QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

ObezitateaReducerea alimentatiei obezilor, mai ales in cazul celor obisnuiti sa manance mult, nu este desigur usoara. Chiar slabiri moderate produc in aceste cazuri o crestere mai accentuata a poftei de mancare care devine chinuitoare. De aceea, regulile alimentatiei curative, in cazul obezilor, trebuie urmate cu strictete, pentru a favoriza slabirea, fara infometare. In acest scop exista si medicamente care reduc pofta de mancare. Ele pot ajuta obezul la inceputul curei de slabire, dar nu pot fi luate la infinit. Mai curand sau mai tarziu obezul va fi pus in fata propiei lui responsabilitati fata de el, de sanatatea si de capacitatea lui de lucru.Ca atare, vointa de a slabi este principalul sprijin in cura de slabire.

Factorii ce influenteaza obezitatea:
Obezitatea este influentata de 3 mari factori: factorii genetici, factorii de mediu si factorii psihologici.

Factorii genetici:

Obezitatea apare la mai multe persoane ale aceleiasi familii sugerand o cauza genetica.
Familiile impart acelasi stil de viata si aceeasi dieta si acest lucru poate contribui la aparitia obezitatii. Separarea acestor factori de factorii genetici este adesea un process dificil.
Chiar si asa, stiinta arata ca ereditatea este strans legata de obezitate. Intr-un studiu, adulti care au fost adoptati atunci cand erau copii, aveau o greutate mai apropiata de cea a parintilor biologici decat de cea a parintilor adoptivi. In acest caz, parintele biologic a avut mai multa influenta in dezvoltarea obezitatii la copil decat mediul creat de cel adoptiv
Factorii de mediu:

Genele nu "condamna" destinul unui om la obezitate pe toata viata.
Mediul are puternice influente asupra obezitatii sau aparitiei acesteia. Acestea includ comportamentul in functie de stilul de viata al persoanei, ceea ce mananca si nivelul ei de activitate fizica.
Americanii, de exemplu au tendinta de a manca gras, punand inaintea valorii nutritionale gustul si comoditatea. Oricum, marea majoritate a americanilor, nu au o activitate fizica multumitoare.
Desi nu va puteti modifica "mostenirea" genetica, va puteti schimba obiceiurile in ceea ce priveste alimentatia si va puteti imbunatati nivelul de activitati fizice.

Factorii psihologici:

Factorii psihologici pot influenta obiceiurile alimentare.
Multi oameni mananca ca rezultat al unei stari emotionale negative cum sunt: tristetea, frica, plictiseala.
Marea majoritate a persoanelor supraponderale nu au mai multe probleme psihologice decat cele cu o greutate normala. Totusi, pana la 10% dintre persoanele care incearca sa slabeasca pe cont propriu sau cu ajutorul programelor comerciale si care sunt aproape obeze au avut probleme cu alimentatia.


Aceste probleme sunt mai des intalnite la persoanele cu obezitate severa. Pe parcursul unei perioade de alimentare exagerata, oamenii mananca mari cantitati de alimente si simt ca nu se pot controla. Aceia care au aceste "crize" mai des, au adesea simptome de depresie si lipsa de respect fata de propria persoana.
Acestor persoane le este mult greu sa piarda din greutate decat persoanelor care nu au aceste "crize".


Daca sunteti suparat de un comportament exagerat alimentar si credeti ca ati putea avea o disfunctie, cautati ajutorul unui profesionist care poate fi un psiholog sau un nutritionist.

Riscuri ale obezitatii:

Obezitatea este mai mult decat o problema de estetica; este un hazard al sanatatii.
In fiecare an sunt inregistrate aproximativ 280.000 decese la adulti din cauza obezitatii, in SUA.
Cateva afectiuni serioase au fost legate de obezitate incluzand doua tipuri de diabet, boli de inima, presiune arteriala mare si infarct. Obezitatea este legata si de anumite tipuri de cancer. Este mai mare riscul ca un barbat obez sa moara de cancer de prostata, la colon sau rect decat unul care nu este obez. O femeie obeza prezinta riscuri mai mari sa moara de cancer la san, uter, cervix sau ovare fata de una care nu este obeza.

Alte boli si probleme legate de sanatate sub influenta obezitatii:
Boli de ficat
Osteoartrita, o boala in care sunt deteriorate articulatiile. Aceasta poate fi rezultatul excesului de greutate asupra articulatiilor.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }