QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Familia LactobacilaceaeFamilia Lactobacilaceae


Genul Lactobacilus

Specii: L. casei, L. rhamnosus,

L. acidophilus, L. fermentum,

L. oris

1. Habitat

Lactobacilii sunt microorganisme saprofite in produsele de origine animala (laptele) si vegetala. L. casei, L. oris, L. acidophilus se gasesc in cavitatea orala (1% din flora locala), in tractul gastro-intestinal si tractul genital. Lactobacilii ajuta la mentinerea echilibrului ecologic si a unui pH scazut. Interventia acestora in homeostazia florei intestinale fac ca produsele alimentare ce-i contin sa aibe o popularitate crescanda in dietele sanatoase.
2. Caractere morfologice

Lactobacilii au aspect de cocobacili (in majoritate) de 0,5-1 pH necapsulati si imobili. Se prezinta uneori sub forma ramificata.

3. Caractere metabolice

Aceste organisme fermenteaza zaharurile, produc acid butiric (65%) prin fermentarea glucozei (L. casei) produc acid lactic, acetat etanol si CO2                 (L. fermentum)

4. Patogenitate

Lactobacilii sunt germeni conditionat patogeni. Alaturi de streptococii orali prin actiunea enzimelor modifica pH local spre aciditate favorizand evolutia cariei dentare.

5. Patogenie. Aspecte clinice

Lactobacilii se izoleaza frecvent din cariile profunde, unde pH tinde sa fie acid. Astazi, prin urmarirea concentratiei de lactobacili din saliva se monitorizeaza profilul dietetic al pacientilor, deoarece nivelul lactobacililor se coreleaza bine cu aportul de carbohidrati in dieta.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }