QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Hipopotami, porci si pecari


Hipopotamii isi economisesc energia petrecindu-si cea mai mare parte din viata trindavind prin apa. Apa ajuta la sustinerea greutatii corpului. Cind inoata sub apa, hipopotamii sunt creaturi surprinzator de gratioase. Hipopotamii pitici, care trebuie sa transporte o greutate mai mica, petrec mai mult timp pe uscat.
Viata in familie
Hipopotamii pitici se gasesc numai in grupuri familiale mici, formate dintr-un mascul, o femela si puiul lor. Hipopotamii insa sunt mult mai gregari. Masculii controleaza teritorii care contin mai multe femele cu puii lor; aceste grupuri pot insuma pina la 150 animale.


-1-

Membrii familiei Hipopotamidae ajung matur sexual intre virstele de 4 si 11 ani, iar imperecherea are loc o data sau doua ori pe an. Familiile contin de obicei un pui ( rare ori gemeni ) nascut in anotimpul ploios dupa o perioada de gestatie ( sarcina ) de 240 de zile pentru hipopotami si de 190-210 zile pentru hipopotamii pitici; puii se hranesc cu laptele mamei lor timp de aproximativ 8 luni.
Piele netida a hipopotamului este adaptata la viata acvatica. Are un strat de suprafata subtire, care se deshidrateaza de cinci ori mai repede decit ce a omului. De aceea hipopotamii trebuie sa stea sub apa in timpul zilei. Glande speciale elimina un lichid roz, viscos care lacuieste suprafata pielii pentru a o proteja de arsuri provocate de soare si de infectii.
Porcii salbatici si mistretii
Porcii si mistretii, inclusiv familiarul porc alergator ( Phacochoerus aethiopicus ), sunt animale relativ nespecializate, gasite intr-o gama larga de conditii climatice si habitate diferite, precum paduri, stebe, savane si mlastini. Introdusi in Australia precum si in America de Nord si de Sud, porcii s-au inmultit atit de mult, incit populatiile salbatice si salbaticite au devenit daunatoare in unele regiuni.


Adapostindu-se prin tufisuri si stufarisuri sau ierburi inalte, porcii s-au adaptat chiar si in regiunile populate de oameni. Singurul lucru de care au nevoie este apa, deoarece baia in norai este vitala pentru sanatatea lor. Porcii au un extra ordinar simt al mirosului si pot gasi repede hrana, chiar daca aceasta este aflata adinc in pamint. Ei sapa cu marginea intarita al botului pentru a rascoli solul. De si de obicei consuma vegitatie ( iarba, frunze, radacini, ciuperci, fructe cazute si seminte ), porcii sunt carnivori in unile perioade ale anului, consumind iepuri, razatoare, serpi, broaste, sopirle, oua, pasari care cuibaresc la sol, insecte si larvele lor. Uneori porcii salbatici pot ataca si minca animale mai mari.

-2-
Viata in familie
Porcii sunt foarte sociabili, traind in perechi sau in grupuri.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }