QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

FloriculturaFloricultura


Floricultura, una din disciplinele de baza ale horticulturii, se ocupa cu particularitatile morfologice ale speciilor decorative, cu cerintele lor fata de factorii ecologici, metodele de inmultire, tehnologia culturii in sere sau camp si modul de utilizare.

Obiectul de studiu il constituie un numar foarte mare de plante, in mare parte ierboase, dar si lemnoase, decorative prin flori, frunze, fructe si port, folosite pentru infrumusetarea interioarelor sau spatiilor verzi.

Numeroasele specii decorative fac parte din peste 80 familii botanice: in spatii protejate se cultiva peste 150 genuri, iar in camp peste 200 genuri, la acestea se adauga numeroase specii si un numar impresionant de soiuri. Sigur nu toate aceste genuri se intalnesc in culturi comerciale, o buna parte din ele se intalnesc in colectiile Gradinilor Botanice, colectiile de la Facultatile de Horticultura, sau la amatori. Dar oricand unul din aceste genuri poate deveni cultura comerciala, chiar daca a fost sau nu la moda candva. Spre deosebire de celelalte ramuri ale horticulturii, horticultura ornamentala a evoluat catre diversitatea de genuri si specii cultivate.
Floricultura cuprinde doua parti:

Floricultura generala prezinta notiuni referitoare la: morfologia plantelor floricole, relatiile lor cu factorii ecologici, metodele de inmultire, infiintarea si intretinerea culturilor, recoltarea si pastrarea florilor.

- Floricultura speciala trateaza genurile, speciile, soiurile cu particularitatile morfobiologice, cerintele ecologice, cultura si modul de utilizare si se imparte in culturi in camp si culturi in spatii protejate.

Cunostintele de la disciplinele fundamentale, Botanica, Fiziologia, de la disciplinele de Pedologie, Agrochimie, Agrotehnica, Protectia plantelor sunt necesare.

Multe asemanari se constata in Legumicultura cu care se utilizeaza si aceleasi constructii pentru culturile protejate.

Genetica si ameliorarea plantelor si au adus si isi aduc o contributie determinanta in crearea numeroaselor soiuri de plante floricole care apar de la un an la altul. De exemplu la nivelul anului 1999 producatorii ofereau peste 600 soiuri de Petunia, 500 de Impatiens, 700 de Viola si 300 de Pelargonium. In acest sortiment pe langa soiurile nou create se conserva sau se pastreaza si soiuri mai vechi. In serii industriale desigur numarul de soiuri este mai redus, in special in privinta culorilor.Cunostintele cu privire la constructia serelor si rasadnitelor, mecanizarea lucrarilor in camp sau spatii protejate si din ce in ce mai mult cunostintele legate de automatizarea lucrarilor, in sere au contribuit la o dezvoltare spectaculoasa in ultimele decenii a floriculturii.

Floricultura este o stinta independenta care se bazeaza  pe utilizarea unor tehnici si metode moderne, caracterizata prin diversitate si tehnicitate.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }