QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

Reactia de oxidareUn exemplu il constituie detonatia metanului care se poate produce intre concentratiile limita ale acestuia in aer (5-
15%). Se impune de aceea sa se ia masuri de precautie deosebite ca sa nu existe pe conducte scapari de gaza naturale ce pot provoca accidente.
Descompunerea termica a alcanilor.Datorita inertiei lor chimice a alcanii prezinta o mare stabilitate termica, care poate fi incalzita pina la 300-400?C fara a suferi vreo transformare. La temperaturi mai ridicate au loc ruperi ale legaturilor covalente C-C si C-H in urma carora din moleculele mai mari, ale unor alcani superiori, rezulta molecule mai mici de hidrocarburi saturate si nesaturate.


Dupa temperatura la care are loc descompunerea termica aceasta poate fi :cracare, cind t< 650?C si piroliza, cand t>650?C.

Oxidarea in chimia organica, intocmai ca si in cea anorganica, este o reactie foarte complexa, a carei principala caracteristica o constituie ireversibilitatea sa.
Reactia de oxidare reprezinta procesul prin care :
- se introduce oxigen intr-o molecula;
-se mareste continutul de oxigen al unei molecule;-se schimba natura unei functiuni, in sensul cresteri valentei sau se micsoreaza continutul de hidrogenIn general, reactiile de oxidare decurg fie cu conservarea catenei de atomi de carbon, ca in cazulrile exemplificate mai sus, fie, adeseori, cu ruperea catenei.La reactia de oxidare pot participa substante apartinind unui mare nr de clase de compusi organici : alchene, alchine,diene,cicloalcani,cicloalchene,arene,alchilarene, alcoli, compusi carbonilici. Ca proces chimic reactia de oxidare poate decurge pe mai multe cai :

a) Oxidarea completa sau arderea substantelor organice ; se obtin oxizii elementelor componente (CO2,H2O,SO2,NO etc).

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }