QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Ingrijirea dintilorAcestia sunt inlocuiti de 32 de dinti permanenti.Unor persoane nu le cresc toti dintii.La unele, cele patru masele de minte situate in spatele celorlalte-cate una pe fiecare parte a maxilarului de sus si cate una pe fiecare parte a maxilarului de jos -pot sa nu apara niciodata (cresc deasupra gingiei).
Fiecare dinte are doua parti principale .Una este coroana,aflata la suprafata gingiei.Cealalta este radacina. In functie de tipul dintelui si pozitia acestuia in cavitatea bucala,un singur dinte poate avea de la una la trei radacini.Acestea sunt infite in osul maxilarului.
Fiecare dinte are o cavitate in care se afla pulpa acestuia.Vasele de sange si nervii din aceasta cavitate sunt legate de vasele de sange si nervi din osul maxilarului prin intermediului unui canal ingust al radacinii.Gingiile sunt formate dintr-un tesut epitelial,care este strans legat prin fibre de osul maxilarului,formand un strat protector la baza fiecarui dinte.Acesta impiedica raspandirea infectiei din cavitatea bucala in interiorul oaselor maxilarului, prin cavitatile dentare.DETERIORAREA DINTILOR

Dintii neingrijiti se acopera cu un strat de substanta lipicioasa, formata dintr-un amestec de resturi dr mancare,saliva si germeni ,cum ar fi bacteriile. Acesta poarta numele de tartru.
Bacteriile din tartru se hranesc si se inmultesc cu zaharurile din alimente.In urma acestor procese,bacteriile elibereaza acid .Smaltul este foarte rezistent,insa sensibil la atacul substantelor chimice.Acidul distruge smaltul,apoi dentina, pana cand patrunde in pulpa dintelui.Acest proces duce la carii, iar daca pulpa dintelui este atinsa si nervii senzitivi ai acesteia se inflameaza,apare durerea.
Deteriorarea dintilor incepe de obicei in portiunile cele mai vulnerabile ale smaltului,fie intre dinti, unde tartrul este greu de indepartat,fie in partea interioara a fisurilor (mici crapaturi) din coroane.
Daca procesul de deteriorare continua, atacurile substantelor chimice si ale germenilor avanseaza ,prin pulpa dintelui si prin canalul radacinii,in osul maxilarului .Inflamatia care va urma,insotita de puroi si presiuni asupra osului,poarta numele de abces dentar.


PERIEREA SI CURATAREA DINTILOR

Exista mai multe metode de prevenire a carilor .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }