QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Herpesul

Herpesul genital este o infectie virala cronica, de lunga durata. Aproximativ 40 de milioane de oameni au deja aceasta boala. in fiecare an, alte 500 000 de oameni contracteaza herpesul simptomatic. Sunt si mai multi aceia care nu prezinta nici un simptom.

Simptome
Simptomele variaza. Majoritatea oamenilor nu au simptome notabile. Daca ai intr-adevar simptome, le vei observa, probabil, intr-un interval de timp cuprins intre doua si douazeci de zile dupa consumarea unui act sexual cu o persoana infectata. Primele simptome pot include senzatia de infierbantare a zonei genitale, dureri in zona inferioara a spatelui, dureri la urinare si simptome asemanatoare celor de raceala. Cateva zile mai tarziu, in zona genitala pot aparea mici protuberante rosiatice. Mai tarziu, aceste protuberante se pot transforma in pustule dureroase care apoi se acopera cu o coaja, formeaza o crusta si se cicatrizeaza.
Analiza
Uneori, diagnosticul poate fi pus doar printr-o simpla examinare medicala. Pentru analiza, medicul va colecta o cantitate mica de lichid din rani, si o va trimite la laborator, pentru a verifica prezenta virusului ce produce herpesul. Poate dura pana la doua saptamani pana la obtinerea rezultatului. Daca nu exista rani, prelevarea de probe poate fi dificila. in momentul de fata, testul de sange pentru depistarea herpesului este posibil doar in cateva centre de cercetare.

Tratamentul
Desi herpesul este infectie virala cronica, cu o lunga perioada de evolutie, pot fi tratate, totusi, simptomele. Tratamentul eruptiilor herpesului genital, in special atunci cand acestea au un debut rapid, scurteaza durata de existenta a eruptiei si reduce simptomele. Medicamentele folosite sunt aciclovirul, si, mai noi, famciclovirul si valaciclovirul.

Prevenirea


Puteti contracta sau raspandi herpesul prin sex oral, anal sau vaginal. Prevenirea raspandirii herpesului inseamna a aborda cu responsabilitate relatiile sexuale: limitati-va numarul de parteneri sexuali, folositi prezervative, si, daca va suspectati a va fi infectat, evitati orice contact sexual si prezentati-va la la o clinica specializata in bolile cu transmitere sexuala, la spital, sau la medicul dumneavoastra. Amintiti-va ca ca multe infectii ale herpesului genital sunt raspandite prin intermediul unor persoane fara simptome evidente. Puteti, de asemenea, contracta virusul prin sarut sau prin atingerea zonelor infectate. in cazurile in care cineva are mai mult de sase eruptii pe an, terapia preventiva (profilactica) represiva este necesara.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }