QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

Echipamente folosite ptr
ECHIPAMENTE FOLOSITE PTR.TRATAREA APEI DE BAUTApa de baut reprezinta 2% din totalul apei folosite in uz casnic iar cea folosita la bucatarie 6-7%.

Se vor folosi ptr.apa de uz potabil (baut,gatit,spalarea fructelor si legumelor)schemele prezentate la punctul 7.

Uneori,datorita gustului neplacut si a unor avarii accidentale care pot apare si care pot afecta sanatatea,se folosesc aparate suplimentare.Acestea au un set combinat (filtrare + dezinfectare),functioneaza pe principiul osmozei inverse si corespund DMS 443/21.12.90(Italia).

1. SISTEM MULTIPLU CU OSMOZA INVERSA GELPURFILTER SL 90


Apa minerala,in timpul transportului,datorita inmagazinarii indelungate sau expunerii la soare,poate deveni periculoasa ptr.sanatate,datorita faptului ca bacteriile,initial in cantitate mica,prolifereaza.

Aparatele prezentate la pct-ul 1.,datorita faptului ca se afla in permanenta sub control,nu permit acest neajuns , suplimentar efectuand si filtrarea apei.

In raport de calitatea apei si presiunea de lucru,sistemele cu osmoza inversa au capacitatea de a reduce intre 50-95 % din concentratia diverselor substante continute de apa,furnizand apa cu o calitate optima,cu un continut salin redus.Aplicatii: baut,gatit,spalare fructe si legume,preparare ceai si cafea,cuburi de gheata,aparate de dezumidificarea aerului.

Acest sistem are capacitatea de a retine si impuritatile de natura chimica si bacteriologica,sau substantele prezente in cantitate mica cum ar fi :compusi organici,insecticide ierbicide, clor, detergenti, plumb, zinc, caolina ( provenite din coroziunea tevilor),nitrati si nitriti, periculosi ptr.batrani si copii.

Sistemul este dotat si cu o lampa cu raze UV,care in faza finala realizeaza o dezinfectare si o sterilizare a apei stocate in vasul tampon si a celei din retea.


Fig.43. Sistem multiplu cu osmoza

inversa GELPURFILTER SL 902. FILTRE STERILIZATOARE
Sunt filtre care combina actiunea functiilor de filtrare,asigurata de carbonul activ, cu cea de dezinfectare a unei lampi cu raze UV.

Scopul acestui tratament este furnizarea de apa la un robinet separat,care sa fie filtrata,libera de incluziuni chimice si microbiene, care pot fi prezente in cantitati reduse datorita avariilor chiar si in apa din retea,in afara de clor sau diferite gusturi neplacute care sunt tratate la sistemul de distributie centralizat.

ACTIUNI REALIZATE DE ACESTE APARATE:

gelpur_filter_si.jpg (11986 byte) a-Filtrare, retine toate impuritatile si particulele continute in apa,pana la dimensiunea de 20 n.m

b-Dezinfectare,realizata de carbonul activ care elimina clorul, produsele organice, uleiurile, detergentii, pesticidele si ierbicidele

c-Sterilizare,realizata de lampa cu UV,care elimina impuritatile microbiologice-bacterii,virusi,chiar inaintea robinetului unde este realizat consumul final.

Filtrul se instaleaza sub lavoarul de la bucatarie conectand teava de apa potabila la robinetul aparatului.

Un tablou de comanda electronic blocheaza functionarea aparatului in situatia in care este necesara inlocuirea componentelor , datorita epuizarii cartuselor filtrante sau a lampii cu UV.

Fig.44. Filtru sterilizator

GELPUR FILTER S

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }