QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Pasari de pradaPasarile de prada sunt rapitoare innascute-talentul si indarjirea lor le fac campionii necontestati ai lumii pasarilor.Stapanii aerului,inzestrati cu o acuitate vizuala deosebita,isi captureaza si devoreaza victemele cu ajutorul ghiarelor indoite si ale pliscurilor incovoiate.
Atributul "pasarilor rapitoare" se utilizeaza de obicei pt. Desemnarea pasarilor din familia 'Falconiformes' sau mai bine zis rapitoare de zi.Desi rapitoare de zi nu se pot definii complet pe baza unei singuri caracteristici,totusi se poate afirma ca sunt carnivore si ca majoritatea pasarilor de zi isi omoara singure prada.Aceste in contrast cu altele isi poarta prada si picioarele terminate in ghiare incovoiateExemple de pasari de prada:

Acvila de munte
Aceasta pasare are lungimea aripilor sale de aproa de 2 m.Ea este una dintre cele mai puternice pasari de prada.Se hraneste in pirncipal iernuci,iepuri si marmote,precum si puii unoranimale precum capra neagra si capra salbatica.

Acvila de mare
Aceasta spre deosebire de Acvila de munte ,ea are capul alb ,isi cauta mancare iarna si este simbolul Statelor Unite.
Uliul de camp pestrit este o ruda a vulturilor,are un corp usor ,aripi lungi si este maestrul zborului
Lent in apropierea solului.el vaneaza pe arii extinse
Soimul calator se arunca asupra prazii cu o viteza de 300 km/h.Acesta este raspandit pe toate continentele cu exceptia Antarticii.
Vulturul pescar se hraneste cu pesti, iar iarna migreaza spre africa unde vaneaza pesti in ocean.

Secretarul(vulturul Serpar).Acesta si-a primit numele de la penele lungi din spatele urechilor ,acestea semanand cu stiloul pe care il tineau secretarii dupa urechi in timp ce lucrau.El se hraneste in savana cu cosasi,lacuste,soparle si pasari ce se cuibaresc pe sol.Chiar si serpii pica prada luviturilor puternice ale secretarului.

Una dintre cea mai mare pasare rapitoare este Condorul.Acesta traieste in Anzi.Cea mai micapasare rapitoare al ordinului este soimul pitic,care traieste in India si are are doar 16 cm.
Rapitoarele de zi isi mananca in intergime prada.Enzimele digestive descompun chiar si oaseledin prada.Parul si penele inghitite le scuipa ulterior
Vulturi plesuvi se hraneste cu cadavrele animalelor.Acestia sunt chei in cap si pe gat astfel penele lor nu se murdaresc de sange.
Unele pasari de prada se mai hranesc si cu plante sau fructe.Una dintre aceste pasari este vulturul
Palmier.Acesta consuma cadavre de peste dar si
Plante si fructe de palmier
Gaia rosie este o pasare de statura mare,cu aripi lungi si penele din coada in forma de V.Aceasta
Se hraneste cu mortaciuni.
Serparul negru se hraneste cu soparle si alte animale taratoare.Ea traieste in Asia, Europa,si
Africa
Din familia pasarilor de prada fac parte si buf-
Nitele.Aceste se gasesc peste tot mai putin in An-
Tartica si tinuturi Nordice.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }