QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

KalancoeKALANCOEKalancoe - Kalanchoe blossfeldiana este o planta de apartament foarte populara, fiind originara din Africa. Planta poate avea o inaltime de 20 40 cm, fiind suculenta, cu frunze carnoase, temperatura optima pentru dezvoltarea plantei fiind de de 20 C.

Kalancoe este o planta care suporta insuficienta sau chiar lipsa apei pe perioade lungi, excesul de apa in substratul de cultura favorizeaza aparitie bolilor.

Apa trebuie sa aiba un continut redus de saruri. Substratul trebuie sa fie poros, bine aerisit si drenat. Pentru a avea plante mai voluminoase, cu mai multe flori, este necesara ciupirea varfurilor.

Indepartarea primelor inflorecente care apar conduce la obtinerea de plante mai scunde cu 710 cm, cu mai multe flori, iar inflorirea este intarziata cu doar cateva zile. Dupa inflorire, planta se aseaza intr-un loc umbrit. Timp de o luna pamantul se mentine aproape uscat, dupa care se muta planta intr-un loc luminos si se reia udarea normala.

Florile la Kalancoe - Kalanchoe blossfeldiana se dezvolta in manunchiuri mari in varful unor pedunculi inalti si sunt mici, stelate, pe nuante de rosu, oranj, galben, violet. Perioada medie de plina inflorire este de 6 - 8 saptamani.

Inmultirea la Kalancoe se face prin butasi care se recolteaza de la plantele mama. Butasii se fac din varfurile lastarilor la lungimea de 57,5 cm cu doua perechi de frunze. Se pot face butasi si din frunze.

Butasii nu se planteaza imediat dupa fasonare, ei se lasa cateva zile pentru deshidratare, pana cand rana se cicatrizeaza si frunzele devin moi. Durata de inradacinare a butasilor este de 3 saptamani.

Transplantarea la Kalancoe se efectueaza in luna martie folosind un amestec compus dintr-o parte pamant bogat in humus, poros si doua parti pamant de frunze cu adaos de nisip pentru un bun drenaj.

Fertilizarea poate incepe la 2-3 saptamani de la plantarea plantei in ghiveci. Se recomanda ingrasaminte cu descompunere lenta
. Microelementele esentiale pentru Kalancoe - Kalanchoe blossfeldianaKalanchoe sunt zincul, manganul, cuprul, borul.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }