Peletii sunt in camera de ardere, geamul e murdar, iese flacara 

 1. prea mult scrum, care blocheaza calea fluxului de aer
 2. peletii sunt prea uzi
 3. ventilatorul nu functioneaza corespunzator
 1. curatirea generala al cazanului
 2. schimbati peletii
 3. reparati sau schimbati ventilatorul

V. Nu functioneaza telecomanda

 1. bateria slabita
 2. telecomanda defecta
 1. schimbati bateria
 2. schimbati telecomanda

VI. Scapa gazele arse (fum in incapere)

 1. nu este curent electric
 2. burlane murdare
 1. asigurarea ventilatiei corespunzatoare, asgurarea curentului electric
 2. curatati burlanele


CONDITII DE GARANTIE


Firma Vaksing d.o.o. acorda garantie de 2 ani pentru acest produs. Aceasta incepe din data de punere in functiune al cazanului. Factura este document probant.


Specialistii nostrii va stau la dispozitie in caz de nevoie.


Firma Vaksing d.o.o. nu acorda garantie in urmatoarele cazuri:

actiuni chimice sau fizice exterioare daunatoare aparute in timpul transportului sau instalarii, respectiv utilizarii neadecvate sau gresite

daca puterea cazanului a fost ales gresit

instalare si conectare gresita

greseli de intretinere sau modificari constructive facute dupa achizitie

nerespectarea instructiunilor de instalare si exploatare

folosirea unor combustibili necorespunzatori

suprasolicitarea sau folosirea incorecta al cazanului

folosirea unor materiale necorespunzatoare pentru curatire sau intretinere gresita


Reclamatiile trebuie inaintate la vanzatorii autorizati, cu specificatia exacta al tipului si numarului cazanului.


Producatorul isi rezerva dreptul la modificarile si imbunatatirile tehnice ulterioare referitoare la produs.


SCHEME DE MONTAJ

In continuare sunt prezentate cateva exemple de scheme de montaj posibile al cazanului, in diferite sisteme de incalzire:


 

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:
Cauta referat