QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.

AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

GonoreeaGonoreea este o boala obisnuita cu transmitere sexuala, care, daca nu este tratata din fazele de debut, poate genera probleme serioase, in mod special femeilor. Aproximativ un milion de barbati si femei contracteaza gonoree in fiecare an.

Simptome
Este posibila existenta bolii fara prezenta vreunui simptom. daca apar intr-adevar simptome, acestea pot include supuratii ale penisului sau vaginului, senzatia frecventa de urinare, senzatie de arsura in timpul mictiunii, iar la femei sangerari in afara perioadelor de menstra. Cam jumatate dintre femeile bolnave de gonoree nu au nici un simptom.

Analiza
Singurul mod de a afla daca aveti sau nu gonoree, este sa va faceti analize. Testul este simplu: medicul preleveaza o proba de lichid din vagin sau penis, si il trimite la laborator.

Tratamentul
Gonoreea se trateaza cu ajutorul antibioticelor. Tratamentul obisnuit utilizeaza medicamente cum ar fi ciprofloxacin, ofloxacin, cefixim, ceftriaxon, si, recent, azithromycin. Acesta din urma este un medicament cu administrare orala, reprezentand o unica doza. Cele mai obisnuite efecte secundare la folosirea a 2 grame de azithrmycin includ starea de greata (18% din cazuri), diaree (14%), stare de voma (7%), dureri abdominale (7%), vaginita (2%), dispepsie (1%), ameteala (1%). Tratamentul ineficace sau incomplet poate cauza mari probleme mai tarziu, cum ar fi dureri cronice ale zonei abdominale inferioare, sterilitate, sarcina tubara (tubal pregnancy) si dureri ale articulatiilor. Pentru a preveni reinfectarea si eventuala transmitere a bolii ar trebui sa nu intretineti relatii sexuale pana la vindecarea completa, atat a dumneavoastra cat si a partenerului dumneavoastra.

Prevenirea
Puteti contracta sau raspandi gonoreea prin sex oral, anal sau vaginal. Prevenirea raspandirii gonoreei inseamna a aborda cu responsabilitate relatiile sexuale: limitati-va numarul de parteneri sexuali, folositi prezervative, si, daca va suspectati a va fi infectat, evitati orice contact sexual si prezentati-va la o clinica specializata in bolile cu transmitere sexuala, la spital, sau la medicul dumneavoastra. Ambii parteneri trebuie sa se supuna tratamentului.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }