QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Cauze de neraspundere ( neresponsabilitate) disciplinara

Cauze de neraspundere ( neresponsabilitate) disciplinara


Avem doua situatii in care raspunderea disciplinara nu poate fi angajata, cand nu sunt intrunite toate elementele constitutive ale abaterii si cand de si par ca sunt intrunite toate elementele, anumite imprejurari specifice existente in momentul savarsirii ei duc la concluzia ca, in realitate, conduita autorului nu are caracter ilicit, antisocial, ca acesta nu este vinovat si ca se impune exonerarea de raspundere.

Aceste cauze de exonerare sau de neresponsabilitate sunt:
legitima aparare

starea de necesitate

constrangerea fizica sau constrangerea morala

cazul fortuit

forta majora

eroarea de fapt

executarea ordinului de serviciu emis in mod legal

Majoritate acestor cauze de exonerare sunt prevazute in codul penal, si se aplica prin analogie si raspunderii disciplinare.

In ceea ce priveste situatia in care se executa un ordin ilegal, emis incalcarea normelor juridice privind competenta organului emitent, continutul si forma ordinului respectiv, executarea nu-l exonereaza pe salariat de raspundere disciplinara.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }