QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

Demonstratia cinetica a echilibrului chimicDEMONSTRATIA CINETICA A ECHILIBRULUI CHIMIC


Se considera o reactie reversibila de forma generala:

v1

A + B C + D (4.1)

v2

in care, pentru reactia directa, substantele A si B sunt reactantii, iar C si D produsii, iar pentru reactia inversa, substantele C si D sunt reactantii, iar A si B produsii. Cele doua reactii au loc simultan.
Daca se noteaza concentratiile molare (exprimate prin moli/litru solutie) cu [A], [B], [C] si [D], vitezele v1 si v2 ale celor doua reactii sunt date de relatiile:

v1 = k1[A][B] (4.2)


v2 = k2[C D] (4.3)

Constantele de proportionalitate k1 si k2 se numesc constante de viteza ale reactiilor respective si ele depind de natura substantelor ce reactioneaza. Deoarece, la echilibru, viteza reactiei directe este egala cu viteza reactiei inverse:

v1 = v2 (4.4)

rezulta

k1[A][B] = k2[C][D] (4.5)

de unde:

(4.6)


Constanta K se numeste constanta de echilibru.

Atunci cand concentratiile substantelor sunt 1 molare, constantele de viteza sunt egale cu vitezele de reactie, iar constanta de echilibru este egala cu raportul celor doua viteze de reactie.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }