QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Asocierea sensurilor de referinta

Asocierea sensurilor de referinta


Scrierea ecuatiilor circuitelor sau retelelor de curent continuu presupune o anumita asociere a sensurilor de referinta ale marimilor electrice si anume aceea care a fost folosita la enuntarea legilor regimului electrocinetic stationar.

Regulile se refera la curenti, tensiuni si t.e.m.

Aceste reguli sunt:

a. Marimile i si e au acelasi sens de referinta in lungul unei laturi de circuit, asa cum s-a folosit la scrierea legii lui Ohm . Daca e are sens opus curentului , t.e.m. va purta numele de tensiune contraelectromotoare (de exemplu, in cazul incarcarii unui acumulator cu un curent i de la o retea de tensiune , t.e.m. schimba de semn);b. Marimile si au sensuri de referinta asociate prin adoptarea unei conventii suplimentare, care se apreciaza in cazul fiecarei probleme pe schema circuitului, prin indicarea cu sageti a sensurilor tensiunii la borne si curentului. Se pot stabili astfel doua conventii (sau reguli) si anume:

- conventia/regula de la receptoare;

- conventia/regula de la generatoare.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }