QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

EDUCATIA PENTRU PADURE


Coordonatele actuale ale vietii cotidiene impun abordarea educatiei pentru dezvoltarea durabila , educatia pentru protectia padurii si a calitatii mediului inconjurator .
Igienistii si urbanistii au elaborat norme standard care stabilesc suprafete de spatiu verde necesar populatiei .
Normele fixeaza pentru un locuitor 9,5 mp parcuri si gradini , precum si 10,5 mp paduri in jurul orasului .
In marile metropole , spatiile verzi raportate la locuitor sunt Washington si Viena 50 mp , Londra 25 mp , Roma 9 mp , Paris 1,4 mp si Bucuresti 1 mp .
In raportul Comisiei Speciale Parlamentare , elaborat in anul 2000 este prevazuta cresterea suprafetei impadurite , suprafata totala a padurilor trebuie sa creasca cu 40% . Incepand cu anul 2005 vor fi asigurate fonduri pentru impadurirea a 700.000 ha , iar pe o suprafata de 100.000 ha vor fi infiintate " Centre Verzi " in jurul marilor aglomerari urbane .


Singura solutie pentru supravietuirea omului pe Terra este asigurarea unui Parteneriat Intelept cu natura prin :
ocrotirea si protejarea padurii ;
adoptarea unor masuri prompte in cazul aparitiei dezechilibrelor ;
conservarea naturii , ca loc primordial in sistemul valorilor umane din domeniile stiintei , educatiei , culturii , economiei .

Padurea este producator de oxygen , consumator de dioxid de carbon (CO2) , depoluant , indeplinind functii importante pentru viata omului :
Sanitara , hidrologica , climatica , estetica si recreativa .
Functiile estetica si recreativa sunt benefice indeosebi omului modern cu ritm trepidant de viata cu numerosi factori stressanti .Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }