QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Epifizaf. = 1 glanda endocrina care influenteaza dezvoltarea glandelor sexuale si procesele metabolice. 2 extremitate a unui os lung (fr. épiphyse)
Fenomenul celui de-al treilea ochi a fost demonstrat de mai multe ori de doi rusi cu capacitati extrasenzoriale: Nina Kulaghina si Mihail Kuzmenko. Ei au introdus un film foto intr-un plic in care nu patrundea lumina, apoi l-au pus pe frunte si dupa citva timp pe film au aparut imagini ordonate. Un asemenea fenomen i-a pus in incurcatura pe cercetatori, pentru ca fruntea este frunte, acolo nu exista o retina asemenea ochiului. Cu toate acestea, faptele vorbesc in tacere: radierea, emanarea unor figuri undeva in zona fruntii are totusi loc.
Chakrele au capacitatea de a radia imagini
Stiinta clasica despre om nu poate explica deocamdata acest fenomen. Insa traditia veche orientala nu vede in acest lucru nimic extraordinar. Ea afirma ca asemenea capacitati de a obtine si radia imagini in gind (asa se numesc tablourile carora le da nastere constiinta – un aliaj de ginduri si imagini) sint proprii centrilor energetici ai organismului uman – chakrele. Pe acest tip de activitate este specializata asa-numita ajna-chakra – centrul energetic care, din cele mai vechi timpuri, este numit al treilea ochi.
Trebuie sa subliniem ca acest cult al celui de-al treilea ochi are radacini foarte vechi. In multe credinte orientale, acest organ neobisnuit este o trasatura obligatorie a zeilor. Acest ochi le permitea zeilor sa vada toata preistoria Universului, viitorul, sa priveasca fara nici o piedica in orice colt al lumii. Zugravirea celui de-al treilea ochi in fruntea zeilor poate fi intilnita in picturile murale si in sculpturile din templele budiste.
Punctul din fruntea femeilor indiene – amintirea ochiului divin
Unii cercetatori considera ca aceste credinte si traditii sint amintirea unor stramosi ai umanitatii (zei) nepaminteni (extraterestri). Potrivit legendelor care au ajuns pina in zilele noastre, ochiul care vede tot le daruia acestora niste capacitati uimitoare – hipnoza si clarviziunea, telepatia si telekinezia, capacitatea de a obtine cunostinte fara intermediar de la ratiunea cosmica superioara, de a cunoaste trecutul si viitorul si chiar de a actiona asupra gravitatiei.
Amintirea ochiului divin si dorinta de a dobindi puternice capacitati psihice a rezistat in Orient pina in zilele noastre: este suficient daca aducem in discutie aici punctul din fruntea femeilor indiene. Sint foarte multi cei care isi inchina toata viata unui singur scop: recapatarea capacitatilor divine pierdute la un moment dat in evolutia umanitatii. Una dintre primele lor misiuni ei o stabilesc ca fiind descoperirea celui de-al treilea ochi si pierd pentru acest lucru ani multi in ascetism spiritual plin de tensiune si eforturi. Cel mai uimitor fapt este ca acesti entuziasti obtin intr-adevar dezvoltarea unor capacitati psihice paranormale.


Se considera ca darul vederii spirituale le este dat oamenilor chiar de al treilea ochi – ochiul intuitiei. Sfera de actiune a acestui ochi al lui Shiva (cum mai este numit) se gaseste in afara dimensiunilor cunoscute noua si, tocmai de aceea, posibilitatile lui sint uimitoare. Astfel, yoghinii care isi deschid in sine acest ochi spiritual pot observa unele evenimente care au loc la distante uriase si in orice perioada de timp: trecut, prezent sau viitor. In India, asemenea persoane sint numite Trikala jna, adica Cei care cunosc trei timpuri.

Patru trepte de dezvoltare a celui de-al treilea ochi
Insa nici pe departe, aceste capacitati fenomenale nu sint stapinite de catre toti yoghinii – totul depinde de gradul de dezvoltare la ei a celui de-al treilea ochi. Traditia orientala vorbeste despre patru trepte in dezvoltarea celui de-al treilea ochi.

Treapta inferioara ii permite omului sa observe obiectele si oamenii intr-un mod oarecum ciudat, salbatic: acestia sint colorati neobisnuit sau sint inconjurati de o aura, care isi schimba forma si culoarea in functie de starea fizica si emotionala a stapinului ei.Pe treapta urmatoare a deschiderii celui de-al treilea ochi, obiectele si evenimentele obisnuite pot aparea dintr-o perspectiva cu totul neobisnuita: de exemplu, din interior sau de la inaltimea zborului unei pasari. Cel mai adesea, tablourile observate apartin prezentului sau trecutului apropiat. Pe aceasta treapta de dezvoltare devin adesea vizibile niste forme de gindire deosebit de puternice – fructul concentrarii colective de idei, de sentimente, dorinte ale oamenilor (in aceasta categorie intra simbolurile religioase sau orice alte simboluri).
La inceput, aceste viziuni nu vor fi foarte clare si stabile
La inceput, aceste viziuni nu vor fi foarte clare si stabile, dar pe masura dezvoltarii ulterioare a celui de-al treilea ochi claritatea si precizia lor vor creste din ce in ce mai mult.
Dar iata ca soseste si momentul cind tablourile observate cu cel de-al treilea ochi incep sa semene tot mai mult cu ceea ce vedem cu ochiul obisnuit. Si chiar daca, de obicei, asemenea tablouri sint de scurta durata, chiar si aceste clipe sint suficiente pentru a analiza detaliile si amanuntele mai importante. Aceasta este a treia treapta de dezvoltare a vederii spirituale.
Specialistii afirma ca treptele descrise mai sus pot fi accesibile oricarui om, chiar si unui orb, daca se face un antrenament corespunzator. Mai mult decit atit, la orbi, dezvoltarea unei a doua vederi are loc de multe ori mai repede si cu mai multe sanse de reusita decit oamenii normali.
Treapta Maestrului este accesibila pentru foarte putine persoane
Cea de-a patra treapta de deschidere a celui de-al treilea ochi – treapta Maestrului – este accesibila pentru foarte putine persoane. Pentru a o atinge, omul trebuie sa se dedice pe sine in intregime perfectionarii spirituale. Numai astfel, el poate deveni adept – cel care nu mai are nimic de invatat. Vederea sa spirituala ii permite sa vada si sa cunoasca tot ceea ce doreste – indiferent de timp si spatiu.
Poate parea de domeniul fantasticului. Exista intr-adevar acest tainic si atotputernic al treilea ochi? Poate fi oare numai o imagine poetica? Sau poate este un organ care exista in realitate, care la omul contemporan se gaseste in stare latenta, nedezvoltata?
Al treilea ochi la reptile
Exista diferite pareri cu referire la acest fapt. Argumentul unor cercetatori este ca la fiintele vii cel de-al treilea ochi nu este chiar o raritate. Cel mai des, acesta se gaseste la reptile, in special la serpi si sopirle. La aceste animale acesta este reprezentat de un ochi pe ceafa, pentru care exista in craniu chiar un orificiu usor de observat.
Cel de-al treilea ochi al reptilelor este acoperit cu o piele semitransparenta, ceea ce i-a determinat pe cercetatori sa presupuna ca ochiul respectiv lucreaza nu numai in spectrul luminat. Enigma a fost dezlegata mai tirziu: s-a dovedit ca acest organ este foarte sensibil la spectrul milimetric al razelor, chiar si la cimpul magnetic. Se presupune de asemenea ca al treilea ochi percepe ultrasunetele si infrasunetele.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }