QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Fiziopatologia anesteziei

FIZIOPATOLOGIA ANESTEZIEI


Anestezia este locala si generala.

Anestezia locala

Anestezicele patrund in circulatia generala cu efecte asupra organelor, a sistemului nervos central si a sistemului vegetativ.

La nivelul SNC in doza mica, anestezicele produc euforie, agitatie psihomotorie, halucinatii iar in doza mare pot duce la pierderea constientei, contractii tonico-clonice, moarte.La nivelul SNVegetativ produc efecte ganglioplegice, respiratie inhibata pana la apnee totala iar cardiovascular produc bradicardii,  tahicardii, vasoconstrictie, hipotensiune.

Dintre anestezice, procaina combate bradicardiile si aritmiile, prevenind fibrilatia ventriculara.

Anestezia generala

Produce accidente cu varsaturi in urma exitarii centrului vomei, tuse, sughit prin reflex vagal, insuficienta respiratorie prin supradozaj de preanestezic, bronhospasm, insuficienta respiratorie ca urmare a defectelor aparaturii sau manipularea gresita a aparaturii, prin insuficienta respiratorie de origine cardiaca (edem pulmonar acut), insuficienta respiratorie prin insuficienta musculaturii respiratorii de cauza periferica, insuficienta respiratorie prin neadaptarea la cerintele anestezicului.

Se realizeaza accidente vasculare prin depresiunea centrilor circulatori si a zonelor reflexogene, prin scaderea tonusului musculaturii netede si a vasoplegiei, prin scaderea tonusului musculaturii striate si scaderea debitului intoarcerii venoase cu staza periferica.Se realizeaza accidente cardiace prin tulburari de ritm, de conducere, de comprimare sau oprire a cordului, dupa: reflexe cu punct de plecare laringian, faringian, traheal sau zona operatorie, intoxicatia cordului cu anestezic, hipoxie, hipercapnie, descarcare de adrenalina, conditii operatorii deficitare.

Anestezia asociata cu refrigeratia

Poate  realiza obtinerea unei hipoxii ce provoaca o descarcare masiva de adrenalina, care mareste excitabilitatea muschiului cardiac hipoxic cu aparitia de fibrilatie ventriculara si moarte. Hipotermia poate produce tulburari metabolice cu acidoza, la inceputul refrigeratiei cordul inregistrand bradicardie, modificari EKG si aproape oprirea circulatiei.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }