QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Comunicarea canina

Comunicarea caninaLa fel ca si oamenii, canii au propriul lor limbaj. Metoda de comunicare folosita depinde foarte mult de distanta dintre cele doua animale. Cand doi caini sunt foarte aproape unul de altul ei pot folosi cele trei tipuri de comunicare: Vizuala, Sonora si Olfactiva.


Comunicarea vizuala este data de limbajul trupului. Multe din gesturile faciale si pozitiile corporale ale cainilor indica intentiile si starea lor emotionala.


Comunicarea auditiva reprezinta semnalele sonore pe care caini si le transmit unul altuia si se clasifica in patru categorii: scheunatul, maraitul, latratul si urlatul.

Scheunatul: Prin scheunat cainele isi exprima o stare de disconfort, nu se simte bine, ii este foame, frig sau il doare ceva sau poate semnaliza si subordonarea prieteneasca. Scheunatul are cam acelasi rol cu plansul unui bebelus.

Maraitul: In general, prin marait cainele avertizeaza asupra intentiilor potrivnice si reprezinta de obicei o amenintare.

Latratul: Reprezinta modul prin care un caine isi exprima o stare, o dorinta sau un mod de a informa despre prezenta sa intr-un loc. Cainii folosesc latratul ca pe un santaj pentru a obtine ceea ce isi doresc de la stapani.

Urlatul: Este mai des intalnit la lupi decat la cainii domestici. Urlatul este chemarea la vanatoare dar are si o importanta functie sociala.

Comunicarea olfactiva reprezinta pentru caini un mod de a afla si de a transmite o mare cantitate de informatii. Cainii pot avea multe surse de mirosuri comunicative cum ar fi: Secretiile vaginale, fecalele, secretiile glandelor anale, saliva.


Urina: este pentru caine cea mai importanta sursa de informatii din punct de vedere al comunicarii. Mirosind doar o picatura de urina, un caine poate afla sexul cainelui care a urinat, daca acel caine, indiferent de sex, este sau nu castrat sau daca este femela este in calduri.

Fecalele sunt de asemenea o sursa de informatii cu ar fii aflarea sexului celui care a defecat.

Secretiile glandelor anale au miros, culoare si consistenta variata. Fiecare caine are propriul sau tip de secretie care il identifica.

Saliva este o alta sursa de informatii. Cand doi caini se intalnesc, acestia isi adulmeca si isi ling botul unul altuia, astfel ei afland daca celalalt caine a mancat recent

Cu cat vom reusi sa intelegem mai bine si mai mult din modul de comunicare al cainilor, cu atat noi oamenii, vom reusi sa ne intelegem mai bine cu cel mai bun prieten al omului, cainele.Alimentatia corecta este conditia necesara pentru a avea un caine sanatos.

Necesarul nutritional difera de-alungul vietii cainelui. Compozitia hranei si cantitatea ingerata depind de varsta, talie, stare fiziologica, activitatea depusa de caine, temperatura mediul ambiant.


Daca tocmai ati devenit fericitul proprietar al unui catel trebuie sa decideti asupra modului de hranire. Exista doua variante : hrana pregatita in casa sau hrana industriala . Puiul va accepta mancarea industriala daca este obisnuit cu ea de mic, dar o va refuza oricand in favoarea celei pregatite in casa.

Mancarea pregatita in casa trebuie sa contina o treime proteine, o treime leguminoase si o treime cereale. Aceasta hrana va avea o mare variatie in privinta concentratiei elementelor nutritionale de aceea este nevoie sa administrati un supliment de vitamine si minerale la indicatia medicului veterinar.


Hrana industriala are avantajul de a avea o compozitie cunoscuta, constanta si echilibrata in nutrienti : proteine, lipide, glucide si adoas de minerale si vitamine.

Din experienta noastra putem spune ca hrana industriala de calitate este esentiala in perioada de crestere a cainelui, mai ales pentru cainii de talie mare si medie.


Pui varsta 2 - 6 luni

Numarul de mese pe zi : 3 - 4

Absolut necesar : administrarea tratamentului profilactic impotriva rahitismului, numai la indicatia medicului veterinar.
Catei tineri : 7 - 18 luni

Numar de mese pe zi : 2

Continuarea tratamentului profilactic impotriva rahitismului, numai la indicatia medicului veterinar.

Pentru situatia in care cainele este antrenat intr-un program de dresaj cantitatea de hrana trebuie marita si administrat supliment vitamino-mineral la indicatia medicului veterinar.


Cele mai frecvente intrebari!


Ce nu are voie sa manance?

Dulciuri, ciocolata, cacao, cafea, carne de porc, fasole, mazare, varza, cartofi, condimente, alune, alcool, oase de pasare, de oaie, de capra, de porc, organe interne crude.

Ce are voie sa manance?

Miere, orez, morcov, ceapa, ardei, telina, fructe, carne de vita , de pasare, de peste fara oase, os lung de vita crud si fara capete (foarte bun pentru curatat dintii).

Cat trebuie sa manance?

Cantitatea de mancare necesara variaza in limite destul de largi chiar pentru acelasi individ. Necesarul de hrana depinde de varsta, de activitatea depusa, de starea fizilologica (gestatie, alaptare), temperatura mediului ambiant.

Cantitatile de mancare indicate de fabricant sunt orientative. cainele dvs poate manca mai mult sau mai putin, in functie de activitatea depusa, de temperatura mediului sau starea fiziologica.

Cantitatea pe care doreste sa o manance cainele se stabileste prin tatonari.

Daca la una din mese nu a mancat tot, la urmatoarea masa se micsoreaza ratia.

Putem schimba marca de mancare?

Da. Atunci cand schimbati marca de mancare, trecerea trebuie sa se faca treptat in decurs de zece zile pentru a evita deranjamentele stomacale.

Cantitatea de mancare influenteaza manifestarea displaziei la cainii din rasele predispuse?

Din analizele realizate de medicii americani a rezultat ca o cantitate crescuta de hrana ingerata care conduce la cresterea rapida in greutate a puiului duce la manifestarea displaziei coxofemurale la cainii din rasele predispuse. Rationalizarea cantitatii de hrana ingerata duce la scaderea numarului de cazuri de displazie coxofemurala manifestate.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }